Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

GenerationNext->

Výběr: Petr_Pan, zaki, Print, Smilly, Milly
22. 07. 2005
50
10
9756
Autor
G_B_Show

 

 

 

Jsme kýbl lidí
co miluje Pink Floydy
a každej lichej den
sám sebe
nenávidí

 
 

Jsme vzpomínka
na bezstarostnou chuť lipa
z dětskejch let

 
Jsme oči
co by chtěly
nevidět
Tu
sterilitu
duší
/ v gumovejch rukavicích
s nikotinem v plicích /
černé brýle sluší
jim

 
stínům
vyplakaným

 
 

A my
místo krve Cola v žilách
/ voda v prášku
podražila /
Rveme si do vagín
umělý penisy
a jeden po druhym
skládáme demisi

 
                                            Na Život
 
 

Vlas PO VLASU
trháme lásku líně
/ srdce jak návnada
k nášlapný mině /

 
To jediný co zbylo
po květině

 
je _vzpomínka na krásu_

 

 

 


10 názorů

Milly
04. 11. 2009
Dát tip
Má nejoblíbenější Tvá.. 8-)

zlý_mýval
28. 08. 2009
Dát tip
Dokonalý..

Alú
12. 10. 2008
Dát tip
Není zač, máš to tady zajímavé.

G_B_Show
12. 10. 2008
Dát tip
Jo. puberta zvlášť.. dík za kritiky:)

Alú
12. 10. 2008
Dát tip
Každá doba má něco. ne? ;-)

levan
17. 11. 2007
Dát tip
vymysliet basen, ako to nebyt... to by bolo umenie zatial mi staci aj toto ***

Milly
02. 11. 2007
Dát tip
Tuhle jsem dost četla v "Pod koněm v 8".. :-) Čím dál tím hezčí..... -t- -V-

Skafararix
11. 03. 2007
Dát tip
ano. pamatam si z 13 kubikov. vynikajuce. pozravujem ta. som skutocne rad ze som mal moznost ta pocut.

čtený to znělo ještě líp!

Markel
04. 12. 2005
Dát tip
Jako Mine_ hava - T

Che_(ops)
25. 10. 2005
Dát tip
Sou konexe a Konexe.... Neco se vyplati, a neco ne.... Na druhou stranu jde o uhel pohledu.... Sakra sem se do toho nejak zamotal....bla bla bla....je dobre za tam budes cist - to bude Show!!! :-))

Che_(ops)
24. 10. 2005
Dát tip
Az kdyz s vama pojedu na tu vysocinu...driv ne (ted o vikendu jedu do toho istambulu...)

G_B_Show
24. 10. 2005
Dát tip
cože? Do Istambulu?? Já chci taky!! kde sháníš ty zájezdy pořád ?!

Che_(ops)
24. 10. 2005
Dát tip
Nevim, synchronicita :-)). To musis mit spravny konekse (ja sem ti o tom nerikal?) Ale na vysocinu se uz tesim, tak koukej taky jet!!!!!!!

G_B_Show
24. 10. 2005
Dát tip
no já tam budu bohužel asi číst, ale nějak se mi přestalo chtít... Jenže už jsem to slíbil :-/ chjo povídej o konexích !! :-)

G_B_Show
23. 10. 2005
Dát tip
No dnes turandot organizovala ten sraz - řikám tomu přehlídka.. :-) už jsem byl pryč, když jsi napsal...

Che_(ops)
23. 10. 2005
Dát tip
Aha, tak to jo...o tom vim...ja jsem v brne.... A proc prehlidka?!

G_B_Show
23. 10. 2005
Dát tip
jako že se tam všichni předváděj a tak :-) kdy budeš zpátky v Pr.?

Che_(ops)
22. 10. 2005
Dát tip
Jaky pismacky prehlidce?

G_B_Show
21. 10. 2005
Dát tip
co když to byla jenom moje sugesce, když o tom teď píšu - stalo se mi to, když jsem přemejšlel nad jednou z postav - možná jsem se jen snažil vžít abych to líp napsal, ale fakt nevim.....ten pocit tam zase na druhou stranu byl, třeba to mohlo bejt jeho uvědomění a připuštění.... a dneska ráno byl ten obraz docela hustej :-) takovej správně fantaskní, měl jsem z něho docela radost, i když jsem tušil, že nesymbolizuje nic upřímnýho, spíš jakoby povrchnost - což by nakonec docela odpovídalo -alkoholový štěstí- jenže já teď vůbec nepiju, takže ten spoj´tady moc jasnej neni. Možná je to tim, že jsem četl toho Kerouacka před spanim - tam je ho naopak spousta, docela jsem se do toho vžíval - myslim si, že zrovna na něj co se týče beatníků neplatí tvoje štítivý definice, je o dost jinej, než všichni který jsem čet. J e z něj cejtit obrovskej talent a schopnost říct pravdu naprosto srozumitelně, ale to jsem se zamotal.... chmm, takhle myslet na papír...nemá to vůbec žádnej systém, vůbec se s tim nedá pracovat......no nic co jsem to chtěl říct...asi..?...hezkej den? :-)

Che_(ops)
21. 10. 2005
Dát tip
Ten sen byl docela dobrej....rozhodne me pobavil...takhle kdyz te po ranu vzbudi SMS :-))...... Ale aby se z toho dalo neco usoudit, tak to chce vic snu.....dulezity veci maji tendenci se vracet. Taky musis zapsat, jak to na tebe pusobi...totiz ten sen....jestli si mel strach nebo tak. O snech se neda psat, ale hovorit...takhle je to hruza. Ja ted ctu Junga....takze mi sem zadny pubertaky netahej.. ;-) No tak jo...hezkej den! :-)

G_B_Show
21. 10. 2005
Dát tip
budeš zítra na tý písmícký přehlídce ?? no jo, čti si toho cvýho seschlýho praotce a mě přenech život :-)

Che_(ops)
20. 10. 2005
Dát tip
Ne to neni vtipny, tomu se rika synchronicita ;-).... A proc si tam nesel? Ses blazen ci co? :-) Nezdalo se ti posledni dobou neco? Zkus si ted chvili zapisovat sny....nam pocit, ze spolecnymi silami by sme jeste mohli zachranit situaci... Pred usnutim si vzdycky rekni, ze az se ti bude zdat sen, ze se musis probudit. Mej u postele pripravenej zapisnik s tuzkou. Napis co nejvic detailu a snaz se o tom pri psani nepremyslet... Kdyby si mel pocit, ze musis neco nakreslit, tak nevahej a kresly...svlaste vsechny symboly a tak neprodlene zakresli... :-)

Che_(ops)
19. 10. 2005
Dát tip
Koka Kola (Strummer/Jones) Elevator! Going up! In the gleaming corridors of the 51st floor The money can be made if you really want some more Executive decision-a clinical precision Jumping from the windows-filled with indecision I get good advice from the advertising world Treat me nice says the party girl Koke adds life where there isn't any So freeze, man, freeze It's the pause that refreshes in the corridors of power When top men need a top up long before the happy hour Your snakeskin suit and your alligator boot You won't need a launderette, you can send them to the vet! I get my advice from the advertising world Treat me nice says the party girl Koke adds life where there isn't any So freeze, man, freeze Koka Kola advertising and kokaine Strolling down the Broadway in the rain Neon light sign says it I read it in the paper-they're crazy! Suit your life, maybe so In the White House-I know All Over Berlin (they've been doing it for years) And in Manhattan! Coming through the door is a snub nose 44 What the barrel can't snort it can spatter on the floor Your eyeballs feel like pinballs And your tongue feels like a fish You're leaping from the windows-saying don't Ayaiiiiirrrghhh! *@!!*@!!*! Don't give me none of this! I get good advice from the advertising world Treat me nice says the party girl Koke adds life where there isn't any So freeze, man, freeze Hit the deck!

G_B_Show
19. 10. 2005
Dát tip
pekelný rýmy v tý písni :-))

Che_(ops)
19. 10. 2005
Dát tip
The Clash....London calling..... A jeste kdzbz si to slisel....nektery casti pisnicky znej jako takovi ty vybery pro supermarkety a mekdonaldy (jak sou na nich i bitls)

G_B_Show
19. 10. 2005
Dát tip
mam pocit že už jsem to někdy slyšel...ale co já vim dneska večer jsem se brouzdal po sídlišti a pořád měl pocit jako kdyby mě někdo chytal za rameno a tahal úplně jinym směrem a to pořád tim samym.... ale nešel jsem tam ... co tam asi bylo ??

Che_(ops)
19. 10. 2005
Dát tip
Nevim, musis se naucit poslouchat svoji intuici.... Je hloupost nejit tam, takhle se mi uz stali jedny z nejlepsich veci ....

G_B_Show
19. 10. 2005
Dát tip
Hehe, to je docela vtipný - na tohle téma zrovna narážim v povídce :-)

Pablo_honey
09. 10. 2005
Dát tip
kurva. to jsou zprávy tísňový. generační výpověď: tohle je život na pupku prahy. docházej mi slova jak tě pomalu absorbuju. připadám si jako grafoman, čuňas a nula v jednom:o)

CheGuevara
30. 09. 2005
Dát tip
Hej, tahle je asi nejlepsi jakou sem od tebe cetl....sedla fakt dobre.....................uf.......sem to nejak necekal....

G_B_Show
30. 09. 2005
Dát tip
dík, od tebe si ty kritiky vážim nějak víc, protože vim, že je ti básnění tady vcelku fuk, nemáš potřebu vyměňovat tipy a tak ten názor může bejt jenom upřímnej tohle mě teda potěšilo...húúúú :-)))

remik
26. 09. 2005
Dát tip
ac me to tesi, stejne ti neverim. ale mam pocit, ze jsem se dostal nekam, kam jsem nemel. az najdu cestu zpatky ted se budu kochat JA tebou, dilkama

G_B_Show
26. 09. 2005
Dát tip
jen mi nelichoť... nebylo by moc drzé poprosit tě o nějaké tvoje básně? kdyby se jednoho dne objevily na dizz@seznam.cz udělal bys mi velkou radost. fakt z tebe žasnu, bez legrace, jen mě mrzí, že jsem tě obejvil až když jsi smazaný...některý veršea myšlenky mi úplně mluvěj z hlavy, některý obrazy co jsem měl v hlavě a nevěděl jak je použít, jsi ty dal do básně takovým skvělým způsobem, že já bych na to nepřišel a tak se ani nezlobím, že jsem je nepoužil sám... snad tě ještě zastihnu v připojení..:-) avi

dadíková
11. 09. 2005
Dát tip
t

G_B_Show
10. 09. 2005
Dát tip
té kritice moc dobře nerozumím, formalismům ano, ale cupování obrazů - to nevím jak myslíš..?

nonsens
10. 09. 2005
Dát tip
v přemýšlení nad odsazením, velkými písmeny, podtržítky a závorkami se mi tvoje obrazy trhají... jako bys mě chtěl rušit... a přitom ty obrazy stačí samy o sobě... nahatý... protože v sobě mají všechno... možná v tom máš záměr... ale ten nečtu ani rozumem, ani citem...

G_B_Show
10. 09. 2005
Dát tip
To je kvůli recitaci, možná spíš i pro moji lepší orientaci - ale máš pravdu, dělám to docela často. Ty pauzy využívám taky trochu k tomu, aby nechal doznít předchozí obraz nebo myšlenku. nemám rád, když se to hned přebíjí něčím jiným.. Každopádně díky za názor.

Nimis
10. 09. 2005
Dát tip
Souhlasím i se závorkama, skvělý *

nonsens
09. 09. 2005
Dát tip
tak jsem našel čas i na tebe... čtu to rád... ale těch formalismů je možná až moc... proč cupovat obrazy veskrz naskrz dobrý, stroze krásný... krásně strohý...

mEgginka
21. 08. 2005
Dát tip
normálne nemám slov, skvelé, moc moc líbi t

guy
18. 08. 2005
Dát tip
nejčastějc se tady objevuje hodnocení: skvělé ... je to blbý slovo, ale musím uznat, že se sem hodí ... naštěstí neumím psát hlubší kritiky, protože si myslím, že ty se sem moc nehodí, i když o ně stojíš ...

G_B_Show
12. 08. 2005
Dát tip
tebe bych hrozně rád poznal nebo aspoň přečetl něco nového...asi se tě ptá kopa lidí, ale můžem se v blízký době těšit na návrat? nebo aspoň jednu/dvě básně...

ysalamiri
12. 08. 2005
Dát tip
tuhle sem nějak minula, ale teď si teda tipnu jak cyp..skvělé skvělé skvělé *

remik
11. 08. 2005
Dát tip
skvela neposlouchej Petra_Pana lepsi nez remik!! :)

G_B_Show
01. 08. 2005
Dát tip
GenerationNext bylo před nějakou doubou heslem pro reklamní kampaň CocaColy a tyhle kampaně jsou odrazem doby - musej vyhmátnout, co se lidem líbí STYL já to jen reflektoval P.F. jsou aktuální pořád nebo aspoň daleko víc, než jakákoliv píseň/skupina z týhle doby, na kterou se po pár měsících ihned zapomene na ně ne-protože je v nich ta opravdovost, která dneska chybí a tím jsou pro mě symbolem lidí, které spojuje tohle myšlení to poslouchání starejch věcí (Hendrix, Beatles, Joplin, blabla..) je z části póza a z části touha po něčem skutečnym, po něčem co neni z plastu a digitálních součástek píšu o náhražkách a falešnejch ksichtech tady A oni mi slouží jako protipól, kterej chybí symbol pro tu naší GenerationNext a navíc pěkně hrajou :-)

G_B_Show
30. 07. 2005
Dát tip
ta heslovitost s rytmem na druhou stranu vynikne při recitaci (a já to skládal práve s křikem nad krabicí rozlitého červeného) takže to z toho je možná i znát :-) ale jestli je lepší to nebo ono...kdyby šlo o konkrétní zážitek, měl bych daleko svázanější ruce, ale nemám k téhle básni protiváhu, takže těžko soudit každopádně dík za jedinou vážnou kritiku (dík:-)

Petr_Pan
24. 07. 2005
Dát tip
jj - jako remik - skvělýýý ;-))

a2a2a
24. 07. 2005
Dát tip
U tohoto typu básní, které pro své téma jsou opakovaně psány, je lépe se odrazit od nějakého konkrétního zážitku než od obecně známých heslovitě podávaných pravd. Báseň má i své nápady, není špatná, ale právě ta heslovitost umocněná navíc i poměrně dynamickým rytmem básně z ní dělá víc křik než poezii. A to je škoda, protože s obsahem lze souhlasit.

GenerationZero

kiksy
22. 07. 2005
Dát tip
skvele skvelé napísané, veľmi veľmi sa mi to páči dávam medzi obľúbené t

pozorovatel
22. 07. 2005
Dát tip
tak to jsem asi nějakej divnej nebo to dílo trochu povrchní dobrý je to*

Zbora
22. 07. 2005
Dát tip
přesvědčivě...a hlavně velmi slušně podané.t.

Eg_Ar_11
22. 07. 2005
Dát tip
má to grády *t

Yasmínová
22. 07. 2005
Dát tip
No, jako vždy dobrý, není co dodat, snad jen tip

Hami
22. 07. 2005
Dát tip
Voda v prášku, sterilita duše - neveselé ale pěkné.

Hessulim
22. 07. 2005
Dát tip
Ano, ano -TIP

Zuzulinka
22. 07. 2005
Dát tip
neuvěřitelné...krása*

*

Sargon
22. 07. 2005
Dát tip
to je dost gut

Jagup
22. 07. 2005
Dát tip
moc pěkné tip

Zly
22. 07. 2005
Dát tip
patetiše, ale aspoň to má názor :-))

Spirit
22. 07. 2005
Dát tip
jej ale to je krásný, a dobře, moc dobře napsaný... celý... moc spiriT* huuuu..

sklenář
22. 07. 2005
Dát tip
*

KayTee
22. 07. 2005
Dát tip
*

Slza_hvězd
22. 07. 2005
Dát tip
*** T smutný, zajímavý, dojímající, vše říkající, nic neříkající, gumový a přírodní a řvoucí ...

Eileen
21. 07. 2005
Dát tip
jak to čtu podruhy a neco mi tu k tomu hraje tak se mi chce uplne brecet.. sakra.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru