Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příliv slunce

22. 10. 2000
0
0
1504
Autor
Mara

Červená srdéčka vesele obtěžkávají chmurné podzimní jabloně, šťavnaté dužiny s jadérky životů, kořeny Koránu, listy ve Starém zákoně, zaplají ohně pastýřů oveček v ohradách u plotů. V lesích orosené jehličí skrývá nebojácnou zvěř, zrcadlící svůj strach ve studních, kde voda a lesní roh zpívá, svolává poslední soud v beránčím rouše vrah. Tupá ozvěna v poslušném kánonu zní, ve městech hlavami slévají ocelové modly, míza oběti vyhřezlá na střence korozní. Židovský král zvolá: "Nová svoboda vás nemine pohané podlý." Lovčíci královské družiny na krajích stříbrné noci hranice staví. Bludičky a zbloudilci od smůly hvozdů tmavých, klopýtající po římse skalní úžiny, nad vámi i městy i krajinami, souhvězdí světýlek bdí. Ach Luno, ochránče tuláků, zaplav oceánem paprsků zem, cesty našich srdcí jsou nevyzpytatelné.
Ostrich
30. 10. 2000
Dát tip
Chce to opravdu škrtat.

JiKo
27. 10. 2000
Dát tip
Hádej jak se skloňuje zákon a hádej jak je třetí pád :-))) Takhle jsem taky psával. Jenže než to pustíš do světa musíš škrtat škrtat nahrazovat až ti zbude kompaktní jádro, které bude dokonalé. Toto je těžkopádné, chce to psát. Nicméně na Arenu to dle mě není

Bambulka
24. 10. 2000
Dát tip
priznávám, že jsem asi taky nepochopila:-(

Stínovlas
23. 10. 2000
Dát tip
Jenom snad ...pohané podlí. Nevím proč Příliv slunce, když já tam vidím chmury.

Sysa
22. 10. 2000
Dát tip
Je zvláštní...hmmmmmmm...moc zvláštní...:-)

zirafka
22. 10. 2000
Dát tip
to jsem nejak neprokoukla...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru