Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vločka

19. 12. 2000
1
0
1962
Autor
LILINKA

Tak jsem si zas jednou pět minutek přispala. Ale komu by se chtělo vstávat do studené zimy, jenž není opravdovou zimou, ale jen šedovou tesknou napodobeninou.

Šedivým ránem pospíchajíc na vlak; mi ujel. Snad mám štěstí, jezdí autobusy, řekl kdosi. Tak jsem zase o kus dál. Šedivým městem pospíchajíc na vlak, na jiný. Snad možná ho stihnu, kdo to ví. Náhle jsem zhlédla malou vločku, jedinou. Je to snad vůbec možné? A tak jsem přestala pospíchat, jen natáhla jsem ruku. Napadlo mě zda to není přelud, ale na dlani mě zastudilo. Odkud to sněhové kvítí zabloudilo? Myslela jsem že to byl jen klam, ale pár nesmělých sestřiček přišlo na pomoc. Snad to byl pozdrav od zimy, však bez příslibu dalších, šedivým městem byly pohlceny. Ten vlak mi kupodivu neujel.
Willi
05. 07. 2002
Dát tip
Hezké to je, opravdu hezké.

Víla
19. 12. 2000
Dát tip
jen..".sedivim"...ty sedivis? nebo...jestli..."sedive rano", pak "sedivYm"... Jen se ptam...to "sedivim" by tomu dalo vetsi hloubku... jinak...mam rada basne, ktere zaroven i kresli do duse i obrazy...

Drakkan
19. 12. 2000
Dát tip
pěkné. Vskutku. Už čekám na tu mou vločku, abych o ní mohl taky psát...

Miroslawek
19. 12. 2000
Dát tip
více než jemně něžné mi to přijde maličko infantilní, ale vlastně je to hezké ;o)))

ruby
19. 12. 2000
Dát tip
prvni sloka se mi libi nejvic

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru