Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

příručka pro depresivní stavy

02. 01. 2005
2
2
8746
Autor
exorcista

špatná nálada trápila snad každého, tak tady máte jakousi příručku, jak se v ní orientovat.

Všeobecná pravidla průběhu špatné nálady

 

 

 

P1.

Špatná nálada pramení vždy z chyb těch okolo.

P2.

Zásada toho, kdo má špatnou náladu je, že ženy jsou ošklivé, pivo sladké a obsluha pomalá.

P3.

Máte-li špatnou náladu, tak vás bude opice stát dvakrát tolik.

P4.

Růstové pravidlo:

Čím víc lidí má špatnou náladu, tím víc věcí je špatných a úměrně k tomu roste spotřeba alkoholu.

P5.

Špatná nálada je věcí jedince a není přenosná na ostatní, tím pádem nastává lavinový efekt vyprovokování jednotlivých individuálních špatných nálad.

P6.

Kombinace špatná nálada a alkohol je stále lepší než kombinace špatná nálada a pistole.

P7.

Vyšší stádium špatné nálady je deprese. Po přechodu na tuto hranici přestává člověk komunikovat s okolím a rapidně se sníží jeho spotřeba alkoholu. Pokud chcete takovému člověku pomoci, musíte poslouchat jeho zpověď, nebo ho rychle dostat do postele.

P8.

Pokud vám člověk v depresi řekne:" Už je to dobrý," objednejte mu jeho oblíbený nápoj nebo mu najděte ženskou. Pokud není nic z toho možné, seberte mu alespoň všechny ostré předměty a provazy.

P9.

Poslední fáze špatné nálady je filozofování. Nepodaří-li se vám člověka v této fázi dostat do postele nebo mu najít někoho kdo by ho poslouchal, utečte.


2 názory

Není to u posledního bodu pravidlo krizové situace?

exorcista
18. 10. 2006
Dát tip
čauky, malovátko, mňo...na mé zdi nezáří lékařský diplom, takže, z čistě subjektivního neodborného pohledu špatná nálada a deprese možná nejsou dvojčata, ale patří do stejné rodiny a mají dokonce i stejné rodiče. navíc se stále odvolávám na skutečnost, že se jedná o ptákovinku... ...když jsme ji psali, připadala nám směšná, někomu nemusí. to je ta krása literatury...každý si v ní najde to svoje a může s opovržením přehlížet to ostatní, co se mu nelíbí :)

Šminka
18. 10. 2006
Dát tip
Majkiii, splín a smutná nálada je diametrálně odlišná od depky...to už je diagnóza...a blbá...

exorcista
18. 10. 2005
Dát tip
sporná věc je to, že velice málo lidiček se dokáže hodit do pohody když jsou svázáni :))

Milly
17. 10. 2005
Dát tip
"Pokud není nic z toho možné, seberte mu alespoň všechny ostré předměty a provazy."- popř. dotyčného danými provazy svažte, aby neutekl ani si nic neudělal a snažte se tak dlouho, až se mu nálada zlepší...

Unge
18. 01. 2005
Dát tip
v Zálesákovi se aspoň trochu blýská na lepčí časy: pták do 30 cm = kuře, víc než 30 cm = přerostlé kuře...

exorcista
18. 01. 2005
Dát tip
zálesáci jsou na tom dobře, protože větčina těch nejhorších věcí se jim už stala :)

Pisces
09. 01. 2005
Dát tip
No... Mám takové smíšené pocity. Asi jsem čekala, že to bude vtipnější, nebo snad míněné vážně. Ale nejsem si teda jistá. Některé body vypadají jako směšné, ale moc k smíchu mi nepřipadají (př. viz P6 a P8) a to možná i proto, že depka není prdel a ty pravidla jsou prostě kraviny. Přečtu si nějakou jinou příručku, kterou jsi napsal, třeba se mi zalíbí :-)

exorcista
09. 01. 2005
Dát tip
doporučuji zálesáka nebo para-příručku... ...ačkoli... ...spíš zálesáka.

Unge
07. 01. 2005
Dát tip
P9. Poslední fáze špatné nálady je filozofování. Nepodaří-li se vám člověka v této fázi dostat do postele nebo mu najít někoho kdo by ho poslouchal, utečte--------------> to je problematický... proč ho vlastně nejsi ochoten poslouchat sám ? asi proto, že sám jsi právě v Poslední fázi špatné nálady. zobni si prášek pro spaní (v opilosti je to terno) a svěř svůj Osud Bohu. probudíš se (pokud-li vůbec) s pořádnou kocovinou. jó, chlapče, se špatnou náldadou si nezahrávej ! to už je snad lepší ta pistole...

Unge
07. 01. 2005
Dát tip
a vůbec... celej tenhle příspěvek je vystavěnej na mylný filozofii. měl bys spíš přemýšlet nad tím, jak co nejspolehlivěji získat (a prodat) svou špatnou náladu... :o)

exorcista
07. 01. 2005
Dát tip
předpokládám, že míníš udělat z nevýhody výhodu a pokud možno k tomu ještě něco, co mi budou ostatní závidět...hmmmňo...ne. navíc je to PTÁKOVINKA, BLBŮSTKA, SRANDIČKA, což mi dává možnost, opomíjet skutečně existující fakta nebo si z nich dělat nehorázně legraci... málokdo se nedostal do situace, kdy byl, a to vlastně jen ze slušnosti, nucen poslouchat monolog týpka "nicseminedařívšichniměnesnášejanikdoměnemárád"... vždycky rád vyslechnu člověka v tísni a rád pomohu, budu-li moci, ale sebelítost, a k té to většinou dojde v depresi vždycky, je slizká a nechutně odporná věc, něco jako plazení a podlejzání. nehledě na to, já v depresy napsal většinu svých básniček (je to klad nebo zápor mojich depresí? kdo ví), takže zastávám názor, že záporné stavy o jakékoli intenzitě jsou, máš k tomu sklony, inspirující.

Unge
05. 01. 2005
Dát tip
P6. Kombinace špatná nálada a alkohol je stále lepší než kombinace špatná nálada a pistole. ...ale rozdíl je jen minimální, závislý možná na tom, zda je ta pistole nabitá... ale k čertu, dyk vono je to šumafuk !

exorcista
05. 01. 2005
Dát tip
jestli tohle klapne a já vážně napíšu příručku určenou pro Obdivované, tak budu klidně i platit, protože pak se asi budu muset opít Guinessem a zazdít to pár irskýma whiskama, jak na mě budou nadávat ostatní Nechápající...groarch...vynasnažím se na to skočit co nejdřív...

exorcista
05. 01. 2005
Dát tip
hmmmňo...eee...jo :)

nezasmálka
05. 01. 2005
Dát tip
ééé jo

:) P6 je super

nezasmálka
04. 01. 2005
Dát tip
hele, autor by měl umět vcítit se do jiného těla, víme? tedy jiné pohlaví by nemělo být problém, tak mě neštvi s těma výmluvama a ukáž, že jsi Author :)

exorcista
04. 01. 2005
Dát tip
estli mám být správný author...nebo Author tím, že se vcítím do inčího těla, neřku-li pohlaví...tak...tak...tak teda jo, já to zkusím, ale nic nebudu slibovat...počkám, až mi na to přijde inspirace...jinak to nedopadne ani průměrně...platí?

nezasmálka
04. 01. 2005
Dát tip
platí(š)

exorcista
03. 01. 2005
Dát tip
tak jo, tak jo, tak jo...napíši tedy obdobu pro ženy a dívky a ostatní inspirující zjevy, ale pak mi nenadávejte, že to není pravda...co takhle mi pomoci pár pravidly? hm? pošlete mi je...vymyslím k nim další ;)

nezasmálka
03. 01. 2005
Dát tip
jsi blázen? ty jsi autor, tak se čiň, jinak budeš muset jít shánět tu ženskou, víme?

exorcista
03. 01. 2005
Dát tip
tak to nejni vůbec...ale když poudám vůbec, tak myslím superkalifragnistikexpialidozně vůbec fér...jak já...šovinista se sklonem k hysterickým záchvatům oduševnělosti můžu něco napsat jako příručku pro ženy a pokolení feminum, když se nemám čeho chytit...protestuji...to je DISKRYMINACE!!!! :)

seznam_mih
03. 01. 2005
Dát tip
joo to máš blbý :-))

exorcista
03. 01. 2005
Dát tip
chrmmm...jo ;)

nezasmálka
02. 01. 2005
Dát tip
helé, proč je to napsaná tak jednostranně? měla jsem depresi, ale UŽ JE TO DOBRÝ.. no, seženeš mi teď ženkou?

MKbaby
02. 01. 2005
Dát tip
Já chci taky ženskou :)

sk8ergirl
02. 01. 2005
Dát tip
P3. Máte-li špatnou náladu, tak vás bude opice stát dvakrát tolik. - jo tohe je přesný :o) k P9 - většinou filosofuju, když piju, ale možná je možný i tohle :-) a prosím, až budu v depresi, ženskou nechci :o)

Unge
27. 12. 2004
Dát tip
Bod 5 má zvrácenou logiku. Je to přesně naopak - nasralivost je nakažlivá !

exorcista
27. 12. 2004
Dát tip
o to jde...nikdy nechytíš cizí depku, ale často tě cizí depka naočkuje tak, že spadneš do svojí...

Unge
27. 12. 2004
Dát tip
ale efekt je stejnej... aspoň zvonka to tak vyzerá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru