Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UTO: Playtime!!!

20. 06. 2005
1
0
2542
Autor
ulita

Opravdu vážně hodně moc skutečně vřele doporučuju!

Playtime


Film Playtime postrádá tradiční příběh, dialogy i hlavní hrdiny: v odletové hale letiště, kancelářském mrakodrapu, hypermoderní restauraci, luxusním hotelu a dalších prostorách se míjejí nejrůznější, vesměs anonymní postavy. Satira z roku 1967 si všímá amerikanizace Evropy na počátku 60. let –  předimenzované stavby, naprogramovaní, robotičtí úředníci, totální ztráta soukromí, pošahaní vrátní, to všechno v dokonale technicky provedených scénách. Prostředí, které šikanuje a požírá své tvůrce. Ulice, města a byty v kterých se nedá žít - v kterých se ale žije o to urputněji.

Náročný snímek, který svého tvůrce finančně i lidsky vyčerpal (pracoval na něm deset let). Náročný snímek, který bývá citován v moderních učebnicích architektury a sociologie. Film, kde se budete bát, ale který vás v samém závěru pohoupá. Playtime. 

 

Rok výroby: 1967
Režie: Jacques Tati
Scenář: Art Buchwald, Jacques Lagrange, Jacques Tati

 

20.6. - ČT 2 - 21:30


dapler
21. 06. 2005
Dát tip
Ano, zajímavý film. Komických střípků je tolik,že až unavuje chtít všechny na jedno shlédnutí postřehnout. (ono to asi ani nelze) Člověku se až nechce věřit, že vše co vidí jsou jen obří kulisy. Nebýt aut, vypadá film tak, že byl natočen nedávno. Velmi nadčasové,místy skličující dílo. Dostal mě záběr, kdy se autobus turistek odráží v okně, které se při mytí střídavě naklápí nahoru a dolů.

kafé-LATÉ... Škoda. Zrovna tohle vypadalo...

ulita
21. 06. 2005
Dát tip
o-la-la?



Evička
20. 06. 2005
Dát tip
díky za upozornění, dnes v noci jsem šla novou průmyslovou zónou na okraji svého města - říkala jsem si, že jsem možná na jiné planetě, obrovské krabicoidní budovy bez oken, jen střešní světlíky, ... odosobněné, příšerné, funkčnost ad absurdum ... všude logistics, technologies ... k čertu s tím vším! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru