Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrcadlo?

28. 05. 2005
0
1
4368
Autor
MazLenka

Nedávno jsem se bavila se Šamanem. Pár písmenek po netu a zas mám o čem přemýšlet.....


Ptala jsem se ho, jak se má a jestli už našel, co hledal. Překvapil mě odpovědí, že to vzdává. On? Který mě dokázal postavit na nohy a ukázat cestu? Prý je to složité.........


Děsí se té pravdy, že si vybíráme partnery podle sebe, jako své zrcadlo. A??? Napadlo mě. Hned pokračoval v úvaze.


Prostě nemá štěstí. Potká někoho, zamiluje se a dotyčná odejde. Docvaklo mi, jak to myslí. Štve ho, že ona to udělá dřív, než to napadne jeho. Hm........


Prý si vybíráme partnery podle stejného klíče. Ať se prý zamyslím a zavzpomínám (jako bych těch vzpomínek měla tolik). Ale nic společného krom toho, že to jsou chlapi, jsem nenašla. Snad jen to, že měli všichni děsnou chuť mi uvázat mašli kolem krku, strčit do vitríny a chodit oprašovat. Že mě dusili. Dalším společným znakem mých lásek bylo to, že mi psali básničky a chtěli se mnou mít mrně. Víc mě nenapadá nic. Vlastně ano. Bydleli pod jednou střechou s maminkou (případně rodiči) a nehodlali to měnit. A dál jen to, že jsem od nich odcházela........


Když jsem si tohle všechno uvědomila, musela jsem uznat, že je to vlastně pravda. Co z toho vyplývá? Že si uvědomuju, jak potřebuju opak. A že jsem ráda, že ho mám.


A Šaman? Možná je to divné, ale poslal smailíka a už neodepsal.............. brm.........


1 názor

MazLenka
03. 11. 2005
Dát tip
:o) Smířlivý partnery jsem mívala dřív (mimochodem jednoho společného máme). Teď si užívám rovnosti a je mi báječně. :o)

Sunmoon
03. 11. 2005
Dát tip
:o) vždycky to byl můj kamarád, nikdy jsme nešli nikam dál...se ho zeptej. Já k němu jezdila hlavně na hady, ti byli úžasní...;o))

MazLenka
03. 11. 2005
Dát tip
Kdepak. Ptát se ho nebudu, je mi to fuk. :o) Už jen to, že působíš jako fajn človíček, budu Ti věřit. Jen pro Tebe samotnou ovšem :o))

Sunmoon
03. 11. 2005
Dát tip
Tedy...je mi ctí...skutečně...:o) (taky mi připadáš fajn...:o) )

MazLenka
03. 11. 2005
Dát tip
Ó děkuji pěkně. Až setřu nach, jenž mou líci polil, juknu do zrcadla, jeslti mám dneska tu hodnou nebo zlou tvář. :o) Ale asi tu hodnou. Schýza je děsná věc. :o)

Sunmoon
02. 11. 2005
Dát tip
Juj...odkdy jsou Štíři diplomati? No, já nevim...astrologii jsem dělala jen chvíli (2 roky) ale v tom díle...pravdu máš. Já zas mívám dost dominantní partnery, kteří cítí potřebu si mě trochu podrobit. A já se samozřejmě vztekám a zuřím, a je mi to prd platný, protože ty smířlivý mě zas nebavěj..:o)))

exorcista
25. 10. 2005
Dát tip
je neskutečně těžké zamilovat se a nesvázat...láska je u většiny lidiček spojena s očekáváním...třeba i nechtěným nebo nevědomým...a náš protějšek to často vyčerpává, plnit naše očekávání... ...milovat bez vlastnění je dneska už vzácné. proč si dívky hledají kluky hajzly, naříkají jak je to s nimi hrozné, pak odcházejí a hledají a nacházejí vlastně úplně stejné týpky? Kdo ví? dodnes nad tou záhadou přemýšlím. Pravda je taková, že často hledáme podle stejného klíče proto, že doufáme, že ten druhý bude mít kousek toho něčeho, co chybí nám, že nás doplní. je stále poplatné pravidlo, že ten, kdo miluje ve vztahu méně, má navrch. Ale proč je takovým "hříchem" milovat pro pocit lásky, bez poutání se, bez gigantických slibů věrnosti a řetězů závazku, být se druhým pro pocit krásy a naplnění a v době rozloučení vědět, že když nás cesty svedou zase dohromady, budem zase tak milovat, jako dříve? Taková láska nám umožňuje chtít jen to dobré pro toho druhého, učí nás respektu a porozumění. Někdy pro samou lásku zapomínáme druhé doopravdy milovat. :)

MazLenka
25. 10. 2005
Dát tip
Jé, to jsi napsal krásně. Nemám ráda lásku, která dusí na každém kroku a přesto bez ní máš pocit, že nebudeš........ Nene, tohle není pro já. Potřebuju vědět, že oba milujeme a přesto mít tak trochu svobodu........ Naivka?

exorcista
25. 10. 2005
Dát tip
dnes? ano, naivka...hlupáček co si vždycky natluče nos, protože to není dnešní láska a je mnoho lidí co ti díky tomu, ať už vědomě nebo nevědomky, moc ublíží. Prostě to nepochopí. ...ale... pokud dokážeš milovat a při tom nesvazovat, umožňuješ tomu druhému dát všechno, protože nic nechceš. ...ale... jen pokud najdeš někoho, kdo dokáže takovou lásku opětovat, jinak jen budeš trpět tím, že musíš, ale nežádáš. Každý z nás chce dostávat...to je v pořádku...tak to prostě funguje... ...ale... ...milování bez očekávání znamená dávat a brát si bez požádání a nabízení... ...a... ...to je krása, plynoucí z bytí vedle někoho druhého, kterého nevlastníš :)

MazLenka
25. 10. 2005
Dát tip
Ano, přesně to si myslím. Proč někoho škrtit, když chce druhý dýchat? Je to o diplomacii. A já jsem Štír a rozený diplomat .O)

exorcista
25. 10. 2005
Dát tip
já su beran s ascendentem ve vahách... ...rozený tvrdovlavec a umíněnec s náchylností k emotivnímu chování a vzplanutím... dalo by se říct, že mám velice rozhádané hvězdy, neboď stojí každou polovinou na opačné straně fronty. chicht

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru