Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezmoc

09. 02. 2005
4
0
4674
Autor
Lassie

Uz jsem pomalu usínala, přemýšlela o něčem a někom a tak mě to nějak napadlo..

Promluv

když jsi stále němý

vzbuď se

když jsi neusnul

vzpomeň na vše

když nic nevíš

hledej

když jsi neztratil


Lassie
02. 11. 2005
Dát tip
No, dekuju.. Opravim to, jenze na to vzdycky nez se k tomu dostanu zapomenu.. Tak mi kosek toho textu napis..

Leclajr
01. 11. 2005
Dát tip
No tak jsem si to tady všechno krkolomně přečet a musím říct, že se tu nalézá opravdu mnoho hnidopichů.. Lassie, neopravuj nic (stejně se tak nestalo, jak koukám).. trošku mi to téma připomíná text jedné písničky od Mňágy..heh*

pěkná věc t.

Bean
10. 02. 2005
Dát tip
žij.. pokud chceš :)) já ti dám hloupou Fazoly Rododendronko!

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
To ramachandran: Ona mozna fazole byla opravdu moudra,protoze mi prijde ze se opravdu dost casto nedekuje..ale jestli to je penezma....

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Asi proto,ze jsem na jazyky dosti leva.... Ale jinak bylo zamysleno, ze to bude cesky.. Problem bude nejspis v tematu..tomu asi muzu rozumet jen ja a ma draha 2 - Alive Ale treba,kdyz se budete snazit....

Tož takhle: Dobrý nápad je jedna věc, ale zpracování druhá. A když dobrý nápad zmrvíš obludnou gramatikou, nepomůže ti ani svěcená voda. Spousta "začínajících" se domnívá, že "přeci záleží na tom, co chtěl básník sdělit", ale vem si to takhle - když budu mít nápad na supr chutnou housku, ale spálím ji, asi se uznání nedočkám.... :) Obsah a forma jdou prostě ruku v ruce, a je třeba poslechnout si ohlas z venčí (proto ty kritiky tady), a třeba si i říct - co když na tom něco bude? Vím, že to není někdy nejjednodušší, a jsou chvíle, kdy takový názor autora spíš popudí (viď, Acherone? :) ), ale na druhou stranu, psavci s IQ nad hranicí statictické chyby většinou společnou řeč najdou ( (viď, Pišto? :) (rýpnutí mně do mně, aby to Acheronovi seplo) )....

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Nemysli si, ze to nechapu.. i kdyz.. A hlavne, uz jsem vam psala, ze si to beru k srdci (a nevim, ktery ste to byl, kdo rekl, ze to radsi delat nemam :) ).. Akorat co myslis tou gramatikou?.. to jako slova, ktery jsem pouzila k tomu, abych to napsala nebo .... ..kritizuj a rad..

No... "když si stále němý" (a pod.) - to ti připadá správně? .)))))

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Jeej tak budeme opravovat.. sila zvyku.. Videt tohle nas drahy kantor, zkousku by mi nedal....

No já myslím, že by tě nechal rovnou utratit, za takovouhle čuňárnu.... :)

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Tak mi to odpust. Jsem jen mala holcicka, prvnim rokem ve velkem meste.. To vis, u nas se mluvi jinak a s tim psanim.. ;)

Tak tedy projednou.... Ale opravit!!!!! :)

Acheron
10. 02. 2005
Dát tip
...lassie, on zas ten pišta plave v jiných věcech, které jsou pro "poeziï" mnohdy důležitější, ale hřejou ho ty post-nomen ocásky typu redaktor a výběr. Mimochodem - jak pišta osobně zvládá kritiku na svá "díla" zjistíš kliknutím na některé názory/komentáře z jeho účtu. Ovšem vážně - protože ti to nevysvětlil - oprav všechna si na jsi a nějak nahraď to poslední obludné "naztratil". I tak to potom bude ještě dost křečovité, ale tak nějak přijatelnější. Obecně, Lassie, platí, že bychom si - pokud vystavíme nějaké své dílko k veřejnému uchu a vidu -měli po sobě těch pár vět přečíst, popř. zkonzultovat s gramatiky znalejším, je-li v tvém okolí či web-okolí někdo takový. Zdravím.

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Jo Dekuji Ti..ja uz pochopila, co po me chce :)

:))) Jo, Lassie, tak pod tohle se můžu podepsat. Chytrej kluk je to. :))

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Tim abych nahradila neztratil myslis jen ten preklep nebo se ti nezda to slovo??

Acheron
10. 02. 2005
Dát tip
jo, uprav to na neztratil a prostě si po sobě těch pár vět vždycky přečti - ona je to trochu i neúcta ke čtenáři, ale to už je jedno, lassie. Mně se ta říkanka prostě nelíbí, už to nebudeme pitvat. Přeji hodně inspirace.

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Jo, diky :)

Acheron
10. 02. 2005
Dát tip
..víš jak se opravuje v již vyšlém textu? Pokud ano, tak to udělej - pokud ne, tak si najeď na "tvoje dílo" a pak klikni na "upravit" a poté znovu odeslat.

Lassie
10. 02. 2005
Dát tip
Jo jo jo, vzdyt ja se k tomu dostanu..

nikde nic nikoho neumim neznam...nežiju? jaj........................................................*

Noe1
09. 02. 2005
Dát tip
:-))))) *t, milé

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
Ja bych to trochu upravila.. nekde, neco, mozna umim, mozna znam.. mozna ziju .. To je mozna jeste vetsi JAJ .... A dekuji Ti velice

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
To Noe: Tobe taky dekuji..precetla jsem si to az po odeslani

Noe1
09. 02. 2005
Dát tip
Jenom mi vrtá v hlavě název. Jestli má vyjadřovat to, že musíš ztratit abys mohla hledat, tak mi to nesedí. A jinak si tu bezmoc neumím vysvětlit.

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
Moc dlouho jdsem premyslela, jak to nazvat..protoze to byl jen takovy napad okamziku..a Bezmoc proto, ze se clovek musi citit dost bezmocne, kdyz ma mluvit a protom nemuze nebo treba kdyz ma hledat a pritom neni co.... Myslis,ze si ted moudrejsi???? :)

Noe1
09. 02. 2005
Dát tip
No, nechci se v tom moc piplat. To cos mi psala sedí na první dva řádky, možná na vzpomeň na vše když nic nevíš. Naopak zbytek je pro mne spíš o naději a síle. Zvláš´t poslední dva řádky. Ale neva, hlavně že tomu nějak rozumíš sama a čtenář si musí interpretace hledat a nacházet.

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
Jo taky pravda.. no,zda se, ze nachapu sama sebe..ale to neni nic noveho.. Kdyby Te napadl nejaky lepsi nazev, tak sem s nim a ja si to nejak zkusim skombinovat se sebou.. Treba ho nekdy vymenim za lepsi.. Dik.. :)

Neža
09. 02. 2005
Dát tip
hm, nejak me to nevzalo...

Zbora
09. 02. 2005
Dát tip
Jednoduché a dobré.t.

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
To Zbora: Dik..

Lassie
09. 02. 2005
Dát tip
To Neža: Vsechno neni pro vsechny.. to by byla nuda,ne?..

jedna moudrá fazole mi jednou řekla, že od tý doby, co jsou peníze...se neděkuje...=) já vím....zas tak moudrý to od ní nebylo....to víš...co bys chtěla od fazole...... no nic.... ale...ehm...no jo...jaj

...

45rpm
09. 02. 2005
Dát tip
První nesedí.

No.... jak bych to.... Proč to není napsáno v češtině?

Acheron
09. 02. 2005
Dát tip
...já bych se tentokrát přidal k Pištovi - pokud by to bylo česky, tak by to jeden tak nějak přečet a popřemýšlel a... ale co s tímhle?

komedie
09. 02. 2005
Dát tip
moc ne

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru