Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řekněte k tomu něco)

15. 11. 2000
0
0
4700
Autor
christi

Co vy na to?

Přemýšlela jsem o tom,jak se tu nedávno řešil problém ohledně peněz na tento server a náklady s ním spojenými a napadlo mě, že by se dali vydělat peníze prodejem některých básniček jako textů k písničkám pro některou z našich populárních kapel. Samozřejmě se souhlasem jejích autorů a kdyby to vydělalo nějakou tu kačku navíc věnovat je na dětské domovy,nebo tak něco. Myslím, že by to stálo nějaké to úsilí, ale jsem si jistá, že výsledek by udělal radost oběma stranám. Já osobně bych svoje díla na takovou akci s radostí věnovala, jen bych tam ráda uvedla své pravé jméno místo nicka. Co vy na to?
Prokletí
03. 12. 2000
Dát tip
nojak, třeba... podávej se na ten můj!!! ;o) m.

PetrViP
01. 12. 2000
Dát tip
P: no teda! to mám chápat jak?

christi
30. 11. 2000
Dát tip
Prokleti:V Rumburku na polygrafce.

PetrViP
30. 11. 2000
Dát tip
P: pusť to z hlavy, mě se jenom líblo, když Topol popisova své předčítací šňůry, který dělal s Krchovským, jako rockový koncerty: někdy lítali i židle...

Prokletí
30. 11. 2000
Dát tip
christi: äha, tak tam ot neznám, ani nevím, že tam nějaká taková škola je, dík... PV: židle lital*I*? aha-ha ... má hlava je tak děravá, že se vypouští sama, ju? m.

PetrViP
30. 11. 2000
Dát tip
P: no jo já vím:(((

Prokletí
30. 11. 2000
Dát tip
to mi řekni, co ty můžeš vědět? mně stačí jen pohled na Tvůj nick ... haha m.

JiKo
29. 11. 2000
Dát tip
Já jsem amatérskej čtenář :-)

PetrViP
29. 11. 2000
Dát tip
prokletí: co takhle založit básnickou skupinu, když jsme si v tvorbě, myslím, podobný (témata)? (pošta;-)

Prokletí
29. 11. 2000
Dát tip
christi: já ovládám jen tři sruhy vazby (zatím) a studuju vazbu u mojí píučky Mrtvolky, která je taky vzdělaná knihařka ... kniha je nejktásnější věc na světě, arabské přísloví říká: "Kniha je kapesní démantová zahrada" ... děkuji Ti za pozitvní přínos pro mou duši .... btw, kde jsi knihařinu studovala? PV: nechci do žádný skupiny, podívej se , co to udělalo s takovejma Tvrdohlavýma ... kromě Nikla tedy _JiKí_: chicht m.

PetrViP
29. 11. 2000
Dát tip
Prokletí: vůbec nevím o čem je řeč, ale budiž... ono je to jedno, já jen mám občas takový představy, že jako existuou kapely, tak by měli jezdit básníci spolu na předčítací na šňůry a tak..

Prokletí
29. 11. 2000
Dát tip
aha, já myslel něco jako "uměleckou skupinu Mánes" ... nevím, jestli by sis recitováním se mnou neudělal ostudu ... oni by tam asi nechodili lidi, je přece jednodušším mlátit hlavou sem a tam při deathmetalu než poslouchat poesiii, né? O Tvrdohlavých jindy m.

Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
PV: spolubojovník za záchranu papíru, huráááá ;o) m.

kalinka
28. 11. 2000
Dát tip
tynic: myslíš neco jako odpoved na nedávno nafocený kalendár známých autoru?! :o) vydat kalendár zcela neznámých autoruuu?!:o) Jo, to beru! Dávám to víc šancí než tem kseftum s písnickárema a dalším...:O))))) maty: nemám žádnej! jeden mi pošli!:o) PetrViP: Vopovaž se nicit naše zbytky lesuuu!:o( Už takhle je toho hafo a nikdo to necte. Kdo má zájem, tak si cestu najde, a cipy nám snad toho kysliku tolik nesežerou.... ? Nebo jo? kal

PetrViP
28. 11. 2000
Dát tip
prokletí: JO!!! kal: tak to ještě jednou zopakuji: ano, internet skýtá výhody (ekologické, finanční etc.), ale atd já do ekologie moc nevidím, ale řekl bych, že i kdybychom už teďkon zastavili veškeré kácení lesů a pralesů, tak se stejně jako civilizace zachvíli sežerem...

Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
jsem amatérskej ruční knihař, těšímě, že nemiluješ jen obrazovky... m.

christi
28. 11. 2000
Dát tip
Prokleti:Vazne ty jsi knihar,ja taky,ale ja na to mam skolu.

Merle
27. 11. 2000
Dát tip
maty: a seženeš nějaké? nápadů jak peníze získat je spousta, a všechny dávno probrané... jde o to nějakej realizovat

Vio
27. 11. 2000
Dát tip
A hlavně... kdo by vybíral a koho? Tak do toho bych nešel... mě úplně stačí ty srazy. Tynic: My už jsme přispěli svou troškou z Mlejna ;-)))

maty
27. 11. 2000
Dát tip
Možná něco seženu,ale musím vědět nač a kdo s tím bude hospodařit.Nedal by se vydávat časopis mladé poezie? I s výtvarnými pracemi některých z nás? Mám k dispozici 6 počítačů,tiskárny,kopírku.

PetrViP
27. 11. 2000
Dát tip
S: ty maslíš Dan Bárta?!? To bych neviděl pozitivně... (vlastně vůbec u nikoho) m: toho už je natrhu taky dost a ty věci jsou vyživovaný Ministerstvem kultury (A to o čem mluvíš by bylo asi druhý Psí víno (Stejně lidi spíš koupěj Revolverku nebo Tvar než nás, řek bych). Jinak jsem ale pro, dělat Písmáčí Bulletiny. Jenže to je asi ubíjený možnostmi internetu, který jsou nesrovnatelně lepší - ale zase papír je papír, a na ten já nedám dopustit.

PetrViP
27. 11. 2000
Dát tip
zase avíza

Semipalakva
26. 11. 2000
Dát tip
Jo všechno co se tu řeklo a napsolo by šlo zhudebnit, ale nikdo by to nekupoval! To je ten ftip! Za českou hudební produkci: Dan Bárta.

maty
26. 11. 2000
Dát tip
Nač potřebujete peníze? Co sponzorské dary?

Tynic
25. 11. 2000
Dát tip
Lepší je se nafotit nazí a pak to zpeněžit ! :o)))

Prokletí
25. 11. 2000
Dát tip
Merlí: já bych to klidně věnoval, páč sem si jistej, že by to nikdo zhudebnit a zpísnit nechtěl!!! ;o) m.

christi
24. 11. 2000
Dát tip
Merle:Jiste, na lenost recept nemam)

Merle
23. 11. 2000
Dát tip
proti by třeba moc lidí nebylo, ale spíš nikdo, kdo by tomu chtěl věnovat práci...

šroubek
23. 11. 2000
Dát tip
Merle:přesné

PetrViP
22. 11. 2000
Dát tip
já si myslím, Sadafe, žes to vystih, asi jsem v tom i pesimičtější:-) dovedu si ovšem představit, že by se namluvilo CD a do podkladu by se dala hudba. nebo by to mohl zhudebnit Bříza, A Similovanij a tyhle týpci. ale asi by to nebylo na komerční využití. (leda to nechat v pár obchodech - maximum underground, black point a další, ale stejně...:-) a kdyby se zachtělo publicity v určitém klavlitním tisku, tak to by nebyl taky problém. ale já do toho vlastně nechci moc mluvit, protože by to byla akce jen pár písmáků, a myslím, že by jich bylo hodně proti.

PetrViP
22. 11. 2000
Dát tip
jestě avíza

Prokletí
21. 11. 2000
Dát tip
no, já se asi nedokážu vyjádřit, peníze mi jsou cizí a mý "básně" by rozhodně nešly zhudebnit a zpívat ... ju? m.

Sadaf
21. 11. 2000
Dát tip
Panečku, měsíc tu nejsem a dějou se věci... A co takhle si vydat vlastní CD kde budou naše básničky zhudebněné písmákem, který to umí a zná, dále vydané někým kdo se v tom alespoň trochu vyzná, distribuované a dále prodávané opět těmi, kteří o tom mají trochu páru a hlavně kupované ( a zde už snad ani nezáleží kým kupované, neboť jde přeci především o peníze) Ne, teď vážně: nápad to není špatný ale ač se v těchto věcech moc nevyznám, myslím, že jeho realizace by byla natolik náročná, že až téměř nerealizovatelná... Nebo ještě jinak: ozve se někdo, kdo v těchto věcech umí ( ne uměl!!!) chodit a poradil by ???

JiKo
18. 11. 2000
Dát tip
VIPe ach ta slušná slova ;-))

christi
17. 11. 2000
Dát tip
All:Jsem tu snad jediny optimista nebo co? fox:Zdroju neni nikdy dost. PetrViP:Dik za optimismus. zirafka:Poslechni si nekdy nejake ceske pisnicky treba od Lucie,nektere texty jsou basnicky,nebo byly predtim. CZlovek:Nic neni nemozne. sroubek:Spravny clovek na spravnem miste ve spravny cas a ze SCI-FI je realita.

PetrViP
17. 11. 2000
Dát tip
jasně - už si představuju jak Lunetic zpívaj Bez vás bych byl bez poetiky/seděl doma jak vůl/a musel poslouchat ty čuráky:-)

christi
17. 11. 2000
Dát tip
Petr:Nebud cynik)Lunetic jsou pro pubertaky)

PetrViP
17. 11. 2000
Dát tip
promiň:-( samozřemě se o to pokus, máš volnou ruku, ale já ´to moc dobře nevidím. když vydělt peníze, znamená to do toho zatáhnout větší firmy - a ty si zas hlídaj, co jejich interpreti zpívaj, jakákoli charita z jejich strany nepřipadá v úvahu, myslím:-( jinak ti teda držím palce:-)

christi
17. 11. 2000
Dát tip
Petr:Pochybuju,ze to budu ja,kdo to bude delat,jelikoz nejsem v cechach a nevim,kdy tam budu,ale jinak bych to zkusila.

CZlovek
16. 11. 2000
Dát tip
No já nevím, nápad to není špatný, ale už teď je tu tolik dílek, že najít mezi nimi vhodné textíky pro písničky by bylo téměř nemožné... Souhlasím v tomto s _JiKem_ a Papouchem. Bohužel...

šroubek
16. 11. 2000
Dát tip
klidně se proto "obětuju" ale souhlasím s papouchem, že je to trochu SCI-FI

StvN
16. 11. 2000
Dát tip
A co takhle almanach, anebo Manifest Písmákismu?

StvN
16. 11. 2000
Dát tip
Jinak jsem pro každou korunu, pošlete mi ji na stvn@post.cz.

zirafka
15. 11. 2000
Dát tip
zda se, ze papouch o tom neco vi... a krome toho si nedokazu predstavit, kdo potrebuje texty... pravda je, ze o tom nic nevim, ale me osobne se zda vetisna basnicek nezhudebitelna jinak nez coby nejake alternativni umeni

Katerina
15. 11. 2000
Dát tip
No, chtela bych videt jak se nekdo pokousi zpivat moje 'basnicky', uz vidim jak se salem nesou nahnila rajcata a chciple krysy :-))))))) Jinak napad samozrejme dobry, jenom by to chtelo full time manazera na obihani tech skupin...

Merle
15. 11. 2000
Dát tip
tohle určitě nebude snadný... vlastně nevím o nikom, kdo by potřeboval texty tak nutně, aby si je kupoval od nás.... což o to, lecos bych i věnoval... ale musela by bejt i poptávka, případně člověk, co by to zařídil... A to zatím není.

papouch
15. 11. 2000
Dát tip
úúúúúúú holka nešťastná, varuju!! Já se v týhle branži malilinko pohyboval ..... Stát se placeným textařem, nebo vůbec texty prodávat, jak píšeš.... uff, to je věc tak nesnadná, až téměř nemožná. A i kdyby se podařilo něco někde udat, tak to zdaleka nepokryje náklady.... Ouvejouvej, nevím jakou máš představu, ale je tu TAKOVÁ byrokracie a legislativa, že než ji podstoupit, abych za svý písničky dostával tantiémy, tak je raději věnuju zadarmo... Jestli budeš v Ostravě, taxi můžeme o tom poplkat

JiKo
15. 11. 2000
Dát tip
Shrnu asi A4 textu co bych k tomu mohl napsat proč to nepůjde /a to nejsem skeptik od přírody/ Prodával a nabízel by tu básně klidně asi každý, ale KDO by to organizoval a technicky prováděl?

christi
15. 11. 2000
Dát tip
Kacce:Jasne chtelo, je tu snad tak malo nadsencu, co by pro pismaka udelali moooc))) Merle:Neni-li nabidka nebude poptavka) papouch:Nechci z nikoho delat placenyho textare,ani ze sebe,chtela jsem pomoci dobre veci,v Ostrave bych byla rada,ale nepujde to, alespon prozatim. JiKo:Mluvila jsem o jednorazove akci, ne o blesim trhu, ostatne co si kdo udela se svymi basnemi je stejne i ted na kazdem z vas.

fox
15. 11. 2000
Dát tip
je li nabidka nemusi byt poptavka a papouch ma asi pravdu, ze na tomhle se profitovat neda.....pop.kapely stejne svoje zdroje maji.......

PetrViP
15. 11. 2000
Dát tip
pro mě je to spíše iluze, ale uznávám, že někdo se toho může chytit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru