Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osamělé rohlíky

09. 07. 2005
0
0
1896
Autor
Cejvik

Je zamračené letní sobotní dopoledne a já jdu jako obvykle do práce. Nebylo by na tom nic tak zvlášního, kdyby nedošlo k níže zmíněné události. Díky tomu že jsem si doma nestihl připravit v čas svačinu, zašel jsem pro dvacet deka salamu a pečivo do nejbližího krámku po cestě. Mlaďoučká prodavačka v lahůdkách mi ochotně dala vše co jsem měl odvahu vyslovit nahlas a to co jsem nevyslovil je už stejně pryč... Pak jsem nabral ještě jako obvykle pečivo a šel jsem k pokladně zaplatit. "Pět?" Zeptala se mladá usměvavá paní... Chvilku jsem se zarazil, jelikož jsem si v tu chvíli poprvé v životě uvědomil, že jsem si nikdy nekoupil liché číslo rohlíků, takže jsem s úsměvem odpověděl: Nikoliv, šest, já si nikdy nekupuju lichý počet rohlíků, aby nezůstal nějaký sám a se zasněným úsměvem nad svými láskami jsem v klidu odešel pracovat a zapojit se zase do všedního obyčejného života.


Cejvik
13. 07. 2005
Dát tip
ta je nekde v hlouby sdeleni schovana... nemam rad "skatulky"

balsiker
10. 07. 2005
Dát tip
Ne, opravdu asi nevíš, co je to úvaha.

hanys
09. 07. 2005
Dát tip
To je od tebe moc hezké, že nechceš,aby nějaký rohlík zůstal sám. Ale když třeba 3 sníš, tak co pak?

rybka
09. 07. 2005
Dát tip
roztomily :-) se mi uz stejska po rohlicich, tady je nemaj, jen takovy bagel tomu rikaji, ale to neni ono :-)

vesuvanka
09. 07. 2005
Dát tip
to se mi líbí, aby nezůstal nějaký rohlík sám :-))) .... zajímavé, většinou také kupuji sudý počet rohlíků

hastrman
09. 07. 2005
Dát tip
úvaha? češtinářka by tě hnala... Mlaďoučká prodavačka v lahůdkách mi ochotně dala vše co jsem měl odvahu vyslovit nahlas a to co jsem nevyslovil je už stejně pryč... se mi líbilo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru