Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skoč!

20. 11. 2000
7
0
2861
Autor
Helča

Skoč! Skoč do toho po hlavě a bez rozmyslu! Skoč! Když budeš mít dostatek síly, nespadneš. Když budeš mít dostatek víry, narostou ti křídla s bleděmodrými perutěmi a ty poletíš k nebesům, nespadneš na zem. Nikdy nespadneš mezi ty snaživé červíky, co se plazí, ani neví za čím. Oni nemají odvahu jako ty vyšplhat se až sem do těchto míst. Nemají ani odvahu podívat se sem nahoru, kam ty jsi měl sílu se vydrápat, nemají odvahu zvednout hlavu. Nevidí tě. Tak skoč! Na co ještě čekáš? Tady cesta končí, musíš skočit. Nemůžeš se otočit, nemůžeš se vrátit, nemůžeš utéct jako už tolikrát. Teď musíš vpřed. Všechna pro a proti už dávno padla v nelítostném boji. Je marné povolávat další ze zálohy. Teď musíš vpřed, po hlavě a bez rozmyslu. Skoč! Támhle, podívej... Stačí chtít a jsi tam. Tak přece skoč. Zamávej bleděmodrými perutěmi a doleť tam, kde už dávno jsi. Ty jen nevidíš svá křídla.
Krel
06. 07. 2003
Dát tip
"..v duchovní podobě neseme štít ze své víry..." S křídly je to stejné...

tohel mě nějako zvlášť nechytlo.....

a já jen sedím a koukám, s úsměvem idiota (sobě vlastním).Jen mě trochu zkrouhlo, že po takové nádherně provzdušněné prosluněné výpovědi je první (naštěstí jediná) reakce o deprézi mooooc krásný, helí :-)))) &*

Armand
03. 04. 2002
Dát tip
slova mého srdce... * PS: ty jsi statečná, jen jsem byl asi moc dravý, a kouřila ze mě čerstvá krev... a ty ses lekla........ je to tak? ty dopisy..... :) Tak se zpomalím.... setřu krev z tváře abys mi mohla pohlédnout do očí. :)

Helča
22. 01. 2002
Dát tip
huberte, takové jukání mě moc těší

Kami
19. 01. 2002
Dát tip
... stačí zavřít oči... (*)

Géba
09. 10. 2001
Dát tip
Je to zvláštní poezie.vždycky jsem se chtěla o něco takového pokusit a Tobě to jde,souhlasím má to poselství.Možná bych ubrala víc slov,zjednodušila,přesto dávám tip.

Kandelabr
23. 04. 2001
Dát tip
tak tohle se mi moc líbilo, přesně podle mého gusta, možná by některé obraty chtělo trošku přičísnout, sem tam poupravit slovosled. jinak TIP (trosku to koresponduje s jednou mou povidkou, to je nahodicka)

Jákob
28. 02. 2001
Dát tip
Jen co zmůžu strach zavřu oči a ....... (jen aby mi nepolámali křídla)

Helča
26. 01. 2001
Dát tip
Jo, jo Sadaf tak je to a možná na víc ještě stokrát jinak. :-)

Sadaf
04. 01. 2001
Dát tip
No, nechci se vytahovat ale myslím , že jsem pochopil. On totiž lidičky člověk létat umí, ale protože tomu nevěří, tak nelétá. Ne,nesmějte se, to je fakt vědecky dokázáno... Kdo nevěří, ať mi napíše... Helčo, perfekt:-))) TIPuju:-)))

Helča
30. 11. 2000
Dát tip
Miwo: Gratuluju. Já jsem to psala asi před 10 lety a vůbec nevím o čem. Teď když jsem to našla, tak už to vím docela přesně (ale je to moje tajemství - jen napovím: o dodání odvahy), ale to jsem tenkrát zaručeně nemohla vědět (ten konkrétní význam).

Miroslawek
29. 11. 2000
Dát tip
hmmm, našel jsem tři protikladné způsoby, jak si to vyložit ... zase jsem zmatený a to jsem ani nic nepil ;o)))

Helča
21. 11. 2000
Dát tip
Depresivní to nemělo být v žádném případě, ale pokud to na tebe tak působí, prosím tě, Vojtku, neskákej.

Vojtek
21. 11. 2000
Dát tip
neskočim...i když mám křídla...(dal jsem si RedBull) :-)

Vojtek
20. 11. 2000
Dát tip
Móóc depresivní...

PetrViP
20. 11. 2000
Dát tip
já to beru:-) v tom je jasný poselství a navíc se to dobře čte. tip.

PetrViP
20. 11. 2000
Dát tip
a tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru