Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se baví andělé

03. 06. 2005
4
0
2795
Autor
celer

..taková - ze života anělů..:)

"Taková procházka po městě lidském..No, je to zkrátka kratochvíle nevídaná, pane kolego. A....nechtěl by jste se třebas i podívati na tu kuličku.. zrovinka tudle po námi?"

"Ale jistě. Rád - lidé jsou tak směšní...Ho ho ho.."

"Ho ho ho!!No tak si, drahý kolego kostůmek vybéřte.."

"Hmmmm...emmm..--Ano!! Já zhýralce si vyberu...toť krásný výplod plémě lidského---z jejich středu vybraného,,Ho Ho hohoho!!"

"Ho, ho...Zajisté...já jakožto esence pečlivá a přebíračná, beru si návlek lakomce, co zůstal sám..."

"Nu, kolego... vzhůru dolů, Ho ho ho!"

"Áno, póójďméé!!Ho,ho!!"

(...)

"Kolego drahý, teď vysvětlit vám pravidla hry musím."

"Tak směle."

"Začínáme zde na lavečce, kde JAKO strávili jsme Noc..."

"Ó, to jest tak vzrušující, pane kolego..!!"

"Prosím, pane...nepřerušujte mne.."

"Promňte.."

"Poté pokračovati budeme přímým směrem k budově před námi...Nemůžete jí vidět - až za álejí vystavěna jest..Uvidíte sám, jak rozkošné chvilky zažívati budeme.hoho..!"

"Už se těším!! Pojďme již!!"

"Ještě jedna věc, kolego. A sice důležité pro vyvolání nepříčetnosti lidské zapotřebí jest klidu, pohody a pomalého vykračování - jen mlčte a pomalu nakračujte s úsměvem..."

"Ale jistě pane, jako u nás doma, není liž pravda?"

"A to tak, že zcela, pane kolego..Nuže pojďme."

(...)

V prostřed áleje se plouží dva ožungři. Špinaví, smradlaví, hnusní. Táhnou se pomalu, flašky v kapsách.Brzy si jich všimne mladý muž v bleděmodré košili.

(Ták pane kolego, vidíte? První neduživec, co rozhodit zhýralce s lakomcem rozhodl se..Hlavně mlčte, použijte t.e.l.e.p.a.t.i.i. ....a bavte se, hohoho..)

"Héj smraďoši, kam táhnete?!!!"začne pokřikovat mladík.

(Teď znervózní..bude zvyšovati hlas..)

"Táák cóo? Fárat popelnice?HAHAHA!!! Nebo lámat hnusný starý děvky?!!.."

(Ale ty vulgarismy, kolego - o tom jste nemluvil!)

(Na zemi jest běžný úkaz, pane - zvyknouti si musíte..)

"Kůůrváá!!!! Slyšíte mně vy šmejdi?!! Co se tak tlemíš?!! Jsem ti k smíchu - rozsekám tě na maďeru, hajzle!! HÉÉÉJJJ!!!"

(Hohoho...)

(HoHo..)

Muž se s velkým úsilím ty dva ošumtělce snažil skopat, jenže pokaždé, když s rozběhem udeřil, dostal jakoby elektrickou ránu a několik vteřin se klepal na zemi.

To jej ještě víc rozlítilo, a tak začal propadat v šílenství, které vyvrcholilo rvaním vlasů, velmi agresivní konzumací hlíny a následevného upadnutí do bezvědomí..Za malý okamžik jej minul starší muž s miniaturním špiclem."Víte, že se tu nemá somrovat, lůzo! Táhněte, než na vás pošlu psa!!!"(Hooo, hooo,ho).Muž znervóznil a na krku, rukách a čele mu naběhla tučná žíla. Telepatická vlna špíny a opileckého rozumu, vycházející od dvou usmívajících se zevlů jej žhavila do bíla. "Co si to dovolujete, nuzáci?!!" poskakuje muž a v rozčílení vypustí psa, který ihned nabere směr domova a zmizí."Co?!!Stůjte!!!Čemu se pořád smějete?!!CO?!!IOUIOOOOACOOO??!!!" to už starší pán skáče kolem dokola, chytne si svou dávku elektrošoků a s rozhozenou polopleší na hlavě křepčí přes celou álej. Nakonec s elegantní piruetkou vyvalí se, třepajíce se do písku následkem srdečního záchvatu.

(Ho,ho,ho!! Netušil jsem, že tak zábavnou hru přichystal jste pro mne.Ho,ho)

(Ho, ho, ano je to něco úžasného - naprosto přirostla mi k srdci tato zem..)

V několika minutách přiběhla histericky mladá žena a začala řvát přes celou álej:

"Vy zatracení parchanti, co jste mu udělali???!!Hééj co chcete??!! Co po mně chcete?!!" křičela na malé usvěvavé postavičky ve vaťáku víc a víc..

( Na tuhle jsem zvědav, ho ho..)

"Chcete mně ojet?!!!!! TAK FAJN!!"mladá žena si velmi nepřirozenými pohyby počne rvát šaty z těla jeko divoženka, kvílejíce při tom.

( Ale kolego, na tyhle sprosťárny nejsem zvědav..)

(HOHOHO, Vždyť tak zábevné jest...hohoHo.)

Bezdomovci pokračují dál..

Mladá žena poskakuje kolem těch dvou a vydává kvílející histerické skřeky, připomínající velmi exotickou samyci v říji a přitom sebou škube v posledním smrtelném, epileptickém záchvatu. Pěnu od úst rozhazuje po drobných krůpějích po okoních lidech, kteří se rázem promění v divokou zvěř. Skákají po stromech, řvou:"Hu´´oóóiiujii!!!!Huuuuoioioííoouu!!!! Zabte jééééééé!!!! TY svině!! Nekřič!! Nekřič!!! Zblázním se!! Všechny vás zabiju"""!!!Oééíííáíííjkkkoiio!!!!"

Brzy se za dvojicí táhne masívní skupina uslintaných a žvatlajících divokých idiotů. Kvílení a skřeky nezastaví ani městská policie, neboť se velmi záhy přidá a s rozervanýmy šaty poskakuje po stromech a buší hlavou o zem.

(hóooooo, je to fantastické, pane kolego - jsou to opravdu úžasní herci,hohoh!!)

(ano, mijluji kraj zemský,hóóóó!)

(...)

Zhruba po čtrnácti minutách je álej pokrytá hromadami mrtvol a poslintanými částmi oděvů. Ohlodané kmeny stromů, zničená auta a motocykly, spousta malých mrtvých zvířat a rozkopaných psích výkalů.

Postavy se přiblížili ke konci áleje, kde stojí malá, nenápadná budova.

(Tak co pane kolego, líbilo?)

(Zítra musíme jíti znova, jen trochu odpočinku potřeboval bych..)

Z malé hospůdky se vysypala hrstka lidí, aby pomohla při zachraňování šílenců v áleji.

(Výtečně, kolego - ta hospoda prázdnou se jeví..Taky máte tak sucho v krku z toho řehtání?)

(Mám pane kolego, jedno snad můžem, né?)

(Ale jistě že.....Jen se podívejte na nás dva OPILCE..hooohoho!!)

(Hóóóóó hoo hoho!!)

Dva muži malých postav zmizeli v krčmě a slunce pomalu zapadalo v panorámatu třesoucích se hromádek šílenců..


uBruss
28. 10. 2005
Dát tip
Vykuř!!!

Manon2
27. 06. 2005
Dát tip
Snad jenom ... přemíra citoslovců, až jsem z toho byla zmatena ... hoho . Dosti ulítlé, ale líbila se mi ta myšlenky, jak jdou lidé z hospody zachraňovat šílené v áleji :)

fialowa
11. 06. 2005
Dát tip
ale jo, na mě je to dost šílené, ale proč ne... konec se ti povedl!!!

romale
07. 06. 2005
Dát tip
Jo, teď je to úplně hodně...*

_Rebelka11
03. 06. 2005
Dát tip
...četla jsem ji hned dvakrát, napoprvé vyvolala úsměv, ale napodruhé úplně rozesmála... "lidé jsou tak směšní".. někdy docela dost, řekla bych... :-))) místy hodně líbilo ... (ti andělé jsou pěkní šmejdi, když tak naváděj lidi), pár chybiček tam je, ale co, pěkné..

celer
03. 06. 2005
Dát tip
...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) dík

JeanJoche
03. 06. 2005
Dát tip
Přečetl jsem si to asi před půlhodinkou, teď repete a furt nevím, co na to říct...napadá mne tak Hohoho HoHo... Líbilo se mi to...moc...ale mám z teho divný pocit...jako by mně někdo hladil krumpáčem po zátylku... Jedinou výtku...proč andělé??? Je to jinotaj??? Dokážu si představit nějake devily...nebo jiné stvůry(třeba vysokoškolské profesory, když se tak akademicky oslovují) ale takové cherubínky?!? Teda... Jasné T.I.P.

celer
03. 06. 2005
Dát tip
No právě, zvonku, no právě....cherubínky... Dá se to částečně brát jeko rozbor věci z jiného pohledu.....otázku otočím..:Proč né andělé? --od čertú a satanášů se to čeká, nehledně na to, že dáblové jsou padlí andělé...nevím jek najít spojitost, ale tak se mi to páčí:) ----------------------dík za krumpáč na zátylku ;)----------------------------

Vitex
03. 06. 2005
Dát tip
Možná je to až moc "neuvěřitelné"... Ale je to dobrý... Mohlo by to ale být delší, aby to nabralo více logiky... freecoolin

JeanJoche
03. 06. 2005
Dát tip
Máš recht...ale přesto......já nevím, když si představím tu čistou křídlatou býtost, jak se stylizuje do zhýralého ožralu.....no, zas tak vzdálené mi to není:))) Teď se mi vybavila jedna hra z PCdávnověku, kde takový malý andílek chodil po světě a vtěloval se do různých lidských bestií a pak se tam navzájem vařili...myslím, že to byl Mesiah...úplně mi to to připomělo...

celer
03. 06. 2005
Dát tip
..možnost .taky. Neskutečně čistá bytost, která je v jádru tak silná, že jakýkoliv útok na auru oplácí "elektrošokem"..Všude kolem sebe ovšem vyzařuje "auru hnusu a oplzlosti" aby uvedl lidi do nepříčetnosti a tak funguje HRA. (dá se říct, že vše pak vrátili do původního stavu, jakoby se to nestalo, ale to by ubralo na morbidnosti.)

JeanJoche
03. 06. 2005
Dát tip
Souhlasím...skutečně by to ubralo nejen na morbidnosti... Ale přesto bych se pak zastavil nad charakterem andělů... Jsou to bestie...všichni...anděl nebo rohatý...všichni jsou stejní...bestie...:)

romale
03. 06. 2005
Dát tip
Je to freecoolin uchýlacké!!!

overflow
03. 06. 2005
Dát tip
hohó, bouře, andělé konečně jinak, dobrý. i ten jazyk se k tomu svym způsobem moc hodí. moudří andělé si správně zvolili "převlek" začnu si dávat pozor *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru