Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zmysel života

30. 04. 2005
6
1
4810
Autor
zvedavec

Absolvovali sme niekoľkohodinový sobotňajší nákup.

Aby som mohla potom variť niekoľko hodín, aby sme výsledok varenia zjedli za desať minút, aby sme potom asi tak hodinku upratovali neporiadok po varení a jedení a postupne medzitým vyhladli a unavili sa – a to všetko preto, aby sme nabrali dostatok síl na to, aby sme mohli žiť, a pracovať (hoci popri práci možno urobiť aj kariéru) - pracovať, aby sme mali peniaze na nákupy – aj tie sobotňajšie, celý ten kolobeh kvôli tomu, aby sme splnili nutnú podmienku pre život...aby sme sa najedli...

Zmysel života?

Ako tak rozmýšľam, pre mňa nebude ani vo varení, ani v samotnej práci, ani v kariére, ani vo výlete, ani v dovolenke pri mori - tá je na to, aby som nabrala síl na prácu, moje deti na získanie vzdelania, aby mohli úspešne zarábať peniaze -

– na čo vlastne? Na sobotňajšie nákupy?

Vychovať deti? Aby varili, nakupovali a pracovali,...?

Možno aby milovali?
Mali šancu meniť sa?
Niečo dôležité pochopiť? ... moje nápady.

O čo vlastne ide?
Prečo sa oplatí žiť?




 


1 názor

zvedavec
10. 05. 2005
Dát tip
"Ale jo, oplatí sa žiť. "

Robinia
09. 05. 2005
Dát tip
Ale jo, oplatí sa žiť.

Liso
09. 05. 2005
Dát tip
problémom môže byť, keď to, čo Ty teraz cítiš, práve nevnímam problémom môže byť, ak mám pocit, že stojím v ruinách svojich tak odolne vyzerajúcich stavieb s pocitom "všetko je márnosť" Toto je vlastne tiez svojim sposobom basen :)

zvedavec
06. 05. 2005
Dát tip
"Je možné nahradit smysl vděčností, tolik krásy, pospolitosti a lásky " problémom môže byť, keď to, čo Ty teraz cítiš, práve nevnímam problémom môže byť, ak mám pocit, že stojím v ruinách svojich tak odolne vyzerajúcich stavieb s pocitom "všetko je márnosť"

beda
06. 05. 2005
Dát tip
Zvedavec: měj se hezky. :-) Můžeš brát moji připomínku jako určitou vizi budoucnosti, kterou nemůžeš ty ani nikdo jiný minout, ať už to v této chvíli vypadá jakkoliv beznadějně. Já to takhle cítím, ale je možné, že se mýlím a že skutečnost je ještě daleko krásnější .... :-)))

beda
05. 05. 2005
Dát tip
Hezká úvaha. :-) * Každý kruh má střed. ;-) - záchytný statický bod. Někdy mi připadá, že smyslem je poznat, že to smysl nemá, že je to jedna taková velká puberta lidsta. Je možné nahradit smysl vděčností, tolik krásy, pospolitosti a lásky ... :-)))) Tohle na lidstvo čeká až dospěje a přitom znovu v sobě objeví ryzost nemluvňat . :-) Tzn. nebudeš hledat smysl života, ale budeš vděčna, že jsi té krásy účastna. Smysl je krása. :-)))

zvedavec
04. 05. 2005
Dát tip
i keď dnes napríklad, pocit, že kráčam za niečím neskutočným (do kruhu) zmizol

zvedavec
03. 05. 2005
Dát tip
vďaka, že ste prišli ku mne :) problémom je, že istoty nie sú, a mohlo by ma napadnúť aj to, že síce ku niekomu pôjdem, ale len v predstave, ako keď sa vyberiem celkom priamo za nejakým cieľom po ZEMEGULI, ale napokon len prejdem dookola po kružnici a vrátim sa presne tam, kde som bola - to je tá tmavšia perspektíva cesty ;)

maia
02. 05. 2005
Dát tip
* Vystizne, tieto pocity mavam vzdy, ked musim doma varit a mne sa chce uplne cosi ine... A naviac, ked k tomu volaktory sused zacne vrtat vrtackou do panelu, tak mam hned aj bolest hlavy, to asi aby som si uvedomila, ze to pekne v zivote nedostanem zadarmo a niecim musim zaplatit nielen tymi nakupmi a z toho plynucimi domacimi povinnostami...

Liso
02. 05. 2005
Dát tip
Ked ideme k cielu monotonnou pustou, niekedy sa zda, ze stojime na mieste, pretoze vsetko naokolo je rovnake... A clovek sa vtedy ma tendenciu sam seba pytat, ci ma zmysel stale a stale ukladat nohu pred nohu, resp. znovu a znovu nakupovat, varit, jest, umyvat riad... Ale aj ked sa to nezda, clovek moze ist dopredu aj vtedy ked sa zda, ze nic naokoli sa nemeni... Dolezite je teda asi vediet KU KOMU ideme a s vedomim toho vediet prekonavat aj tie hluche pasaze zivota... (a to zvlast vtedy, keby sme sa citili opusteni, ci nebodaj zradeni)

Sarrah
01. 05. 2005
Dát tip
kolikrát jsem se již nad tímto zamýšlela...a s depkou zápasila...tip

Zuzulinka
01. 05. 2005
Dát tip
no to snad každá ženská...taky tohle řeším..pořád...takhle napsané to zní fakt děsně...o to hůř, že je to opravdu tak...tip

Eidam
30. 04. 2005
Dát tip
Pro nic. páč ziješ abys umřel.:o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru