Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růže pro Doriana

16. 02. 2005
4
0
2290

V honosném zámku
byť nebyl král – panoval
opředen pýchou
Dorian se jmenoval.

 
Zaplakaly stromy
vánek smutně vál
když falešný úsměv
vůkol rozdával.

 
Přítel jeho jako dar
obraz pro něj maloval
Dorian pak v úplatu
nůž mu do zad věnoval.

 
Herečka Sibyla
srdce mu dala.
Když jí ho navrátil
život si vzala.

 
Krasavec Dorian
neuměl milovat.
Nemohl, protože
měl jenom sebe rád.

 
Vize stárnutí ho
pronásledovala.
V pýše vyřknul větu
jež se kletbou stala.

 
Časem, když se obraz měnil
jeho duše chřadla.
Na návrat však bylo pozdě –
– opona již padla.


Nesouhlasil bych s Anatolem, na tak zajímavý příběh je text až příliš zkratkovitý... *********************************************************************** Permoník získává za svoji loveckou činnost hodnost Pampalini Klubu emnic a citových ekzémků, děkujeme, a posíláme obrázek, no, a dílo samotné nelze než zařadit do klubovní kategorie Emnice, a to z důvodů, osvětlených tůdle, v Etickém kodexu klubu.

pomíjivá
18. 02. 2005
Dát tip
Souhlas s Pištou :)

Wilde, ten je nesmrtelny (ne tedy snad primo on sam, ale jeho slova jen tak nezetli...), moc zajimava knizka, ten Dorian... A dilko? Po technicke strance bez chyby. Uz prvni strofa me zaujala zajimavou rytmikou. Libi se mi nektere obraty, jako: "...nůž mu do zad věnoval..." Rovnez uznale pokyvuji nad tim, jak dokazes vsechno sdelit bez nadbytecnych vycpavek, a pritom to presne udrzet v rytmu i rymech. Jen uvazuji nad tim koncem, jestli by se nedala vymyslet nejaka neotrelejsi pointa... To mi vsak nemuze zabranit v udeleni tipu a pomyslnem poplacani po zadech. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru