Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Jsem"

10. 11. 2000
6
0
3656
Autor
christi

U mych predchozich del jsem to od vas pekne schytala, tak jsem vam jen chtela rict, ze se nezlobim, jsou to moje dilka a jsem to ja, nemyslim si, ze to je lacina romanticka poezie, je to kousek me a ja se rada vypisuji papiru, uklidnuje to a clovek se tak zbavi vseho, co musi nosit v hlave, i kdyz jsou to jen fantazie,ale i ty k zivotu patri.Diky vam vsem.

Jsem nahym telem ve vlnach touhy, jsem archandelem, co nema vlohy, jsem malirem, kteremu barvy schazi, jsem umelcem, co slov nenachazi.
J
04. 03. 2001
Dát tip
Píšeš o tom, čím jsi uvnitř a to je na tom krásné a ocenitelné :o)

christi
04. 03. 2001
Dát tip
J: Diky)))

Naja
13. 12. 2000
Dát tip
Jo tak tohle by se dalo oznacit za Dilo. Hlavne ten prolog si mi vypsala z duse. A ta basen je takova hladka na omak, presne tak jak ma byt. (akorat tam jeste chybi jsem Pismakem .... :=)))

christi
13. 12. 2000
Dát tip
Naja:Tak ja to tam dopisu az budu mit chvilku.

bláhovey
10. 12. 2000
Dát tip
a mě se líbí tak je... obě :-)) *

christi
04. 12. 2000
Dát tip
zolli:Hmm je to pekne,ale doufam, ze nebude vadit, ze ja to necham tak, jak to je.Diky.

zolli
04. 12. 2000
Dát tip
Ne to vubec neva christi naopak, ja ti jen chtela udelat radost, ze se mi to libilo natolik, aby mi stalo za to na to spachat takovouhle dlouhou kritiku :o))))

christi
04. 12. 2000
Dát tip
Zolli:A taak to jooo,jinak jsi to napsala taky moc krasne.Dekuji moc)))

Albireo
03. 12. 2000
Dát tip
Zolli, pohrála si s tím námětem moc hezky. Škoda, že na kritiku nejde dát tip.

zolli
02. 12. 2000
Dát tip
Toto je můj pokus vyjádřit tvoji báseň, která me zaujala po svém. Jsem takovy podes, ze jak se mi neco libi, tak si to uzmu a trochu si s tim hraji. Pokusila jsem se dodržet připomínky všech milých lidiček přede mnou a pokusila jsem se/ pokud mozno/ nezměnit obsah tvého sdeleni, coz se mi az tak uplne nepodarilo, nebot jsem tam proste vlozila kus sebe, cast svych predstav o tom co jsem... a je to tam znat... Na Javertuv popud..a vlastne jsem to tak citila i ja, jsem zamenila rymy, ktere mi pripadaly slabsi. Rytmicky jsem se snazila zachovat nastolenou splavnost a pocet slabik..cili..5, z tohoto duvodu jsem musela barvy zamenit za modř..jinak jsem to nedokázala... Uspokojit nárocne pozadavky Lovce papouchu se mi zel nepodarilo. Tak jsem se jeho estetickou dusi aspon castecne pokusila uchlacholit archaizmem slova sluha = slouha. Též Marigold by mohl byt spojen, neboť nejasné vlohy archandela jsem specifikovala na neschopnost slouzit, coz u archandelu je vada DOST podstatna, jak se v bibli popisuje jiz od pradavna. tedy dilo v mem podani je zde: Jsem nahým tělem ve vlnách touhy, jsem archandělem, bez moci slouhy, snad jsem malířem, jemuž modř schází, nebo kejklířem, co slovem hází.

zolli
02. 12. 2000
Dát tip
Omlouvam se za preklep: Marigold by mohl byt spokojen, tam melo byt. Navic jeste avizka a TIP

christi
18. 11. 2000
Dát tip
Briza:::Diky)Mozna mas pravdu)

Bříza
16. 11. 2000
Dát tip
a ještě ještě něco :c): možná lépe nežli " umělcem, co slov nenachází..." by bylo snad "...básníkem...". (on totiž slov nemusí nacházet sochař, malíř, skladatel - a v takovém případě by nám to ani třeba nevadilo - že :c)... ale malinkýho tipíka taky připosílám ... protože --- no zkrátka protože.

christi
14. 11. 2000
Dát tip
Jorel:Ano mas pravdu zni to lip,ale ted uz to menit nebudu.Budu na to myslet u pristi basnicky)

jorel
13. 11. 2000
Dát tip
ještě něco: místo kterému bych napsal "jemuž" kvůli zvukomalbě. PS: a tip si zasloužíš

Dani
12. 11. 2000
Dát tip
tak tohle se mi fakt taky libi, ale prece jen souhlasim s javertovo kritikou formy, jinak velmi prijemne:o))

Marigold
10. 11. 2000
Dát tip
Cely to není až tak špatný, jenom nevím, jaký vlohy by měl mít podle tebe archanděl, a k čemu by ty vlohy měly být...? Hmmm...jinak jsem rád, že si z kritik tolik něděláš, protože já jsem takhe sarkastickej poslední dobou dost často... Měj se.

Ber
10. 11. 2000
Dát tip
Podívala jsem se zpět a myslím ,že se začínáš zlepšovat...určitě se kladné kritiky začnou množit,tak se hezky snaž a nenechej si do toho kecat ...já už taky mlčím

christi
10. 11. 2000
Dát tip
Ber:Ale ne ja si nenecham,porad si jdu tou svoji cestickou,ale dekuji,pisu uz moooc dlouho na to,aby me to odradilo.

christi
10. 11. 2000
Dát tip
Marigold:Myslim, ze kazdy ma nejake vlohy,presto je to jen slovni obrat.Diky za kritiku.

Javert
10. 11. 2000
Dát tip
Zkus dodržovat zvolenou úroveň rýmů, tělem - archandělem je velmi pěkný, schází - nenachází příliš jednoduchý, touhy - vlohy až skoro nepodařený.

jorel
10. 11. 2000
Dát tip
javert ma recht, jinak jednodussi ale dobre

fox
10. 11. 2000
Dát tip
Pokud se nedivam na formu, o ktere se už stejne vyjadřil Jorel s Javertem tak to sděleni se mě opravdu dotyka.Nevadi ta jednoduchost, je to tam jasne vyjadřeno a to bylo zaměrem, ne?

ten archanděl ti tam nesedí, šmudlíku. Ne že by tam nepatřil, ale skok od nahého těla, plného touhy k archandělovi, co nemá vlohy... to je jako kdybys vedle Rembranta pověsila malůvku prasátka jedním tahem.Taky umělec a malíř jsou příliš hmotní, oproti nahému tělu (předpokládám, že jde o imaginaci) a archandělovi, což je podobně jako talentovaný básník bytost v pravdě mýtická...

Albireo
10. 11. 2000
Dát tip
Je to přinejmenším zajímavé a spíš o něco víc.

Rastin
10. 11. 2000
Dát tip
christi, toto dílko se tak nádherně vztahuje k Tobě a i k tomuto prologu, že jsi mě ještě více nadchla k četbě dalších Tvých věciček. Dávám tip, fakt díky.

christi
10. 11. 2000
Dát tip
Diky vsem)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru