Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlas

27. 04. 2005
1
0
1911
Autor
jufonka

Ten hlas… bojím se ho. Ozývá se v mé mysli každou chvíli.  Nechci ho poslouchat, nechci ho slyšet. Ať jde pryč. Trápí mě. Mučí mě. Souží mě. Prochází mým mozkem, cítím ho. Hlas. Je tichý a zároveň tak neskutečně dunivý. Vím, že tam je. Brzy zas promluví, opět mi něco přikáže. Ale já nechci, nechci dělat to, co on chce! Nechci ho slyšet, nechci ho brát na vědomí, nechci ho poslouchat. Ale nejde to… je to jak droga. Když se ozve, musím ho poslechnout. Musím mu vyjít vstříc, i když nechci.

 

   Opět je zde. Blíží se k mému nitru, ze začátku je tichý, něžný. Nařizuje mi další příkaz, ale snažím se vzdorovat. Chci odolat a nepodlehnout mu, chci to vydržet. Začíná být hlasitější, dunivější. Začíná být zlý. Ale já nechci! Proč, proč ho slyším? Proč mě tak mučí? Má ruka se dotýká nože, prstama jezdí po jeho hranách. Sleduji své pohyby a nemohu s tím nic dělat. Mé tělo poslouchá ten ďábelský hlas… Beru nůž a jemně s ním přejíždím po krku. Na tváři cítím žalostné slzy. Chci to zastavit, ale neporazím ho. Jsem moc slabá. Vzdávám se. Ďábelský hlas pohlcuje mé poslední pokusy nevzdat to.


leenai
29. 04. 2005
Dát tip
Mno, trochu míň touhy být co nejsvíravěji aktuální (či jak bych to vyjádřila) a bude to celkem fajn. Znám tyhle stavy, kdy prostě musíš napsat to, co ti leze do ruky, ale člověk se musí trochu ovládat :)) (což mně taky většinou nejde, tak si to neber, ale pouze se o to aspoň pokus)

Jeheheman
27. 04. 2005
Dát tip
řek bych, že bys měla v budoucnu studovat psychiatrii, asi by tě bavila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru