Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepamätám sa

17. 05. 2005
3
0
6583
Autor
Renas

Nič veselé. Steny sú čiernočervenej farby a podlaha je pokrytá mokrými blatovými stupajami. V celom bare je prítmie a dym si tu už všetci pletú so vzduchom. Ja a Rýman sedíme v jednom z boxov. Na stole máme pivo, ale uhýbame si z domoviny ukrytej pod stolom. Téma nášho rozhovoru je asi nie príliš zrozumiteľná bežnému poslucháčovi.

Pred príchodom do Pekla sme u Rýmana pojedli muchotrávky s lisohlávkami, točili sme to na kameru, okolo nás behali Rýmanove vypustené škrečky a Martin, ktorý vošiel do bytu, bol nútený pred nami ujsť. Ležal som pod stolom a pozoroval mikroskopické bublinky slín, ktoré mi podchvíľou prskali z úst ako z bublifucku.

Medzi stenami Pekla sme teda zabíjali svoje mozgové bunky a detaily z tej situácie si príliš nepamätám. Z toho obdobia si vlastne celkovo na veľa vecí nespomínam. Sú to také útržky, výkriky z tmy. Žil som vtedy ako zviera. Vypil by som aj mŕtvemu z ucha a môj mozog dostával zabrať pod vplyvom rôznych látok. Pamätám sa, ako k stolu prišlo nejaké úbohé dievča a niečo na mňa rozprávalo. Pozeral som na ňu a prikyvoval hlavou, odpovedal, jednoducho som s ňou komunikoval. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale keď odišla som si uvedomil, že po celý čas nášho rozhovoru som mal na ušiach slúchadlá naplno burácajúceho discmana a v bare bol už bez toho hluk ako sviňa. To ma presvedčilo o tom, že to čo sa so mnou deje, asi nie je v poriadku. Vstal som, potom si už pamätám iba hroznú paranoiu voči celému absurdnému svetu a následný útek von.

Ulica bola tmavá, chodili po nej ľudia, ktorých som si nevedel zaradiť, keďže som si nebol istý nočnou hodinou. Isté bolo len to, že som potreboval byť niekde sám a poriadne sa z toho všetkého vyvracať. Vracanie bolo vždy moja špecialita. Väčšinou som vracal sám seba a všetok ten hnus, ktorý som v sebe počas raušu objavil. Takže v podstate duchovná záležitosť. V osemnástich, alebo devätnástich vám to velice prospieva. Takže som prevracal celú jednu etapu svojho života. Takže to by mohol byť aj dôvod, prečo teraz tak často odpovedám „nie“ na ponúkanú trávu, alebo LSD, alebo cokoli. Občas sa síce ešte stane čokoľvek, ale už je to pohodička. Vtedy som si myslel aké to je skvelé a aký som úžasný, ale v podstate som sa cítil na piču. Za nič som nebojoval, pretvaroval som sa, ale budiž. Bol som iba dieťa. Hľadal som sa a vlastne sa hľadám doteraz.

Našiel som takmer po slepiačky nejaký strom v parčíku a zložil som sa podeň. Sediac v tureckom sede som to zo seba dostával von. Kúsok po kúsku. Každá zlá myšlienka bola jedna šabľa. Šabľa za šabľou. Bol to stav mysle, v ktorom som sa nemohol oklamať žiadnym predstieraním. Každé klamstvo bolo automaticky odhalené a hneď po ňom nasledovala grcka. Triasol som sa pod tým stromom a modlil sa, aby to už skončilo. Jediný, kto so mnou súcitil bol ten strom a zem na ktorej som sedel. Pointa všetkého vždy prišla až na záver, keď už nebolo čo vracať a ani prečo. Pozbieral som svoje ostávajúce sily a tmavými uličkami, maskovaný kapucňou na hlave som sa čistý doštrachal k domu a zapadol do mäkkých teplých a dobrých perín.

Teraz tu sedím, popíjam plechovkové pivo a píšem tieto riadky. Dúfam, že nikoho z vás teraz nič netrápi a nebolí a ak vás niečo bolí, napíšte to!
Renas
20. 05. 2005
Dát tip
danke schon ozvem sa nesk6r

rýman
19. 05. 2005
Dát tip
a za tú to te rapiu ti ti p neposielam

rýman
19. 05. 2005
Dát tip
Hm....nádhera. Máš dobrú pamäť Renas. Ale to stálo za to, keď si to stále pamätáš. Aj keď si sa hral na vesmírneho dáviča. Zmietajuceho sa vo vlnách vnútorného nekonečného priestoru ........ Ale chcel som vlastne povedať, že radšej s kudlou v zadku ako by to mala byť nuda. To by si asi nikto nič z toho svojho života nepamätal.

tlaci sa mi zub mudrosti ... je to peklo ;)

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
jéžiš..mě bolí věcí..bez bolesti bys nepoznal krásu....vše hezké totiž bolí...časem nebo hned....záleží na konkrétní věci....

Renas
17. 05. 2005
Dát tip
minim: mne sa tlačil pred týždňom, myslel som, že mi odpadne polka hlavy zuzulinka: ja ti rozumiem

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
ano?...budeš asi jediný...ale i tak fajn pocit

Renas
17. 05. 2005
Dát tip
tak potom neviem či ťa chápem, lebo jediný asi nebudem. navyše ťa vôbec nepoznám. myslel som to tak, že chápem tú vetu, ktorú si napísala

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
jjj....já vím jak jsi to myslel..jen trochu zlobím...:-))))

Polop
17. 05. 2005
Dát tip
reno musim icit praci praci, precitam si to next time. OK? pa pa y

Renas
17. 05. 2005
Dát tip
správne! treba zlobiť!

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
jinak by nevědno bylo, že jsem...:-)))

Renas
17. 05. 2005
Dát tip
tak teraz si to s tým zlobením ale prehnala :) musím sa ísť učiť, so see ya later

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
už budu hodná slibuji....-)))

Renas
17. 05. 2005
Dát tip
a sakra

Zuzulinka
17. 05. 2005
Dát tip
mazej se učit...šup...šup

na písmáku se krade

inlajn
17. 05. 2005
Dát tip
...poslední odstavec bych se jako viděl, tak před deseti, 15 lety...voslovil se řiká? Jo, voslovil mě moc....a zub moudrosti u Minima? Tfuj...:)---to zas bude /i tady/ peklo...a až mu ho budou rvát...maso! Mně rvala dva najednou, moje voblíbená zubajda, a že se s tim nmesere, musela zavolat trafikantku z kšeftu vodvedle, aby si na mě sedla, pak jí ze mě srazila kolenem, mě vytáhla za ten moudrák až ke dveřím ordinace, a tam v pokleku konečně vyrvala, to už sme voba skoro leželi....tý krve!!!!!

ty to teda vies zlahcit, vole ;) uz mam dva, toto bude treti a budem skoro kompletny aj bez zubara ;)

inlajn
17. 05. 2005
Dát tip
...sem si vzpomněl totiž, jaks mi poslal k jednomu mýmu výtvoru svuj chrup..../foto/....slušný kořeny !!!. Se umrtví, to jo, ale ty kořeny bejvaj propletený, a sahaj až k nervům, kerý vedou do mozku .......................................

...jezis plechovkove pivo...skoro som zabudol... ...a tiez vzdy grcam medzi prvymi...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru