Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mám ho rád

31. 03. 2005
1
0
2982
Autor
MAJKL65

              Už odmalička mám rád déšť, když do střech vybubnovává kdo, kdy a s kým. Hvězdy spustí svůj pláč a nebe oponu z kapek, všechno ztichne a déšť hovoří šeptem, že má rád blázny, kteří mají rádi jeho, že naplní vlásečnice struh, žíly potoků, tepny řek těla matky země, že déšť je bratr mlhy, že děti mohou vytáhnout své gumáčky, že si pamatuje když jsem mu naslouchal na půdě kde praskají trámy stářím, že prší jako štěstí, že se lepí na košili jako smůla, že ulice rozkvetou květy deštníků, že jeho kapky nikdo nespočítá, že moře je jenom mnoho dešťů, že život rychle proprší, že ti proklouzne mezi prsty i když je pevně sevřeš v pěst, že v neděli ráno když prší se nikomu nechce z postele, že se časem vypaří tak jako já někam nahoru, že se zase vrátí jako já stejný a přece jiný, pak nemám mít rád déšť…  jako ti druzí…  kteří neslyší.
gr_4you
11. 04. 2005
Dát tip
No možná sou tam ňáký klišé se kterejma bys měl ještě zalomcovat. Ale zasejc bych to: inlajn řekl, že to mělo bejt sladký, tak já nevim. Mnyslím že autor je na počátku cesty. Zatím tam na něj hvězdy spouštějí svůj pláč, ale jednou mu budou třeba i kokrhat. Chce to vývoj.

inlajn
11. 04. 2005
Dát tip
no bať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

inlajn
11. 04. 2005
Dát tip
...ale já vod něj čet "lepčejší" věci....

gr_4you
11. 04. 2005
Dát tip
jo já už taky a z toho hlediska nechápu, co tu některé věci dělají, - jako by si tu schovával prohřešky dětství....

Kimísek
31. 03. 2005
Dát tip
Takhle po ránu mi to krásně zvedlo náladu a tak se krásně usmívám a sním :-) *

inlajn
31. 03. 2005
Dát tip
"matka země" podobně jako "paní zima" a podobný ne, "květy deštníků" taky ne, díky, nemlsám, a "prší jako štěstí", to už je snad trestný..slaďíák jak prase...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru