Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růžička

10. 11. 2000
7
0
3047
Autor
hermit

Tady bych asi měl napsat, že to jsou jenom bezambiční útržky myšlenek a představ... ...berte to s rezervou, možná by to měla být spíš indispozice, ale nešť... jak jsem napsal, tak předkládám nuže: rozcupujte mě! :)

Mistr čeká na světlo. Voda kreslí po písčině. Mistr vídává slunce. Zdraví pláč, co odstřikuje z vesel. Putování píseň. Nikde nenajdeš. Shýbnul se pro bílé pírko. Vrátil větru smích. Zbylo rozpolcené slovo a kde začal kruh. Usedl kormorán. Mistr čeká, ani se nepohne.
Krel
21. 09. 2003
Dát tip
:-) nemám Tě za co rozcupovat... !*

Armand
06. 09. 2002
Dát tip
**** krásná a hluboká je studna indispozicí... ..vždyť kdo jiný než člověk chtěl by vysoušet vítr?

Lothar
28. 12. 2001
Dát tip
docela poklid, fajn

Vyjan
16. 11. 2000
Dát tip
Dobrá báseň. Taková klidná, pomalá jak vlny za bezvětří anebo jen slabého vánku. Jen dvakrát jsem byl z té pohody rušivě vytržen. Poprvé slovem shýbnul (správný tvar tohoto slovesa je shýbl) - toto slovo je svým zvukem příliš hrubé do tak jemné básně, já osobně bych ho nahradil mnohem jemnějším synonymem "sehnul". A zadruhé - ta tečka na konci třetího verše odspodu je zřejmě překlep, nebo ne?

hermit
16. 11. 2000
Dát tip
Vyjan: Ta tečka tam má být, aspoň mě tam nijak nevadí, ale o tom "shýbnul" budu ještě přemýšlet. ;-) A všem děkuju.

Dani
12. 11. 2000
Dát tip
tak esli tohle melo vejt nešt... ??hermite, stale mi potvrzujes ma slova, ze jsi tu pro me nejvetsim basnikem, a zvlaste tohle dilo je zcela dle meho apetitu, je to presny, primy, rovnou vychazejici neuprovany, cisty a ciry proud imaginace a skvelych obrazu, opet nemohu nez se sklonit a tise zasnout, neber to jako podlezactvi ci bezmeznou poklonu, jen proste hrajes na ty spravne struny me duse:o))) a na zaver jen jednoznacne slovo: tip!

Print
10. 11. 2000
Dát tip
Eh....! Básníku indispozic!:-) Já jen odstřikuju...:-))))) *!

zámek
10. 11. 2000
Dát tip
Úplně jako Print .. mnohokrát .. tip !!

Šílená
10. 11. 2000
Dát tip
když jsem byla malá a viděla jsem duhovou kuličku snažila jsem se jí rozpolcovat abych se dostala k té duze... dneska už vím že o tom to není... a tak mlčím a vnímám duhu která ke mě promlouvá svými zasklenými barvami... a tak mlčím a vnímám tvá slova která mě uklidňují...a čekám... ani se nepohnu...a tuším světlo ve tvých řádcích...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru