Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andělé

Výběr: vesuvanka, Print, Lyryk, dream
03. 02. 2005
23
1
10545
Autor
Zbora

Slůůůníčkovi...v reakci na jeho diskusi.

Je osudem dávno obkroužena pitevna

dohořívají housle

a slzy panoptika v košilích tvrdnou

 

Škrobené rukávy zvoní ulicemi

do ztuhnutí

suknem úzkost prokvétá

 

Jabloně v růžových krabicích jsou popelavé

a jejich povzdechy

šachovou partií myšlenek

 

Paruky milostných románků

plstnatí

na voskových figurinách

 

Bídou procitnutí zasažené

revmatické dopoledne

propichuje jehlou nebe

 

Voda v zátokách dřevnatí

a andělé

se netváří

že jsou


1 názor

úúha! zvláště poslední dvě!

stanislav
13. 09. 2005
Dát tip
panečku, to je ale věc! kolik jen asociací tu proběhlo hlavou tvůrce. to snad ani nejde pobrat, i kdybych to koumal bůhvíjak dlouho, ale svým způsobem to má docela feeling. obzvlášť ten závěr. ten je tedy pěkně pěknej. jak ty andělové dávaj najevo svou nejsoucnost... ech. ale neměl jsem sílu louskat předešlé kritiky, čiliž třeba o něco v tomhle dílku fakt jde a já o to přicházím, ovšem přežiju to... :o)

stanislav
13. 09. 2005
Dát tip
hlavně nemám sílu na tu diskusi, ze které to pravdě a podobně vychází...

Zbora
13. 09. 2005
Dát tip
Tohle je první a poslední věc, čistě jen vykonstruovaná. Není v ní vlastně vůbec nic. Jen prázdná slova. Díky za reakci, je docela fajn :o)

Sali
25. 08. 2005
Dát tip
....pripadal jse si jako na pohrbu nejakeho stareho pana, ktery umrl velice nestastny............., ale kdyby tohle cet myslim ze alespon na chvilinku by pocitil, krasu ................nadhera dava TIP

Zbora
11. 03. 2005
Dát tip
ad1: vážně! ad2: proboha vážně nemluvim, ale nemluvim ani proti němu...dalo by se říci, že je mi volný. ad3: už jsem zase taťulínek? Kdo se v tom má vyznat? ad4: budeš brzo stará...ale co to plácám, Ty už vlastně stará jsi :o) ad5: techno mám rád, nejradši Cirkus Alien a NSK...ale slibotechno ještě neznám. Je to nějaký nový druh? ad6: ...že ne každá kytka voní sladce. ad7 :o)

drahý můj, ať jsi co jsi..... 1) checht! 2) no, si shodil? :-)) koho kam? 3)nooo, ses nevyjádřil, co vlastně chceš být, tak jsem použila osvědčené oslovení... :-)) 4) no, jo, holt i Ty nám stárneš mílovými kroky :-)) 5) blééé, já ne, třeští mi z toho hlava, ale to se týkalo něčeho jiného... a to toho, že jenom slibuješ a pak... skutek utek... :-)) 6) já náhodou ano..... by ses divil.....:-))) ale zase na druhou stranu k princeznám se nečuchá... :-)) 7) že by už nevíš, co by? :-)) tak zkus OBI:-)))

Zbora
11. 03. 2005
Dát tip
1) ...nechecht! 2) ...boha do jámy lvové...a čekám co to udělá...zatím mlčí. 3) ...chci být Vinnetou 4) ...stárnou jen ženy...mužové zrají. 5) ...a kam utíká? Třeba bych ho ještě dohnal. 6) ...sakra...fantazie proklatá. 7) ...co je to? Okultistická Bahenní Iontizace? ...to už radši ne!

I. umři! II. sadisto! III. toho už ožírají červi, ale jak chceš, střelit Tě můžu kdykoliv! IV. hehe, jojo, zrají, čím starší, tím zapáchající.. V. to nedohnal, páč máš krátké nožičky. VI. neklej, se to taky naučím, sakra! VII. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Rowenna
11. 03. 2005
Dát tip
andělé se netváří že jsou***

Zbora
11. 03. 2005
Dát tip
Kytko, nějak Ti ujela huba :o)

Huba? tscheeee, máš štěstí, že Tě neduplikovali a škoda, že to nejde, bych Ti tu udělala paseku... checht... huba!!! tscheeee

Zbora
11. 03. 2005
Dát tip
Už zase hovoříš z rozcestí???

z jakého rozcestí? jsem dvakrát.... se mrkni do autorů.... Ty nevěíří Tomáši!!!

z jakého rozcestí? jsem dvakrát.... se mrkni do autorů.... Ty nevěíří Tomáši!!!

Zbora
11. 03. 2005
Dát tip
To jsou zase nějaké čáry máry určitě...ježibabo.

Zbora
10. 03. 2005
Dát tip
Těší mě, Crae, že sis na mě zase vzpomněla :o)) Tady musím dát Tobě i kouzelné květince zapravdu...je psaná na efekt...nic moc city...prostě jsem chtěl zkusit řemeslnou práci :o)) ...přesněji, nevychází ze mě, narozdíl třeba od Och Romman, kterou mám moc rád...a zatetelil jsem se, když jsem zjistil, že se Ti líbí...do budoucna chci přecijen psát víc srdcem, než mozkem :o))) dík.

tetelínku... :-))

Zbora
10. 03. 2005
Dát tip
Člověk tady nesmí říct nic vážně...že by mu to ještě nedocvaklo? Počkej!!! Až zase vyplodíš nějakou svou přecitlivělost, tak Ti jí okamžitě zařadím do egzémků a ve žluté kritice zmíním neskutečnou klišovatost a dětinskou formu, dcerunko :o))

checht... vážně? Kdy mluvíš proboha vážně... !! :-)) taťulínku.... checht... su zvědavá, slibotechno... :-)) a co Ti ještě nedocvaklo? :-)

Craerassy
09. 03. 2005
Dát tip
malinko popisný...nebo něco na ten způsob..nevím, jak to vysvětlit...jako když vezmeš ukazovátko a ďubáš do mapy...ale za obrazy a anděly...:-) *

chi, no, jak to tak vidím, tak dvojitý tip Ti už neudělím, no.... :-)) jinak co se básně týká, tak oproti mému alternicku se mi něco líbí víc, něco méně... :-)) tato mi přijde tak trochu "technická" no, ale jinak se Ti povedla, je to něco nového, ale máš daleko "lidštější" :-)))

Stevenson
22. 02. 2005
Dát tip
Byt trochu nesmyslnymi, lec obraty temer vhodnymi situace ponekud neurcite, revmaticke dopoledne propichujici nebe s andely tvaricimi se ze nejsou me silne zaujalo.. -)) *T

Kačírek
20. 02. 2005
Dát tip
... "dohořívají housle" .... :o)

gabio: No, bylo bych zařadilo hned, ale tak trochu jsem chtělo otestovat čtenost diskuse:)

...této diskuse, samozřejmě...


gabio
18. 02. 2005
Dát tip
poslal jste jí někdo avi? jsi pro klub? t

Zbora
18. 02. 2005
Dát tip
Bylo by mi potěšením :o) ...andělé předpokládám?

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
jojo. Chceš do klubu?

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
myslím to dílko

Zbora
18. 02. 2005
Dát tip
...dílko prý chce...jestli ho tam chceš Ty... :o))

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
souhlas...a slůůůňo určitě nebude proti, když je jí to věnovaný:)

Zbora
18. 02. 2005
Dát tip
Doufejme, že nedostanem seřváno :o) dík.

Jeheheman
13. 02. 2005
Dát tip
jo, to já rád tyhlety přinášející konkrétní atmošku.. o smysl pak už ani tak nejde:o) ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Jeheheman
13. 02. 2005
Dát tip
hřbitůvek tipů:o)

Zbora
13. 02. 2005
Dát tip
Hezkej :o)

Zbora
10. 02. 2005
Dát tip
:o) dobře...budu dávat dílkům kratší názvy...ale až od příště...to s kterým se chystám vstoupit na zdejší půdu každým okamžikem se jmenuje Nezvala ztracený vrak...leda, že bych to nějak zdeformoval...třeba na Neztrav...nebo, nenapadá Tě něco lepšího? :o) díky za návštěvu.

dobrý :o) t.

Markel
10. 02. 2005
Dát tip
Vyvolává zvláštní nevšední obrazy, neotřelé - T

jo, je dobrá *!!! ...bych se k ní dostala dřív, ale máš moc dlouhý název, tak nebylo vidět, od koho je a mně se teď nahromadilo strašně moc avi...:o)

45rpm
05. 02. 2005
Dát tip
Absolutně mimo. Nerozumim rvý jedinečnosti.

MilanH
04. 02. 2005
Dát tip
Nádherné dohořívají housle a slzy panoptika v košilích tvrdnou TIP

Zbora
04. 02. 2005
Dát tip
Induan potvůrka dream Milan H. Děkuju Vám za návštěvu a reakce, díky.

hutch
03. 02. 2005
Dát tip
nebylo by to úplně špatné ale sluníčko by to snad chápal líp, viď?

pozorovatel
03. 02. 2005
Dát tip
revmatické dopoledne propichuje jehlou nebe Voda v zátokách dřevnatí a andělé se netváří že jsou - bezvadný jinak mi to místy připadá právě dřevnatý:)) líbí, je dobrá

nnnn
03. 02. 2005
Dát tip
dt

Zbora
03. 02. 2005
Dát tip
Hutch: těžko říct...proto je zaškrtnutá vážná kritika šmírák: díky za zastavení a reakci. nnnn: máš zajímavý způsob vyjadřování :o))) popravdě jen hádám co by to "d" mělo znamenat. :o)

nnnn
03. 02. 2005
Dát tip
dobrý. tip. neni čas. možná ani slovní zásoba:o)

vesuvanka
03. 02. 2005
Dát tip
Je osudem dávno obkroužena pitevna dohořívají housle a slzy panoptika v košilích tvrdnou Škrobené rukávy zvoní ulicemi do ztuhnutí suknem úzkost prokvétá i další velmi zajímavé obraty - musela bych zkopírovat celou báseň Moc mě zaujala... TIP a V Velmi zajímavé obraty -

Zbora
03. 02. 2005
Dát tip
Díky vesuvanko.

Nuže popořadě. Na Výběr mi tomu chybí nosné téma, pointa.... Cokoli, co by mi dalo najevo, proč že text končí, kde končí, že řekl vše, co říci měl. Na Ťop bohatě stačí skvělé zachycení atmosféry (a hádejme se, zda jde o líné letní odpoledne nebo tichý zimní večer - na věci to nic nezmění), a KONEČNĚ zase jednou na písmáku nekýčoidní metafory, obrazy.... Veskrze škoda, že jde o reakci, že to nevytrysklo samo - protože pak by se to "nosné" téma vnutilo jistě bez násilí... Děkuji za příjemně strávenou chvilku.

Zbora
03. 02. 2005
Dát tip
Dík Pišto.

Induan
03. 02. 2005
Dát tip
Zajímavý.

+ moc skvělé obrazy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru