Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Aké meno nosí Tvoja láska ?

22. 12. 2000
5
0
3879
Autor
Bix

čo nazývaš láskou ? ten malý kľúčik železný čo chceš mi hľadať k duši ? aké mená nosí láska ? pred ktorou ukryť sa chceš v mušli ? je tichá či hrmoce ako morské vlny ? vidíš ju a nenájdeš hoc´ zrak ťa stále súri ? láska je modlitba ktorú vzdávam Bohu som predstava tvojho ja zamknutá cesta do raja
Bix
09. 01. 2004
Dát tip
Hlúposlušná :o) To som predsa ja - medzi dvoma škatuľkami. Takže rada - ani tak, ani tak :o) (PS: Som Blíženec = 2 osoby)

Bix
02. 01. 2004
Dát tip
pam: Máš mouj obdiv...Že dokážeš prejsť mojimi starými básňami bez predsudkov a pozerať sa na ne s otvorenými očami...Ďakujem *

pampelin
24. 12. 2003
Dát tip
*

Yeziiinka
28. 12. 2000
Dát tip
Bixi: opravdu nutíš k zamyšlení a zároveň otvíráš něco v nás...teda ve mě :) A Cavalera? Kdyby to jen trošku šlo, dala bych tipek Tobě, protože tím jak jsi pohlédl na dno oné básenky jsi mě doslova dostal...! Díky za počtení oboum :)

Cavalera
22. 12. 2000
Dát tip
Když si to čtu, mám z toho strašně moc různých pocitů, různých pohledů na lásku. Začíná to dobíváním a dobitím? Je pro někoho láska potřeba prorozit brány hradu a stát se jeho králem? Prahneme po lásce a jsme skutečno schopni se s ní potkat? Máme sílu prožít opravdovou lásku? Nebo nám nahání strach, že se prozradíme, že se vydáme tomu druhému a on nám? Jo to hledání, hledáme a tápeme, někdy raději přehlídneme a když najdeme raději opět ztratíme. Snad si nejsme jistí tím co jsme našli, nebo se jen nechceme vzdát toho hledání? láska je modlitba ktorú vzdáam Bohu .... o čem je náš život? A proč? Třeba tím jediným jeho smyslem je ona láska a její hledání. Možná je to ta nejtěžší zkouška dokázat milovat, milovat opravdově. som predstava tvojho ja .. jistě, toť podstata lásky a jejího hledání. Hledáme to co potřebujeme pro naší dušičku. Šroubeček, který bude přesně pasovat do naší matičky přání a tužeb, vůle a potřeby dávat, stejně jako brát. Ale existují skutečně takové šroubky a matičky? A kolik jich je? Není láska o tom, abychom dokázali sem tam nějaký ten závit oželit a někde naopak přidat? A pokud to nedokážem, nedokážem milovat a láska se stane svým přesným opakem ... zamknutou cestou do ráje. Nezbývá než dát TIP, neboť ikdyby mi tato báseň nedala nic víc, než jen nutkání se zamyslet, stála za to. A ona mi dala víc, mnohem víc.

Bix
22. 12. 2000
Dát tip
to vzdáam má byť "vzdávam", prepáčte...

Lyryk
22. 12. 2000
Dát tip
Doufám, že ty sama do ráje zamčenou cestu nemáš :-)

Laďa
22. 12. 2000
Dát tip
Cavalero "dobytí". "som predstava tvojho ja" - myslím, že to je velice výstižné. Mám pocit, že každý podvědomě nebo vědomě hledá k lásce svůj vlastní obraz a když to není dokonalé, pokoušíme se často toho druhého přetvořit k obrazu svému. Jinak ta básnička je hezká a zamyšlená, snad i promyšlená.

Albireo
22. 12. 2000
Dát tip
Cavalera to rozebral tak důkladně (divím se, že ne "žlutě"), že nezbývá už moc co říci. Jenom dát zcela jednoznačný TIP.

tupoun
22. 12. 2000
Dát tip
Hezké dávám tip

Sadaf
22. 12. 2000
Dát tip
Bixí,Ty víš:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru