Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Halucinace

15. 02. 2005
2
0
1832
Autor
jufonka

   Běžel jsem rychle lesem. Bylo mi jedno kam utíkám, hlavně jsem musel pryč. Za mnou byly slyšet kroky. Když jsem zrychlil, zrychlili i oni. Už jsem nemohl, byl jsem naprosto vyčerpaný. Chtěl jsem se zastavit, odpočinout si a vydechnout si. Kdybych to však udělal, chytli by mě. Chytli by mě a já bych se mohl rozloučit se svým životem.

 

   Nevěděl jsem, kdo jsou. Co po mě chtějí? Nevím. Jen vím, že jejich cíl je zabít mě. Zabili mi mou manželku, i dítě. Teď chtějí zabít mě. Unikl jsem jim pouze o vlásek. Kdoví, jestli mě nechytí v nejbližších minutách.

 

   Najednou jsem uviděl malou jeskyni. Byla za mnoho keřemi. Podíval jsem se za sebe, nikdo tam nebyl. Rychle jsem vběhl do jeskyně. Sedl jsem si na malý kamen a poslouchal. Nic jsem neslyšel. Rychle jsem oddechoval a byl jsem šťastný, že jsem je možná setřásl. Podíval jsem se po jeskyni. Bylo zde šero, ale přesto bylo něco vidět. Stála zde řada kamenů vedle sebe. Na všechny by se dalo sednout, nebyly moc velké. Jak už jsem řekl, jeskyně byla malá, takže zde nebylo žádné zákoutí, kam by se dalo v případě nouze dobře schovat. Za řadou kamenů byla hromada hlíny, ve které byl i štěrk a staré listí. Jeskyně byla vlhká. Občas jsem zaslechl i kapky, které ze stropu padaly na zem. Země byla kamenitá a bylo na ní trochu hlíny. Na zemi ležel provaz. Na co tam byl? Netuším.

 

   Seděl jsem na kameni a uši jsem měl nastražené. Jakýkoliv zvuk mě dokázal vystrašit. Venku se mezitím stmívalo. Já jsem se však neodvážil hnout z místa. Najednou jsem uslyšel kroky! Otočil jsem hlavu k východu z jeskyně. Ticho. Náhle bylo ticho. Třásl jsem se hrůzou. Po chvíli jsem opět uslyšel kroky. Někdo tu musel být! Vždyť jsem někoho slyšel! Po minutě dupot opět ustal.

 

   Hysterie se začala prolévat celým mým tělem. Neskutečně jsem se bál. Ruce se mi třásly strachem a oči jsem měl radši zavřené. Snažil jsem se vůbec nehýbat. Tu se opět něco ozvalo. Slyšel jsem, jak tu někdo dýchá! Někdo tu dýchal! Rychle jsem vstal a začal jsem běhat po jeskyni. Hledal jsem někoho, kdo byl původcem těch kroků, kdo tak hlasitě dýchá a kdo se vetřel ke mně do jeskyně. Hledal jsem toho, kdo mě chtěl zabít. V uších se mi ozýval nesnesitelný dupot. Byl čím dál tím hlasitější a já myslel, že mi praskne hlava. Skácel jsem se na zem, byl jsem vyřízen. Nemohl jsem nikoho najít, přesto jsem věděl, že tu někdo musí být! Nechtěl jsem si připustit, že blázním a můj mozek mě takto klame.

 

   Když už jsem to nemohl vydržet, vyběhl jsem ven. Stál jsem před jeskyní a koukal kolem sebe. Viděl jsem jen samé stíny, stíny lidí, kteří doopravdy neexistovali. Utíkal jsem před těmi stíny, utíkal jsem před tím hlukem! Musel jsem pryč! Doběhl jsem ke skále a nahlédl jsem dolů, do propasti. Už jsem nemohl, už jsem neměl sílu utíkat před zlověstnými přeludy. Podíval jsem se znovu dolů. Tam byl můj ráj. Vykročil jsem nohou do prázdna. Utekl jsem jim. Byl jsem volný.


Mimi
03. 03. 2005
Dát tip
bezva:)) dávám tip!!

Brunhilda
15. 02. 2005
Dát tip
kdyby to bylo v pritomnym case a vic s pocitama-myslenkama, bylo by to dramatictejsi, si myslim :)

T_lymfocyt
15. 02. 2005
Dát tip
To je teda nuda. sorry, ale fakt je to nuda.

Gonsales
15. 02. 2005
Dát tip
na zacatku mi vadi to stridani pritomnyho a minulyho casu...jinak souhlasim s Brunhildou myslim ze by se to dalo vic zdramatizovat...ale konec me potesil...je hezky napsanej..;)

pomíjivá
15. 02. 2005
Dát tip
se svým životem? a s čím jiným? česky se říká spíš se životem bez přívlastků... zabili mi manželku... úplně stačí chich jeskyně byla za mnoho keřemi? :) chichi hysterie se začala prolévat celým mým tělem :))) no to muselo bejt strašný.... .....

"Jednoho lampu hysterie", procedil Krvavý Joe skrz zuby, bojovně vysunul bradu, a ocelově zšedlýma očima se zadíval na barmana. Ten viditelně zbledl, nalil požadovaný nápoj, a prchl do kuchyně. Joe si bleskem prolil panáka hysterie hrdlem, uhasil si oharek doutníku o hřbet dlaně, a bezeslova tento text opustil.

Jeheheman
15. 02. 2005
Dát tip
V uších se mi ozýval nesnesitelný dupot. :o) to je teda formulace. Spíš než povídku to připomíná popis zlého snu.. už tam jen chybí po onom závěrečném skoku - a v tom jsem se probudil:o) chtělo by to lepší nápad, než jen jalový útěk před neznámo čím

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru