Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UTO: Pan Hulot je tady!!

06. 06. 2005
0
0
2303
Autor
ulita

Minule jsme Jacquese Tatiho, autora geinálního, kultovního a kouzelného (ano, tohle všechno) snímku Playtime prošvihli, dožeňme co se dá.

 

Prázdniny pana Hulota

 

Krátký popis: Sympatický podivín pan Hulot se ve svém stařičkém autě vydá na dovolenou. Usadí se v hotýlku poblíž pláže. Chová se však natolik podivínsky, až to vzbudí antipatie většiny ostatních letních hostů.
Rok výroby: 1953
Délka (min): 114
Režie: Jacques Tati

ČT 2 - 6.6. - 21:30

 

Večerní škola

 

Krátký popis: Večerní škola Jacquese Tatiho se natáčela v dekoracích jeho velkolepého celovečerního snímku Playtime. Tati tu tentokrát nepředstavuje pana Hulota, ale profesora, který učí, jak aplikovat vlastní pozorovací schopnosti na chování jedince v nejrůznějších životních situacích. Jeho žáci tedy studují různé způsoby kouření, nasedání na koně i to, jak který člověk dokáže narazit do sloupu či zakopnout na schodech.
Rok výroby: 1967
Délka (min): 30
Režie: Nicolas Ribowski
Scenář: Jacques Tati

ČT 2 - 6.6. - 22:50


Citizen
08. 06. 2005
Dát tip
Nu, hleďme, Tati, před časem v Ponrepu dávali celou jeho retrospektivu, ale já v ní viděl jen Playtime s geniální a jistě i "legendární" scénou v restauraci. Mám ho moc rád, i když ne vždy to tak bylo, teprve když přišel "Můj stýček", spadly mi klapky z očí a já uviděl "dokonalost a krásu v čístém tvaru!"

ulita
08. 06. 2005
Dát tip
Citizen: Playtime jsem viděla v Ponrepu taky, a dejchala jsem z toho ještě měsíc po té...:) Kdybys věděl o někom, kdo to má na CD, beru..

Citizen
08. 06. 2005
Dát tip
ulita: Ok. Zeptám se přátel a když tak pošlu avi.

ulita
08. 06. 2005
Dát tip
jé, díky

Notepass
07. 06. 2005
Dát tip
Ano! A před týdnem dávali Poštovského panáčka! To bylo dokonalé! Mám nahrané a vypálené na CD! :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru