Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

REKAPITULACE

Výběr:
26. 05. 2005
3
0
8490
Autor
drfaust

Rekapitulace.

 

 

Zdá se mi, pozoruji-li současné dění na tomto serveru, že by nám všem neuškodila malá rekapitulace, jaké si připomenutí, kdo jsme, kde jsme a především, co od toho můžeme čekat.

 

Tak předně, jsme v doméně www.pismak.cz, která, ostatně jako každá, někomu patří. Co z toho pro nás plyne? Nejjasnější věc, alespoň by nejjasnější věcí být měla, je, že jsme vlastně u někoho na návštěvě. Ten někdo nás tu hostí a já si rozhodně nemyslím, že by to dělal nevlídně anebo skoupě. Naopak. Na možnosti, které jsou nám zde poskytovány, se rozhodně nedá dívat jinak, než jako na jistý druh služby. Domnívám se, že snad každý ví, jak se to v tržní společnosti má se službami…!

 

Jistý komunikační prostor, který je zde nad platformou, kterou tvoří písmák jako interaktivní literární medium, vystavěn, má několik vrstev. První vrstvou tvoří bytí zde z důvodů mimoliterárních, takových uživatelů (a z toho plynoucích druhů komunikačních kódů) je tu po mém soudu asi polovina. Přibližně 40% uživatelů tvoří lidé, kteří jsou tady jakoby „s literaturou na zkoušku“. Tj. psát je baví, rádi si to zkusí a jsou zvědaví na reakce ostatních. V rámci tohoto prizmatu pak i čtou a hodnotí díla ostatních uživatelů. Ale v zásadě o nich lze prohlásit, že nemají nějaké „vyšší“ umělecké ambice – totiž: neposílají svá díla do literárních soutěží, časopisů anebo nakladatelství. Zbylých deset procent pak tvoří uživatelé (všechna ta čísla jsou pouze odhadovaná a jako odhadovaná, pouze orientační), kteří v menší či větší míře tyto ambice mají. Už z tohoto hlediska je jasné, že stejně jako se diferencují uživatelské záměry zdejšího pobytu, tak se – s větší či menší mírou – korespondence diferencují i přístupy ke kritikám, poznámkám pod díly. Bez okolků lze mluvit o diferenciaci kódů kritik. Jaksi lakonicky bych mohl říct: Každý to dělá po svém.

 

 

Děl je tu mnoho, řeklo by se: celá záplava. V tomto prostoru je zapotřebí jistých orientačních bodů, majáků, které by hledajícímu čtenáři usnadnily orientaci. Za tímto účelem je na písmáku založena redakce. Zakladatel redakce stál před časem před obrovským problémem na jaké bázi tuto redakci zkonstruovat. Udělat třeba volby jako tomu bylo kdysi? Vybrat si je sám? Ale kolik jich tak může vybrat, kolik jich osobně zná, aby dokázal zodpovědně posoudit míru redaktorovi erudice, zodpovědnosti a v neposlední řadě schopnosti zůstat nad věcí? Kolik? Zakladatel redakce, po zvážení všech těchto okolností, se rozhodl vystavět redakci co nejdemokratičtějším způsobem, otevřít ji všem zájemcům. Ano, ať už se to zdá někomu jakkoli zvláštní, projevem demokratičnosti písmáka je způsob fungování jeho redakce. Je na každém, zda chce do ní vstoupit, neboť každý může. Stačí vyplnit dotazník redaktora a vstoupit do klubu Redakce a kritika. Pokud prozkoumáme onen dotazník (což možná někteří nikdy neudělali, a tak to teď zde řeknu), zjistíme, že neobsahuje žádná prohlášení typu: budu se chovat tak a tak, budu psát kritiky tak a tak či toto se smí a toto ne. Dotazník není nijak zavazující ve vztahu k případnému psaní kritik či poznámek pod díly! Toto by měl každý uživatel písmáka vědět. A tak ani Lyryk nemůže od žádného redaktora vyžadovat nějaký kód, modus poznámek. Jediné, co redaktorství znamená, je jakési uživatelovo implicitní prohlášení (redaktorovo), že by se rád zúčastnil (byl nápomocen v) procesu zpřehledňování seznamu děl pomocí redaktorských výběrů, procesu, kdy každý podle svého vědomí a svědomí má právo označit dílo, které považuje za hodné většího zájmu čtenářů. V tomto směru se domnívám, že jakékoli napadání (jakýchkoli!!! – neexistuje žádná výlučná [privilegovaná] skupina) redaktorů je naprosto zcestné a snažím se věřit, že plyne z nepochopení smyslu existence a fungování místní redakce.  

 

 

Cítil jsem jistou potřebu vyjádřit se k některým aspektům fungování hodnocení děl zde na písmáku. Pokud někomu tento text zprůhlednil fungování místní redakce, tak splnil primární účel, který jsem si vytkl. Pokud si někdo při čtení zopakoval prostý fakt, že jsme tu hosté na návštěvě, tak splnil i sekundární.

 

 

Závěrem děkuji hostiteli a hostitelce za možnost tu být.

 

V úctě drfaust/Lukáš.


gemina
29. 05. 2005
Dát tip
co k tomu dodat... zase jina strana mince

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
jezuita, šminka, krásnoočko : není nad senzace, že jo. už bez avíz, děkuju

havránku: pokud bysis pozorně pročetl diskusi pod tímto dílem, pak bys věděl, že drfaust POPŘEL, že by šlo o reakci na na mé diskuse o nedostatečnosti tebe a fukólta coby redaktorů, takže se malinko uklidni a běž psát své od-duševnělé diskuse k dílům těch, kterým nevadí, že plácáš hloupé kritiky..tak Delaháje: co myslíš tím "velmi sporná" vystoupení? asi myslíš mou ruku s ukazujícím prstem na dva redaktory a jejich kritiky - ale věz, že já ty kritiky nepsal ani nikoho nenebádal, aby takové psal - jen jsem na ně ukázal, to bylo vše - jo, a chtěl jsem ukazovat dál, kdyby to ovšem nebylo bráno jako útok na tento server, lyryka a vellu a nebyl jsem pro ten kritický prst zablokován

Rowenna
27. 05. 2005
Dát tip
Fouckault napsal: já nevím.. ale přijde mi divné.. proč se s tou informací kdokoli se sdružení neozval dříve? (že by čekala Elyn na hmyzí nálet? ) nebo špatně čtu? i to je možné.. každopádně jsem zvědav na vysvětlení.. jak to tak bývá bude pravda ještě někde úplně jinde.. myslím.. protože se nikdo dříve nezeptal. Protože nejobjektivněji píše Elyn, ale ani ta možná neví, co se všechno stalo, protože nejvíc ví asi Lyryk, ale ten bude mlžit. Problém, který vyvstal, vůbec nesouvisí v tuto chvíli se sdružením, a netuším, proč je Lyryk do sporu vůbec zavlekl. Možná, aby mohl fackovat jiné okolo a vyvlíct se ze zodpovědnosti za bachratou směšnou redakci. Jinak, promiň, ale trávím tu dost času, ale ani pro mě nejsou kroky toho, co se tu děje, příliš transparentní. Možná jsi loajální, protože jsi momentálně drbán pod bradičkou, neslíbil ti třeba Lyryk vydání sbírky?, potom bych chápala tvé pochopení sekty kritiků a tvůj názor, že se písmák ubírá správným směrem. Je to hnusné, co jsem napsala, ale je to tady přesně podle pravidla, že kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti. Takže vyj, milý fókalte, jde ti to skvěle.

Fouckault
27. 05. 2005
Dát tip
Row.. hezky.. :-) no možná jsem najivní.. ale nikdo mne nepřesvědčil zatím o opaku.. vidím jen hysterii a špatné lidské vlastnosti.. takže.. máš li obvinění dokaž je fakty.. jinak je to jen kecalství..

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
Fouckault: A ani tě nepřesvědčí, pochopitelně :-)))) zůstań si u své víry v blahoslaveného Lyryka :-) a jsme -li u kecálství ... tvé obvinění Rowenny je vrcholně nespravedlivé.

Rowenna
27. 05. 2005
Dát tip
jaké chceš obvinění? já nikoho neobviňuji a neblokuji Elyn napsala co nejobjektivnější a nejzasvěcenější fakta o sdružení, a ty meleš, že pravda je někde uprostřed. To je prosím k zblití. Já špatné vlastnosti nevidím, jen přespříliš emotivní jednání. I když - jakási pachuť z toho všeho, jakýsi pocit znechucení z toho, jak kdo jedná, to vidím, ale rozhodně bych ukazovala jiným směrem, než čučíš ty, promiň.

Fouckault
27. 05. 2005
Dát tip
já jsem psal že jsem zvědavý na vysvětlení.. to je vše.. dokud mne někdo nepřesvědčí a neuslyším druhou stranu tak si stojím za svým.. basta :)

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
Row:Proti slepé víře, demagogii a manipulaci se nedá argumentovat.

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
a co bys chtě přesně vysvětlit?

Fouckault
27. 05. 2005
Dát tip
Noe.. no jakpa to bylo ne? :) ale z obou stran..

jsem nakonec rád, že jsem náhodou na fukólta ve své diskusi poukázal.. 8¨-)

Rowenna
27. 05. 2005
Dát tip
vysvětlení čeho? co je tu třeba vysvětlovat? nevysvětlovalo se už víc než dost? jinak - jdu po tobě. :-)) born nastínil problém, a já se chci dobrat pravdy o tvých kritikách. Vybrala jsem si tebe. A bývám objektivní.

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
Ale co japak bylo? Redakce? Sdružení? Blokování chroustů?

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
Mimochodem. Opravdu jsi vnímal to, inkriminovaný chroustův příspěvek jako osobní útok? Prosím odpověz mi, je to pro mne hodně důležité.

Noe1
27. 05. 2005
Dát tip
Ewone: na vědomí se dává ať si své íbrmenšské moralitry strčí za klobouk.

malykuba01
27. 05. 2005
Dát tip
pod tohle bych se podepsal a k tomu závěrečnému poděkování se připojuji.

Jinovata
27. 05. 2005
Dát tip
Ježiš, taková pěkná úvaha stejně se tu skorem sekají hlavy. Delahaye a fouckault: oceňuju schopnost přijímat argumenty, dá se s vámi mluvit. i to tom, v čem s vámi nesouhlasím a tím je ta nadbytečnost redakce. Lyryka nechejme stranou. Myslím si, že "široká a volná redakce" není zbytečná, ba dokonce, že je potřebná. Kdyby byli jen kritici, nikdy by nesestavili tak rozmanitý výběr, který bere v potaz předpokládám všechna díla co se tu objeví. Dát výběr totální srágoře si někdo může dovolit, ale bývá za to v kritikách zneuctěn. Uznávám, že redakce v tomto stavu je troskoidní. Nesouhlasí ale, že krok vpřed z tohoto místa je zbavení se široké redakce. Krok vpřed je vymyslet účinný systém, který neaktivní redaktory a redaktory, kteří nejsou schopni alespoň trochu dostačující kritiky (nemluvím o nikterak vysokých literárněvědních nárocích, jde mi o rozumné byť i laické názory) vypne. Takový systém je těžné navrhnout. Mám ale důvod se domnívat, že v brzké době řešení s takovýmto efektem bude. Takže teď bych chtěl vaše vyjádření k tomu, jestli by byla žádoucí takováto vytříděná široká a volná redakce. Představte si prostě že takový systém byl zaveden a taková redakce tu je. Nestojí to za to?

Rowenna
27. 05. 2005
Dát tip
Jinovato: rozumná slova, mantinel se dá nastavit snadno - aspoň nejhrubší síto - dejme tomu počet napsaných kritik, než se staneš redaktorem, já bych zohlednila i dobu na písmáku - hledisek může být plno. Ale: to pořád neřeší problém, proč byl někdo zablokován za to, že ukazoval na problém redakce. A natolik bornovi věřím, že mu skutečně nešlo o nic jiného.

Fouckault
27. 05. 2005
Dát tip
omlouvám se za případné emoce.. jsme tady banda ješitů.. ano.. samozřejmě jsem to bral osobně.. už mě to ale fakt neba.. dávám si závazek týden bez Písmáka :) hezký víkend všem..

Lasy
27. 05. 2005
Dát tip
primárně souhlasím - s jistými výtkami,a dekundárně určitě ano! Lasy

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
Jinovata : já bych rád jednoznačně a smysluplně reagoval (jak mám ve zvyku :-) ), ale Tvá otázka je příliš obecná a já vlastně nevím, na co se ptáš ... Tak jen zopáknu : vždy jsem mluvil o tom, že Redakce TAK, JAK JE TEĎ nastavena, pozbyla smyslu. Že je samozřejmě nějaká "kritická a redigující" instituce potřebná, o tom není sporu. To, co asi všem vadí jsou nejasné a vágní informace a praktické "ticho po pěšině". Ale to nic - vyčkáme následujících dnů .-)

Lyryk
27. 05. 2005
Dát tip
Delahaye: ona to tak trochu není pravda o tom tichu po pěšině .-) existuje klub Redakce & Kritika, pokud by to někoho seriózně zajímalo, tak jsou tam příspěvky na téma redakce, které samozřejmě byly v minulosti diskuzemi, jež nemohou všechny donekonečna viset na očích -> co třeba příspěvek Redakce jako vize... tam se dalo polemizovat a nikdo nemusel napadat žádného redaktora a nemusel bych celou věc vůbec řešit;

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
Lyryk : se zájmem jsem se zahleděl na Tebou jmenovaný odkaz, připraven si sypat popel na hlavu Ale asi to nebude třeba .-) Krom zmínky o vytvoření statutů Kritik a Qéček (krok vpřed - nesporně) tam prostě není východisko pro řešení problému s Redakcí - toho, co je teď nejmarkantnější. Nechme už stranou sporná "napadání" a pokud je na stole nějaká konkrétní vize - jak naznačuje Jinovata - sem s ní. :-) Díky.

Rowenna
27. 05. 2005
Dát tip
jo, tak jsem tam nakoukla - do toho klubu, o jaké diskuzi mluvíš, abych zjistila, že to je tvoje vize stará zhruba rok ledacos se změnilo, opravdu netuším, kdo by se chtěl prokopávat k takhle schované diskuzi takže - vaše představy jsou pořád trochu mlhavé, aspoň pro mě.

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
týýý brďo ... no jo, slepoň obecný - dyk to je fakt z 2.4.2004 ! :-)) (tak proto se mi to zdálo takové nepovědomé ...) Tak to, Lyryku, beru jako dobrý joke, tedy :-))

Lyryk
27. 05. 2005
Dát tip
to je skutečně nezaujatý způsob komunikace .-) hele to je snadné odsoudit tu "starou" diskuzi, jenom to ukazuje na horkost hlav; co kdo jiný konstruktivního navrhnul, aby to bylo prakticky použitelné? každý je chytrý, ale koncepci nepředložil od té doby nikdo, takže tato koncepce platí dál a taky se tak bude realizovat; za takřka rok nikdo nenavrhl alternativní způsob fungování redakce; pardon navrhl likvidaci nebo hodnocení počtu kritik, ani jedno z toho nic lešího, než je teď nepřinese... o důvodech, proč řešení tak dlouho trvá se tu psalo na mnoha místech, ale přesto by mne zajímalo, na základě jakého oprávnění by mohl kdokoliv požadovat, aby se cokoliv realizovalo dnes, zítra, pozítří? můžeme diskutovat, řadě proseb jsem tady vyhověl, ale klást požadavky tady nikdo nemá nárok, pokud si to myslí, měl by odejít, jinou alternativou je skutečná pomoc;

Jinovata
27. 05. 2005
Dát tip
avíza jsou nadčasová ;-)

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
Lyryk : zase emoce + odchody ? ty ty ty .-) A kdopak teď klade POŽADAVKY ? Jen se vznáší dotazy a volá se po informacích. uvaž - nemluvíme o dnes, zítra, ba ani za týden - mluvíme o období celém roku ! dále - KONCEPCI má předkládat uživatel ???? A pokud bych měl mít tu antikoncepci :-) - tak ano. Rozpuštění Redakce a začít s čistým stolem. Zrno se oddělí od plev, věř mi.

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
Vella : a pačemů tak do mě ? :-) Víš, pokud já s někým diskutuju bez emocí a v rovině faktů, drze očekávám od něj to samé. .-) Neházej mě do jednoho pytlíku s kverulanty a nějakými "nátlakovými" či kýho čerta jinými skupinami, ano ? Proč nechceš pochopit, že tady se vbec nejedná o nějaká uživatelská "přání a požadavky" ? To po čem - aspoň já tedy - se volá, je jasná a čitelná vize majitele, potažmo správce serveru. A ta tu - bohužel - stále chybí .... Tož - nepodsouvej mi cizí motivy a způsoby, ju ? :-)

Delahaye
27. 05. 2005
Dát tip
OK, rozumní lidé se vždy domluví .. si myslím :-) Mnoho již bylo řečeno a tak vyčkám v klidu věcí příštích :-) Uvidíme, zdali vzejde nějaké Poučení z krizového vývoje (vtípek, samozřejmě .-)) ) Přeju hezký den všem

Zly
27. 05. 2005
Dát tip
tyjo.. a to ještě někdo tuším kdysi navrhoval platit příspěvky.. to by se snad nediskutovalo a nehádalo, ale rovnou střílelo :-))

Byl zablokován nick Noe1 - bez varování, bez komunikace s autorem - copak porušil za pravidlo?

Rabb
27. 05. 2005
Dát tip
Asi žije a to se pravděpodobně odedneška taky trestá...

Jezuita
27. 05. 2005
Dát tip
Holt:práce osvobozuje.

Šminka
27. 05. 2005
Dát tip
Noe1, Rowenna, Pomerančová, Dero, Pišta...další, prosím!

Jezuita
27. 05. 2005
Dát tip
Smazal jsem svoje díla.Pěknou neděli !

pozorovatel
26. 05. 2005
Dát tip
jo, je to prostý:)) díky

Fauste!!!!!!! kde jsem napadal redaktory?????? ty jsi se asi pomátl..nebo co? jen jsem poukazoval na jejich kvalifikovanost či fundovanost..apeloval na jejich svědomí - navíc vtipnou formou (hladovka za každého takového) takže nechápu, proč se tady snažíš obhajovat lyrykovo chovani (i když možná to chápu) 8¨-(((

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
je čistě na mě, koho já budu obhajvat nebo ne, tohle právo mi snad necháš? :-)) a jinak si myslím, že si to bereš moc osobně navíc to není napsané v nijak útočném duchu... je to prostě rekapitulace toho, jak se věci tady na písmáku nají

Noe1
26. 05. 2005
Dát tip
V tomto prostoru je zapotřebí jistých orientačních bodů, majáků, které by hledajícímu čtenáři usnadnily orientaci. Za tímto účelem je na písmáku založena redakce. Ano, přesně tak to chápu i já. Bohužel, tuto základní funkci podle mne neplní a plnit nemůže, z důvodů tebou dále popsaných. A k čemu takový nefungující apendix, do kterého se dostane každý?

Výběr, protože je to po dlouhý době KLIDNÝ a myslim, že i rozumný slovo.

není to útočné - to jsem ani nikde neřekl - nebo ano? prostě lehce překrucuješ skutečnost a snažíš se věci neznalé písmáky zmást mnohými písmenky umně poskládanými - pokud to děláš vědomě, tak je to hnus - pokud nevědomě, pak tvá hloupost

Noe1
26. 05. 2005
Dát tip
btw: a to, že jsme na návštěvě chápu ... nicméně mne to nezbavuje (snad) práva poukazovat, že král je nahý :-)

kupříkladu podívej na nevyřčenýho - už se začíná klonit k tobě - a to si ještě včera myslel něco jiného.. 8¨-(

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
Noe: to určitě ne. pokud je nahý. chrsszz7: jaké překrucování? proč se v tom za každou cenu snažíš najít? ber to prostě jako samostatný text. důvody jeho vzniku nejsou podstatou věci, podstatou věci je to, co je v tom textu napsáno. ale ty reaguješ přesně ve stylu: potrefená husa se vždycky ozve... měl bys to zvážit.

Noe1
26. 05. 2005
Dát tip
No, zažádal jsem o členství, když to může dělat každý čičmunda. Tak uvidíme, zda opravdu může každý :-)

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
kam se kdo kloní není můj problém na tom já nemám žádný zájem jak už jsem řekl, nevedu tu žádnou válku, na nikoho neútočím, jen vysvětluji a připomínám některé věci, o kterých si myslím, že je dobré si občas připomenout... proto se to taky jmenuje REKAPITULACE

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
Noe: uvidíme :-)

Fouckault
26. 05. 2005
Dát tip
konečně něco rozumného

Noe1
26. 05. 2005
Dát tip
No volat to můžu do chvíle, dokud mne někdo nepřesvědčí o opaku. A tvá rekapitulace jen potvrzuje, že nahý je :-)

fauste - chjoooo... a to jsem si myslel, že máš něco v hlavě - něco jako vlastní tvůrčí myšlení - nezaujaté názory dokonal jsem měj se..

mně tenhle server neni natolik blízký a osobní, abych snad stál na něčí straně, což jste snad pochopili že tu nejsou dvě strany vojsk nebudu tu válčit ale klidně tu s vámi budu diskutovat klidně a rozumně takovouhle diskusi nikdo z vás nenapsal... nepřijde mi to jako výjimečný literární skvost nebo úvaha, ale přijde mi to jako dobrej krok vpřed přít se, pomlouvat a řikat, co kdo kdy udělal, je na hovno máte tenhle server rádi, tak se domluvte, ne? o vaše životy nebo důstojnost nejde... /pozorovatel/

V tomto směru se domnívám, že jakékoli napadání (jakýchkoli!!! – neexistuje žádná výlučná [privilegovaná] skupina) redaktorů je naprosto zcestné a snažím se věřit, že plyne z nepochopení smyslu existence a fungování místní redakce. - ukaž mi, kde jsem napadal kohokoli z těch dvou redaktorů - a já se ti omluvím - v opačném případě žádám omluvu od tebe a smazání minimálně tohoto spekulativního řádku!

Miroslawek
26. 05. 2005
Dát tip
dottore: jen jedna technická poznámka - jsme na návštěvě v tomto prostoru, nikoliv však nutně ve zdejší komunitě... tam bych řekl, že jsme doma... alespoň někteří... a tyto dvě polohy se pro posuzování určitých situací možná vyplatí rozlišovat...

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
ukaž mi, kde mluvím o tobě!

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
Mir: ano, to jistě.

oleandr
26. 05. 2005
Dát tip
drfaust díky za částečné objasnění

Rowenna
26. 05. 2005
Dát tip
neboli, možná chtěl miroslawek říct, že to, co ty považuješ za Lyrykovo doma, je ta hromada plechu, kterou si zaplatil, to, co činí písmák písmákem jsou lidi.

Noe1
26. 05. 2005
Dát tip
Miroslawek + Rowenna: ano, přesně řečeno.

Miroslawek
26. 05. 2005
Dát tip
Rowenna: to jsem potřeboval - věštícího tiskového mluvčího... hele, nic proti tobě, pokud chceš něco říct, tak to řekni, ale za mne nemluv, díky...

pozorovatel
26. 05. 2005
Dát tip
to asi nechápu kde jsem doma a kde jsem jako host?:))) se omlouvám, ale mám z toho tak trochu bordel...

Miroslawek
26. 05. 2005
Dát tip
Rowenna: a pokud bych měl polemizovat "sám se sebou", tak bych to nezužoval na hromadu plechu, na straně jedné a na lidi, na straně druhé, to by byla dost zjednodušující a zavádějící myšlenka, kterou nesdílím...

Rowenna
26. 05. 2005
Dát tip
jaj, panko, omlúvám sa ne, já měla obavu, zda drfaust z té tvé sofistikované řeči pochopil, co říkáš ale třeba jsem to nepochopila já, když lukáš tak nadšeně souhlasil. Dyk proto jsem ti poslala avízo, abys mě případně propleskl se šarmem sobě vlastním. :-)

pozorovatel
26. 05. 2005
Dát tip
teď nechápu ještě víc:)) prosim, vysvětlete mi to...:)

Ariela
26. 05. 2005
Dát tip
pozorovatel: nie si sam...:))

Miroslawek
26. 05. 2005
Dát tip
Rowenna: ty obavy o faustův intelektuální potenciál mě dojímají ;o))))))))))))))))) Vím, žes to nemyslela špatně, ale prostě takové věci nedělej... když nic jiného, ušetříš se mého šarmu...

Šminka
26. 05. 2005
Dát tip
Míwo, huš kuš:-)*

Šminka
26. 05. 2005
Dát tip
tak avi teda, no:-))

drfaust
26. 05. 2005
Dát tip
já to pochopil a nepotřebovalo to pro mne další komentář... nejsem žádný diskutér po netu... a jinak jsem si říkal, že některé věci je prostě čas od času třeba připomenout... celý příspěvek si neklade ani náhodou za cíl postihnout vztahy okolo písmáka v celé šíři...

aramis
26. 05. 2005
Dát tip
dakujem majitelovi a majitelke ze ich mozem kamaratsky potlapkat po pleci... aj v Cesku sa pouziva slovne spojenie "strkat sa do zadku" alebo len u nas?

ara: u nas se spis mluvi o lezeni.. aneb: anální alpinismus;-)

aramis
26. 05. 2005
Dát tip
pomi: no ale je to o tom istom. takze rekapitulacia: ten isty jav sa vyskytuje u nas aj u vas, enem sa to inak vola...mno. fuj ale treba na to silny zaludok...

http://www.pismak.cz/dilo.php?num=163490

avi

aramis
26. 05. 2005
Dát tip
pomi: dakujem

Empty
26. 05. 2005
Dát tip
Už se perou?

Rabb
26. 05. 2005
Dát tip
Od teď se bojím cokoliv říct. Vše na tomhle Serveru může být použito proti vám a když nejste se serverem, jste proti němu, stejně to platí i naopak: když nejste s autory, jste proti nim. Lepší je proto mlčet a držet krok. Jsou tu dvě strany mince, které jak se zdá bojují za svou pravdu: a) autoři b) Lyryk Proti nikomu, který se jakkoliv podílí na utváření tohodle celku nic nemám a (raďeji) mít nebudu. Tady člověk řekne jedno křivý slovo, co by mohlo vyznít jako urážka (i když tak to slovo není myšleno) a hned se na něj všichni vrhnou. Proto se od teď distancuju od všech diskusí, ve kterých se pomalu tvoří nebezpečné hnutí odboje za lepší písmák. Je tu až moc hustá atmosféra, která by se měla uklidnit. Chyba bude na obou stranách: Autoři(nechci jmenovat) vs. Lyryk(musím jmenovat) P.S.:Vzniká tady drsná anarchie, ale všechno potřebuje pravidla.

Delahaye
26. 05. 2005
Dát tip
dr : rekapitulace moc hezká, ale s velikánskou pihou (bradavicí?) POKUD opřeš (ne)fungování Redaktorů o fakt, že v "Dotazníku" tuto povinnost nepodepisují a tudíž vyvozuješ, že nikdo za nefunkční redakční moloch nesmí Lyrykovi spílat, PAK by bylo i na místě objasnit, PROČ byl vůbec takhle nesmyslný dotazník sestaven ? (když - jak se ukázalo, ho notabene nikdo nečte ) A dále - když už je delší dobu znám fatální redakční stav - proč s tím není hýbáno ??? Takže Tvůj maják již dávno nejenže nebliká, on už dávno padl do moře .-) P.S. I já tu jsem rád a chci tu být i v budoucnu. Ale co bysme to byli za lidi, kdybychom to nechtěli vylepšit, ne ? .-)

Fouckault
26. 05. 2005
Dát tip
Zdar Karle.. pochopil jsem že se dějí věci které by s tím mohli pohnout.. funkce ..Kritik.. existence časopisu.. atd.. cosi co by lépe reprezentovalo Písmák.. tam by měli fungovat ti co chtějí se skutečně pokoušet o něco jako \"literární kritika\".. nedělejme si iluze.. nikdy jich nebude v tomto prostředí více jak prstů na jedné ruce.. co se týče Redaktorstva jsem také skeptik.. zvlášť špatně tato kasta působí na běžné čtenáře (jsou-li však vůbec?.. ono jen velmi otrlý čtenář se prokliká dál než na první stránku beznadějně zabalastovanou brakem... cesta dle mne je.. soudržná a dělná skupina Kritiků kteří se pokusí ...v rámci svých možností...(na úkor svého času pro nás ostatní co se vezem) zvýraznit skutečně hodnotnější texty.. (časopis..) Toto \"pevnější\" vedení serveru by spíše odradilo selekcí děl grafomany a různé \"sbratřené\" nicky od pseudotvorby. Redaktorstvo dle mého osobního názoru není nutné. Všechno má svůj vývoj a doufám, že k něčemu takovému postupně Písmák směřuje.. nejde dělat velké změny revolučně.. to by mohlo komunitu rozhodit.. To co dělá Chroust se svým bratrem :-), ..nebo se svými ostatními bratry a bratranci :-)) je nekonstruktivní a demagogické v podstatě poškozuje Písmák víc než to, že je polovina redaktorstva k prdu. Je to modelový případ českého kecalství bez jakékoli odpovědnosti a vize. Nutno si uvědomit, že tento server je soukromý a jsme zde skutečně na návštěvě.. majitel má právo určovat směr a \"zabarvení\" serveru.. není-li nám to po chuti.. jsou zde alternativy.. nicméně vedení je skutečně liberální (až moc na můj vkus) a jsem přesvědčen, že jedná v souladu s většinovou vůlí komunity (nikoli několika.. jak jsme se dnes dozvěděli.. dokonce pokrevně sbratřených nicků :-) )

Delahaye
26. 05. 2005
Dát tip
Láďo, v podstatě souhlas. Já štvanice taky nerad. Chroustovy způsoby mi rovněž nesedí - hlavně jeho pokrevní bratři - já rád odkrytá hledí. Ale význam jeho (velmi sporná) vystoupení mají - upozorňují. Třeba jen díky nim jsem se mohl prostřednictvím Elyn (ještě jednou jí tímto děkuju) dozvědět holá fakta o krachu "Sdružení". A dlužno říci, že z nich nevychází vedení nejlépe ... Mluvíš o tom, že nejde dělat změny revolučně ... Láďo - průběh půl roku, kdy se anketně rozvláčně diskutují různé změny s mizivými výsledky, průběh delší než půl roku, kdy je nefukčnost Redakce v tomto složení jasná - to je prostor pro 10 revolucí .. :-) V čem shoda : Redaktorstvo není nutné. Server je soukromý (ale pokud na něm nechce být provozovatel sám se svojí babičkou - a to platí obecně , vůbec ne adresně - musí mít co nabídnout). Vedení je liberální ... mno ... někdy až moc. Třeba případ Voloďa je toho zářným příkladem. Ale často se také chová způsobem, že k diskuzi přizvou jen osobu z kroužku "my, kluci a holky, co spolu mluvíme a známe se". Není sporu o tom, že "majitel má právo určovat směr a \"zabarvení\" serveru.. není-li nám to po chuti.. jsou zde alternativy.." Ale ten "směr a zabarvení" by měl mít jasnou a deklarovanou (a stálou) podobu. Hezký večír :-)

Fouckault
26. 05. 2005
Dát tip
já nevím.. ale přijde mi divné.. proč se s tou informací kdokoli se sdružení neozval dříve? (že by čekala Elyn na hmyzí nálet? ) nebo špatně čtu? i to je možné.. každopádně jsem zvědav na vysvětlení.. jak to tak bývá bude pravda ještě někde úplně jinde.. myslím..

Jezuita
26. 05. 2005
Dát tip
Nechápu důvod vzniku tohoto článku.Ale napsán je pěkně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru