Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O krásné Františce a odporném Františkovi

03. 12. 2004
4
0
2817
Autor
mrtvá_terka

tohle dílko už bylo uveřejněný pod nickem mýho kamaráda, může se stát že ste ho už četli..nicméně neberte ohled na realitu a nechte se unést poipřípadě znechutit :)

Za desatero sídlišti a devatero paneláky žila byla překrásná Františka.
I přesto že byla překrásná a velmi přátelská, neměla moc kamarádů. Vlastně žádného. Žila velice jednotvárný život.Chodila z domu do školy a ze školy domů.
Za devatero sídlišti a desatero paneláky žil byl odporný František.
Možná i proto že byl odporný neměl moc kamarádů. Vlastně žádného. Jeho život nebyl zrovna nejpestřejší. Chodil do školy a ze školy rovnou domů.
A tak to šlo pořád; do školy, ze školy, do školy, ze školy. Až si jednou řekl:
„S tím musím něco udělat. Už mně nebaví veškerý volný čas trávit doma. Musím nejbližší šanci chytit za ocas.“ Ale uplynulo několik dní a František dál žil svým starým životem; do školy, ze školy, do školy, ze školy.
Františka by velice ráda trávila volný čas jinak než nudou doma, ale nevěděla jak to udělat. Její život pokračoval v zajetých kolejích; do školy, ze školy, do školy, ze školy. Jednou se však Františka dívala na romantický film, kde se dívka jí podobná nakonec změnila v nejoblíbenější a nejšťastnější dívku na celé škole. A Františka si v zápalu inspirace slíbila: „Změním svůj život. Hned při první příležitosti.“
A její příležitost přišla hned za několik dní. Jako každé ráno jela tramvají do školy a opakovala si učivo, když si k ní přisedl jakýsi mladík. To se ještě nikdy nestalo! Františka viděla příležitost. „Teď nebo nikdy.“ řekla si.
František prodělal další příšerné ráno. Ujela mu tramvaj a on musel v dešti čekat deset minut na další. Ale všechny nesnáze se mu vykouřily z hlavy jakmile nastoupil a uviděl volné místo vedle krásné slečny. „To je moje šance. Tu za ocas chytím i kdyby to mělo být to poslední co v životě udělám!“ řekl si v duchu a přisedl si ke slečně.
Františka s Františkem na sebe chvíli jen tak zírali. „Je překrásná!“ myslel si František. „No, žádný manekýn to není, ale i tak je lepší než nic.“ to si zase myslela Františka. František se pomalu odhodlával. Františka se nemohla odhodlat. Oba si vzpomněly na sliby co si dali v koutku svých duší. František začal otvírat ústa, ale Františka byla rychlejší: „Nešel bys se mnou dneska odpoledne do kina?“
František nehodlal promarnit příležitost mu nabízenou: „Samozřejmě! Chtěl sem se tě zeptat na to samé.“ odvětil. Františka se do Františka zamilovala na první slova.
O tři měsíce později. „Drahá Františko, berete si zde přítomného Františka za právoplatného manžela a budete s ním žít a milovat ho až do smrti?“ „Ano.“ řekla Františka a zamilovaně pohlédla na Františka, svou jedinou lásku.
„Milý Františku berete si zde přítomnou Františku za právoplatnou manželku a budete s ní žít a milovat ji až do smrti?“ „Ano.“ pronesl František a opětoval Františčin zamilovaný pohled. „Tímto prohlašuji vaše manželství za uzavřené.“ zpečetil jejich svazek farář a František políbil Františku a odnesl si ji až domů.
A tak Františka a František spokojeně žily a nehleděly na zlé řeči o Františkově vzhledu. A jestli se nerozvedli, tak spolu žijí dodnes.

doute
06. 12. 2004
Dát tip
no kdo by to řek....))))

jsem poctena uz je n tim ze jset si dali tu praci a precetli to az do konce vsem vam dekuji a za tipy zvlast :) empty: ondrech se mozna dopustil chyb pri opisovani ale to mu nemuzeme vycitat ja to sem hodila rovnou z diskety :) takze jeste jednou dekuji :)

Hip_Zdenda
05. 12. 2004
Dát tip
Vyloženě :o))

Empty
05. 12. 2004
Dát tip
Pokud si vzpomínám, dotyčný autor (tuším ondrech) vložil verzi gramaticky o mnoho horší, tahle si zaslouží upřímný tip

fungus2
04. 12. 2004
Dát tip
Ale jo. Líbilo.**

Markel
04. 12. 2004
Dát tip
Milé - T

Roztomilá moderní pohádka (za desatero sídlišti & jestli se nerozvedli) :)

Nicollette
03. 12. 2004
Dát tip
pro pousmání

Jeheheman
03. 12. 2004
Dát tip
ehm nojono

Alojs
03. 12. 2004
Dát tip
To je ujetina! Konec se mi zda jakymsi rychlym vychodiskem, jako by se ti uz nechtela dale psat. Presto me to necim zaujalo... Takovou tou sympatickou naivitou :-)

ondrech
03. 12. 2004
Dát tip
teri, tipuji...:-DDDDDD jen piš dál... a kdyžtak to smáznu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru