Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

příručka chování ve vlaku

03. 01. 2005
5
2
5123
Autor
exorcista

Příručka - jak se chovat ve vlaku

 

 

 

p 1

Při nastupování se nesmíte projevovit jako nelida a nechat nastoupit ty slabší první. Jen byste jim tím připoměli jejich vysloužilost, nepotřebnost a vetchý věk.

p 2

Po nastoupení si rozhodně nesundavejte batoh, neboť čím větší objem bude mít vaše tělo, tím víc místa vám budou spolucestující nuceni přenechat.

p 3

Po usednutí si pojistěte svůj životní prostor položením bagáže vedle sebe na sedačku a své chování upravte na nechutné až odporné. Tímto se vyhnete dalším zájemcům o pobyt vedle vás.

p 4

Pokud k vám přistoupí cestující s místenkou a bude se dožadovat vašeho místa, dělejte hluchoněmého a při nejbližší příležitosti mu poprskejte nebo jinak znehodnoťte místenku. Ve chvíli, kdy si budete jisti, že místenka není použitelná se můžete ne cestujícího rozkřiknout co vám tady nadává a vyrušuje vás a nechat ho na příští stanici vyhodit z vozu.

p 5

Přiblíží-li se k vám revizor vykoukněte z kupé a zavolejte:" Ano, ohlídám vám to místo dokud se nevrátíte." Tím se vyhnete nařčení, že zabíráte dvě místa.

p 6

Ve vlaku se často vyskytují lidé, kteří oplývají sebevědomím a neváhají vás neustále otravovat plky a nesmysly. Lze je docela dobře umlčet náhodným vypadnutím jejich zavazadla z okna nebo ránou mezi třetí a čtvrté žebro otevřeným kuličkovým perem.

p 7

Nejčastěji používané fráze ve vlaku a jejich skutečný význam:

Je tu volno ? - Když už jste tady, tak se alepoň šoupněte.

To je ale vedro, co ? - Sakra člověče, vy jste snad sežral topení, že tak fajrujete.

Nevadilo by vám, kdybych si zapálil ? - Jdu kouřit, a komu se to nelíbí ať vypadne.

S dovolením. - Uhněte lidi, už mě štvete, jdu ven.

Vaše jízdenky prosím. - Na černo si jezděte tramvají, tady se platí na dřevo.

p 8

Při vystupování si počínejte sebevědomě a profesionálně. Těžkotonážní batoh dobře prorazí cestu ke dveřím, ale stejně se uplatní i okovaný kufr. Případné protesty negujte prohlášením, že se vám chce zvracet. Cesta se okamžitě uvolní do nejvyšší možné míry. A na konec nezapomeňte: sedíte buď vy nebo oni !


2 názory

Na tohle už odpověď už neznám. Dávám tip. Origoš.

Markel
09. 01. 2005
Dát tip
Nejčastěji používané fráze ve vlaku a jejich skutečný význam: Je tu volno ? - Když už jste tady, tak se alepoň šoupněte. To je ale vedro, co ? - Sakra člověče, vy jste snad sežral topení, že tak fajrujete. Nevadilo by vám, kdybych si zapálil ? - Jdu kouřit, a komu se to nelíbí ať vypadne. S dovolením. - Uhněte lidi, už mě štvete, jdu ven., =tohle líbilo moc - T

Nerez
06. 01. 2005
Dát tip
Ještě jsi zapomněl na vybalení řízků a dalších dobrot, aby ostatní cestujucí začali slintat a mít strašné chutě

exorcista
06. 01. 2005
Dát tip
hmmm...dobrý :))))))

Unge
27. 12. 2004
Dát tip
Lze je docela dobře umlčet náhodným vypadnutím jejich zavazadla z okna - jen tohle mi připadá vtipný. Dál bych na spolucestující neútočil... mohli by se zoufale bránit.

Beatles
23. 12. 2004
Dát tip
Tak tohle je taky dost dobrý! Dávám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru