Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Roční (a jiné) doby

28. 01. 2005
0
0
3662

Které období je pro vás to nej-?

A proč?

(Mění se oblíbenost jednotlivých ročních dob s věkem?

Kdy na dovolenou? Zamilováváte se na jaře? Podléháte (pod)zimním depresím? atd. atp.)

 

Anebo půvab každého období spočívá právě v jejich střídání & rozdílnosti?


Léto & Podzim jedou... Be-Bop-A-Lula...

Jerry_Shit
18. 08. 2005
Dát tip
Mám rád jaro na jaře, léto v létě, podzim na podzim a zimu v zimě. Deprese mám na jaře, v létě, na podzim a v zimě, i když - ta zima je asi nejdrsnější. A léto zas fyzicky nejnáročnější.

Sheridan
07. 06. 2005
Dát tip
nejradši mám podzim. Podle mne není hezčího období. Miluju jen tak pozorovat barevný stromy, nasávat vzduch, ve kterém jsou cítit vůně všech květů celého léta a jara, spolu s vůní zralých jablek a hrušek..., copak může býr něco hezčího ??? Nemám rád slunce-tedy příůiš slunce...

Pilar
26. 03. 2005
Dát tip
nemám ráda přechodná období jaro a podzim, buď ať je teplo, anebo zima, ale něco mezitím je hrozný.ikdyž po zimě takový jarní den příjde taky vhod.ale deprese i zamilovávání s ročním obdobím nesouvisí, je to celoroční.ale je velmi dobře, že v našich zeměpisných končinách se roční období střídají, není to monotóní. ale nejradši mám sluníčko:)

Milly
08. 02. 2005
Dát tip
Zamilovávám se nezávisle na ročním období, nesnáším letní vedra- dělá se mi z nich špatně, v zimě miluju sníh..., a jinak mám ráda všecko......., jen když moc mrzne, mám umrzlej nos a to taky nemusím...

MilanH
01. 02. 2005
Dát tip
Nejraději mám podzim. To je ráj nás romantiků a snolků

Bacil
29. 01. 2005
Dát tip
Nejraději mám jaro, nejméně zimu, ale trochu se to mění s věkem i třeba s náladou. Podzim dokáže být pěkný, hlavně jeho první půlka, ale listopad moc nemusím. Ale člověk musí být optimista a najít si na všem něco pozitivního. Na letním slunovratu, že je právě nejdelší den. Na pozdimní rovnodennosti, že se tím dnem zkracování dne přestává zrychlovat a začíná se naopak zpomalovat. Na zimním slunovratu, že zkracování dne končí. No a na jarní rovnodennosti, že den začíná být delší než noc. Není na tom světě krásně? :-)

Dotek
28. 01. 2005
Dát tip
Nejhorší je hustý déšť nebo husté sněžení. To pak WIFI nefunguje zcela ideálně a může mě to úplně odříznout. Ale úplně nejhorší jsou dlouhodobé výpadky elektrické energie, to se mi pak ztratí z dohledu slunečné pobřeží karibiku i zasněžené himalájské pohoří. V létě se mi osvědčilo barevné schéma Deštivý den... :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru