Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čaj

08. 01. 2001
0
0
10359
Autor
Sadaf

Lidičky,přátelé,moji zlatí... Nezlobte se na mě, nechci už toto téma rozebírat pod díly autorů a proto jsem se rozhodl (poprvé v životě:-)))), založiti auditorium. Moje osobní názory a postoje k tomuto tématu jsou vesměs známé, proto zde nebudu tyto popisovat, natož je obhajovat. Chtěl by jsem též podotknouti, že to není boj proti nikomu a ničemu, pouze by mě zajímal Váš názor. Toť vše,můžete začít kamenovat:-))))

1)Jaká je historie čajoven u nás a ve světě. 2)V čem vidí příznivci její klady. 3)V čem vidí její zápory odpůrci. 4)Může existovat zásadní rozdíl mezi jejich díly 5)Neztrácíme fenoménem čajoven kus národní tradice 6)Je zdravé jíst pouze rostlinou stravu 7)O čem může být život bez alkoholu,nikotinu,masa 8)Kdyby bylo všechno bezvadné a růžové,o čem by jsme psali 9)Volná diskuse:-)))))) Tak, a do mě:-))))
Lyrel
28. 04. 2004
Dát tip
1) No, tedy, čajovna. A tohle je zajímavé, neb čajovny jsou známé z Japonska (kde je i cosi jako kult čaje) a Číny, pak z Indie, všude vypadaly různě a všude jste mohli dostat čaj. A co taková Anglie, Francie, čaj o páté, dámské kluby za účelem společného pití čaje? Historie je to bohatá, jinak k tomu víc neřeknu, protože kromě čadó nic neznám a nevím o historii:-) 2.její klady vidím -tedy u nás-v tom, že zajdu do klidného exotického prostředí, pokecám tam s kamarádem, odpočinu si a ještě se poučím. 3.ééééé.......v ceně čajů?:-D tedy, asi neznám moc odpůrců. 4.mezi díly koho? odpůrců a příznivců? Ano, snad ano, ti, co chodí do čajoven se asi pravděpodobněji více zajímají o jogu, zen a takové ty věci a možná píší haiku a čajové básně. 5. spíš ne. necítím se ohrožena ani čajovnou ani pizzerkou ani čínským fastfudem. 6.no, pokud se vhodně doplňuje vitamíny a stopovými prvky, ale takový jídelníček je dost složitý, aby člověk zůstal zdravý. 7.cože? život bez řízku, to jde? Ne, kdepak, prostě se změní životní hodnoty. 8.jaké by to bylo skvělé, kdyby se lidé aspoň občas nenáviděli? :-) 9.nechám se poddat Ne, tohle je devatero podle Lyrel, kerá si občas dá šálek čaje a když má blbou náladu, tak ho přesladí:-)

http://www.pismak.cz/dilo.php?num=94813&&18401957243f708bcd1b99b :o)

Ziggy
29. 03. 2003
Dát tip
ale že se nám holka vykecala ... :-)))))))

jeorenny
25. 03. 2003
Dát tip
nestihla sem procist,co tu napsali ostatni,mam pripominku k tomu tvymu 8.bodiku,takze rychle ven s tim- je vlastne moc dobre,ze se dejou spatny veci (ne,ze bych sobe nebo komukoliv jinymu neco prala),ale kdyby se nedely zle veci,jak bysme pak poznaly,ze se deji veci dobre? kdyby nebylo rozdilu,zmeny, nebylo by zivota. takze pisme o dobrym,zlym,dokud se to da ... dokud nepochopime,ze je to vsecko vlastne jedno (ne ve smyslu,ze je to naprostej sumak,ale ve smyslu jednoty, bezrozdilnosti,jedne naproste bezcasove nekonecnosti). no,to jsem k tomu chtela rict.

Merle
22. 01. 2001
Dát tip
co kdo komu intelektuálky sem? no ne... :-)) ale jo, klidně piš

Pája
18. 01. 2001
Dát tip
Sákriš, už mám hlavu jako dva největší škopky na světě (viz auditorium o eutanasii). Já sama za sebe musím říct, že chodím i do hospůdky i do čajovny (to ale podstatně méně) podle toho, jakou mám náladu. Prostředí čajoven mi také připadá trošku nepřirozené, ale na druhou stranu: Už jste viděli nějakého nadutého a váženého člověka jenom v ponožkách? Myslím, že to má něco do sebe.(V čajovně jsme si všichni rovni?...) Jó, kouřím. A nevnímám své vlastní kouření (bez kterého bych nemohla vyjít na ulici). Proto se omlouvám, jestli jsem někomu smrděla na zastávce přímo pod nos. Nechci být neohleduplná. Ale žiju s cigaretou. A s alkoholem. Teprve když se opiju, dokážu mít v něčem jasno, nějaký ucelený názor. Nemohla bych jinak nic napsat. Dělá mi to neskutečné potíže cokoli formulovat. To jste si asi všimli. Vegetariány spíš obdivuji, že dokážou žít jinak než je běžné. Mě někdo naučil jíst maso a já se ho nevzdám. Chutná mi.Jsem veskrze slabý člověk, kterému je buď všechno jedno, nebo je ničen zoufalstvím ze všeho. Ani v jednom případě nedělám nic. Děkuji lidi vám všem, že konečně můžu s někým debatovat. a sledovat myšlenky jiných, ne jen vlastní. Můj přítel mi řekl, že si mám najít nějaké kamarády, protže on se se mnou vydrží bavit jen pět minut. Déle prý nevydrží." Najdi si nějaké intelektuály. " Tak díky. A omlovám se, že jsem toto auditorium využila k jiným účelům (vykecat se), než k jakým bylo určeno. Není to poprvé. Já jen hledám.

Vio
18. 01. 2001
Dát tip
Pájo ;-)))))))))))))))))

Vojtek
17. 01. 2001
Dát tip
Papouch: mléko... ale fuj :-)

Merle
16. 01. 2001
Dát tip
Vio :-))))))))

StvN
16. 01. 2001
Dát tip
Máte pravdu. Svou nestrannost jsem myslel, malinko jinak. Nejsem v žádné straně, jsem všade kouskem, o to mi šlo. Tu druhou nestrannost, resp. strannost cítím jako Sadaf v reakci na mou předpochí kritiku.

Falka
16. 01. 2001
Dát tip
Vojtek: Tak leda pasívní, jestli mě přivážete ke stolu a budete mi foukat kouř do tváře - a i tak se spíš udusím než bych to dýchala ;o) Vio: Nechej se překvapit, možná i o zapalovač a sirky :o) Papí: To si piš :o)

Vio
16. 01. 2001
Dát tip
Falčí, to by nebylo tak hrozné, i když můj zapalovač je dárek, kterého si cením. No, a o některé věci mě už připravit nemůžeš ;-)))

Vio
15. 01. 2001
Dát tip
Zolli, i já se stal obětí jedné antikuřácké extremistky ;-) Bylo to teď o víkendu někde v Brně v nějakém bytě. Normálně mi to cigárko ukradla, můj osobní majeteček ;-) A nebyl jsem sám, majitel bytu přišel úhrnem skoro o celou krabičku ;-)

Mahoney
15. 01. 2001
Dát tip
Sadáfku, zolli - přesně o tom jsem mluvil, jen to asi není dost zřetelné, tak děkuji za upřesnění

Vojtek
15. 01. 2001
Dát tip
Sadaf: také nepřestávám kouřit, na cigaretě nesmrdí nikotin, nýbrdlež plyny vznikající při doutnání tabáku a papíru (ty nejvíc, to je ten typický cigaretový smrad) a spalovaný dehet. A vůbec žijeme v (docela) demokratické zemi, takže každý si může vybrat kam půjde, nebo jakou cestou se dá. Já nejraději zajdu do dobré hospody, ale čajovna není špatné zpestření. Howgh

Vojtek
15. 01. 2001
Dát tip
Vio: hé hé hé to je divný mně se stalo to samý...fňuk

Falka
15. 01. 2001
Dát tip
Vio@Vojtek: Klucí, nebrečte, buďte optimisti, vždyť příště to může být horší :o)))

Vio
15. 01. 2001
Dát tip
Falčí, o co mě to chceš připravit příště??? ;-)))

Vojtek
15. 01. 2001
Dát tip
Falčí, doufám, že až Tě příště potkám tak budeš silnej kuřák :-)))

papouch
15. 01. 2001
Dát tip
to spíš papouš vypije tři litry mlíka deně, než Falčí začne hulit :-))

StvN
14. 01. 2001
Dát tip
Já jsem abstinent na čaj. Nechutná mi ani v čajovně. Piju ho jen když jsem nemocnej a to mě vyléčí. Kult čaje a čajoven zavrhuju, neboť jak tu již padlo(Merle), vadí mi styly, nemám rád, když člověk vcele propadne nějaké myšlence, kor když to má co dělat s životní filozofií. Nelíbí se mi, když se čajovnící, skejťáci, hinduisti a spousta dalších skupin sdružují, vyjadřují tím, mnohdy nepřímo, nesouhlas s ostatními a já tvrdím, že to je příčinou všech rozbrojů. Jsem zásadně nestrannej. Alkohol rád nemám, ne že bych nepil, ale nemusim moc a jelikož moji přátelé ano, vzdaluje nás to, alespoň na ty chvíle opojení.A to se mi nelíbí. Kuřáci jsou podle mě podlí ignoranti, alespoň ve chvílích když kouří přede mnou a foukaj mi to pod nos. Snažím se žít se všemi v míru.

ruby
14. 01. 2001
Dát tip
promin ale jak rikas zijes se vsemi v míru a právě jsi o tolika lidech rekl ze jsou ignoranti? ze se ti nelíbi příslušníci sociálních skupin...to se celý život přetvařuješ?

Mahoney
14. 01. 2001
Dát tip
stvn: ze tvých slov nestrannost přímo čiší :-)) sdružují se všichni, kdo mají něco společného, protože si o svých "hobby" rádi popovídají - to je přirozené... vyjádřit nesouhlas s někým jiným - o tom je svoboda, to přeci nemůžeš zavrhovat, jde jen o to, jakým způsobem se to provádí, a podle mě "sdružování se" nikomu neubližuje /něco jiného je vyjadřovat nesouhlas nožem :-( / btw, (pozor a teď mluvím vážně) všímáte si toho, jak se kuřáci vždycky na zastávce autobusu, vlaku, atd. strategicky rozmístí, aby se na celé zastávce nedalo dýchat? a jak jsou ulice zavalané vajglama, protože kuřák nemůže popojít o dva metry a hodit ho do koše... ma kuřácích mi vadí jejich bezholednost - která je vidět mnohem víc než bezohlednost ostatních lidí... přesto vím, že jsou kuřáci, kteří vajgly hází do odpadkových košů a dávají si pozor, aby kouřem někoho neobtěžovali - jen škoda, že jich je tak málo... ale bezohlednost je celonárodní problém, bohužel - neřešený :-(

zolli
14. 01. 2001
Dát tip
Mahonku sve osklive vajgliky../neni jich tak mnoho/ si odnasim do odpadu a protoze se pri koureni pred Vami vetsinou musim zkryvat, tak ani kourem neobtezuji. Vsiml sis jak jsou nekteri nekuraci netolerantni a neustale lezou na mista urcena „NÁM“ kuřákům. Dokonce agresivita nekterych nekuraku vrcholi i osobnimi utoky na nic netusiciho kuraka a kradezi osobniho majetku /tedy cigarety/! Co na to reknes? ;o)!!!

Sadaf
14. 01. 2001
Dát tip
Přátelé, StvN, na Tvoji nestrannost krásně odpověděl Mahoney,Tvůj názor nestranností opravdu jen čiší... Co se týče bezohlednosti kuřáku,někdy musím souhlasit, ale nelze házet všechny do jednoho pytle. A co se týče odhození nedopalku na zem,není horší odhodit odpad,který má izotop rozpadu X krát delší???? Za jak dlouho se zcela rozloží kousek papíru a tabáku??? Nehledně na to (anebo vlastně hlavně s přihlédnutím ) , že dělání nepořádku kdekoliv není věcí kouření ale slušnosti a ohleduplnosti. Znám mnoho kuřáků, jž jsou lidé slušní a bezvadní a mnoho nekuřáků, s nimiž bych si nepodal ani ruku. A o to mě hlavně šlo. Tak nějak prostě říci, že vše je v lidech a jestli tn jí maso a ten ne, ten pije pouze čaj a jiný pivo,jestli ten je makový a druhý takový,vždycky záleží na tom jak se lidé domluví. Že je to někdy věc těžká,je nasnadě. StvN napsal,že j nestranný.No,opak je pravdou,je stranný a to tak, že silně. Nicméně je to jehio názor a jako takový ho plně respektuji. Za sebe mohu říci, že já stranný jsem,straním slušnosti a ohleduplnosti a aby jsem nevypadal v tuto chvíli jako světec,prohlašuji,že se mi to víc nedaří než daří:-)))) Nuž,děkuji za názory,které mě utvrdili v tom,že dnes již vím,kolik je na světě typů a skupin lidí. Nuže,je jich 6 125 859 365....6....7....8....9 Všem přeji krásný leden,únor,březen....atd:-)))

jeorenny
14. 01. 2001
Dát tip
V tomhle mas pravdu. Spousta lidi je odsuzovano proto, ze ma zalibu v cigaretach nebo alkoholu, ale proto jsou spatni? Jenom k tomu caji, doma na caj nikdo neni, takze me to nuti spis experimentovat a zkouset caje, ktere koupite ve Vecerce za 15 korun. Je to nic moc, ale jednou za den se to vydrzet da. Taky se vam zda, ze pokud clovek rekne, ze chodi do cajovny, zajima se o dusi a cte dejme tomu Saroyana,dalsim dojde, ze tohodle nemuze docilit strizlivym zpusobem? Ne, nemuze..:-)

JiKo
14. 01. 2001
Dát tip
zolli :-)) myslíš Falku? ;-)

Falka
14. 01. 2001
Dát tip
zollííí: Kdopak to dělá, takové strašné věci??? (Moc ráda bych se s tím skvělým šlovíškem seznámila ;o) ) Mějte se sluníčkově :o))

Prokletí
13. 01. 2001
Dát tip
Břízkovi: aha, bydlím teď sice na Pardubicku, ale narodilo jsem se u Plzně a 5 let žilo na Hané, tudíž jsem celonárodní člověk... myslím ten boom a popularita čajoven a jejich podoba v takovém množství jinde obdobu nemá 3- mám to brát jako pozvánku na nuerčito?... heské, děkuji.... uvidíme až se potkáme, třeba Ti hned dám jednu do zubů... ¨chichi m.

ruby
13. 01. 2001
Dát tip
no nazorů je hodně, ja maso jim, ale ne veprovy, protože mi nechutna, zeleninu nejim, z tehoz duvodu a misto ovoce cucam Megacecko z lekarny. ceske hospudky mam moc rada, kdyz chci nkam jit s partou lidi, naopak jdu-li s jednim nebo dvema, mam radeji prijemnounkou cajovnu. v cajickach se moc nevyznam, davam si neco doporucit nicmene kafem taky nepohrdnu. alkohol mi sebral dva mesice svobodneho mladi ale uz jsme se seznamili a myslim, ze jinak nez stridme pit nema cenu ani z hlediska okoli ani vlastniho. totez bych si dovolila navrhnout o trave... nicmene nevadi mi lide kteri kouri, nejedi maso, maji radi orisky (ktere nenavidim) ani zadni jini. Pokud mi nefoukaji kour do obliceje at si delaji co chteji. takze lovu zdar rubinka.

Mahoney
12. 01. 2001
Dát tip
Vio: tentokrát jsem neslovíčkařil - myslel jsem opravdu dobré čajovny s malým "d" podepisuji se pod bodlinku :-)) a... se Sadáfkem si pokecat můžem, protože určitou míru kouře jsem ochoten snášet a navíc zná hospůdky, ve kterých se líbí i mě :-)) (no, líbí, mohli by tam mít méně alkoholu a více čaje, ale jinak jsou skvělé :-))

Sadaf
12. 01. 2001
Dát tip
Mahonku,díky,myslím , že my dva jsme příkladem toho,že nám je společné to hlavní - literatura,život a prostě si o tom všem popovídat. A speciální dík za to, že uznáváš ani ne tak , že o těch dobrých hospůdkách vím já,ale že víš, stejně jako já, že prostě jako číšníkovi také vadí ty všechny zaplivané a hnusné,ale že hledám typicky české,lidové,nedrahé,čisté...prostě NAŠE. A věř,že vím i o takových,kde mimo jiné mají 15 druhů džusů a několik hodně druhů čaje. Smím-li, zvu Tě...

Merle
12. 01. 2001
Dát tip
no, tak se konečně všichni máme zase rádi... tedy se toho držme :-))))

Falka
12. 01. 2001
Dát tip
Merlí ;o))))

Bříza
12. 01. 2001
Dát tip
Merlí: a my jsme se někdy neměli ? To už aby si člověk dával pozor na jazyk jako před ..... (nebudu rozvádět ;c)... takhle by jsme zachvíli nemohli mluvit o ničem ... :c) prokl: 1) problém je v tom, že pokud napíšeš "Česká čajovna nemá obdoby kdekoli jinde", nesměl bys navštěvovat jen zdejší čajovny ... jo pardon - já zapomněl, Ty jseš z Moravy ... ;c)... přesto jsem v Tadžikostánu navštívil jednu podobnou té naší... :c) ad 3) ... píšeš: "nemám kamarády, s kterými bych chodil do čajovny .." a přirovnáváš je k cizím lidem .... No - já jsem Ti snad "CIZÍ" ?!? ;c) dyk jsi něco ode mě četl a já od Tebe !!! A kámoš už snad jseš i jen z toho důvodu, že jseš na Písmáku - NE? Takže by se mě asi "dotklo";c), kdybys se mnou případně odmítl jít do čajovny (neboj - v dohledný době nehrozí ... :c). No -a tímhle brutálním citovým nátlakem by se mi - předpokládám podařilo Tě tam dostrkat - a pak by to už bylo jednoduchý, protože bychom probrali život zevrubně v jeho obecné i zvláštní rovině - bezpochyby se zastavili v efektních krajích kultury, umění a žen, jakož i zjistili, jak a v čem se navzájem obohacujeme, či míjíme...:c) - a třeba bys pak zjistil, že nějaké kamarády, se kterými můžeš chodit do čajovny máš... :c) ad 6)- vřele přijímám ...

JiKo
12. 01. 2001
Dát tip
Ale stejně, že je nejlepší čaj s cukrem :-)))

Mahoney
12. 01. 2001
Dát tip
JiKo: blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé e-e

Sadaf
12. 01. 2001
Dát tip
FOR ALL Víte co mě tak teď napadlo??? Vždyť mi,masožrouti a alkoholpijci máme proti čajníkům,abstinentům a trávožravcům velikánskou výhodu!!!! My totiž pijeme i čaj a jíme i zeleninu!!!! Huráááááááááá!!!! P.S. Berte mě s rezervou.Díky:-))))))

JiKo
12. 01. 2001
Dát tip
Sadafe teď ti jistě namítnou že čím víc toho jíš tím víckrát se můžeš otrávit :-)))

Sadaf
12. 01. 2001
Dát tip
JiKo,zase na druhou stranu by mě nejvíce otrávilo,kdyby jsem nesměl to maso a to zlatistvé pivečko české:-))))) P.S.Díky za podporu:-)))))

JiKo
12. 01. 2001
Dát tip
nejlepší je vitamín "Ř" (Řízek :-))

Bříza
11. 01. 2001
Dát tip
to Prokletí: ad 1) ... tys tam byl? :c) ad 2) proč myslíš? :c) ad 3) možná bys měl změnit kamarády ... :c) ad 4) 5) ... bez komentáře :c) ad 6) chovám obavu, že se Tvé tvrzení nezakládá na pravdě. Ohledně demence jsem schopen doložit opak. Stran impotence - s takovými materiály jsem zatím do styku nepřišel. Bylo by hezké, kdybys ocitoval zdroje, ze kterých čerpáš ... ad 7) viděl jsem mnoho lidí totálně zničených alkoholem a umírající o mnoho let dřív, než byl jejich čas kvůli cigárům ... ad 9) ... Hutka zpíval ".... nežli za lež, která se pravdě podobá ..." aneb - pozor na neověřená tvrzení vyřčená s absolutní jistotou ... Sadaf: šel bys v pátek na pivo ? (ať furt nekecáme doprázdna...) :c)

Mahoney
11. 01. 2001
Dát tip
JiKo: hodně to komolíš... záleží na konkrétním člověku, z jakých důvodů nejí maso, ale podle mě vegetariánství je způsob stravování, ke kterému mohou člověka přivést určité ideály - mohou a nemusí... konkrétně já jsem se k racionální výživě dostal především ve snaze shodit pár nadbytečných kil :-)), druhotně proto, že mi maso nikdy nechutnalo, a teprve pak byly ty další důvody: soucit se zvířaty atd... btw, co se mi hodně nelíbí je, žes ve svém příspěvku vegatariánství představil jako nábožeství, či spíše jako sektu :-( pokud jde o jižní ovoce, většina knih o racionální výživě ho nedoporučuje - to jen jeden konkrétní bod toho, o čem se nyní zmiňuji už potřetí: nejde o to vědět co NE, ale hlavně o to co ANO a nevím, jestli je krutější zabít rostlinu nebo zvíře... fakt je, že u zvířete vím, že je schopno cítit bolest a trpí... o rostlinách nevím v tomto ohledu nic... nechci se zaplétat do pojmů jako "menší a větší zlo", protože si nejsem jist že na takové pojmy věřím, takže už to víc rozebírat nebudu Sadáfku, *! až na jednu věc: máme tržní hospodářství, a když lidé přestanou kupovat (a jíst) maso, masokombináty se zavřou, protože prostě zkrachujou... a teď neříkej, že jsi příliš malý konzument, abys něco ovlivnil - protože když si tohle řekne každý, půjde všechno ve straých kolejích... ale když každý místo takového přemýšlení prostě začne sám u sebe...?!

Vio
11. 01. 2001
Dát tip
Mahoney, nezklamal jsi a zaslovíčkařil sis s "dobrou" čajovnou...

Prokletí
11. 01. 2001
Dát tip
Břízkovi: hlvně chci říct, že má kritiky neměly být agitací pro kohokoli nebo ranou proti komukoli, ať si kdo che co che chodí kam chce, jíá a pije co chce... asi tak 1- nespočetněkrát, jen teď už s neúčastím 2-viz3 3- nemá kamrády, se kterými bych chodil do čajovny,stačí mi podívat se kolem sebe na lidi cizí 6- časopis Medicína. kouknu na číslo a ročník a dodám 7- upřímně? nemusím ani jedny: ani náruživý kuřáky ani notorický chlastouny... kouření i pití nevedou k ničemu dobrému 9- pokusím se hlavně nic ve zlém, ano? 8c)

Bříza
11. 01. 2001
Dát tip
prokl 8c)!!! ad 1) ... měl jsem na mysli, zda jsi byl kdekoli jinde :))) !!! ad 3) - když se mnou kecáš po internetu, předpokládám, že žádná čajovna by nám v kecání zabránit nemohla.... (tak nějak jsem to myslel...) 6) k zdravotním problémům může vést karenční nedostatek některých látek v potravě (viz má poznámka o vegáčství "záleží, jak se to dělá"). Přesto mnoho velikánů ducha bylo vegetariány - bylo jich statisticky víc, než v běžné populaci. Skutečně se dožívají rel. vyššího věku. ... ve ZLÉM ?! jak jsi na to prosímtebe přišel ?!?! :c)

papouch
11. 01. 2001
Dát tip
lidičkýýýýýýýýý... :-)))) život mne naučil brát vážně dva pojmy.: Skromnost a tolerance. A věřte, že se mnou jako s typickým Lvem s tím měl pořádnou fušku. Asi tak.: Pokud si budu chtít pokecat se Sadáfkem, pudem do paluše, dáme si šnycl a budem hulit jak zjednaný. Pokud si budu chtít povykládat s Mahonkem, půjdem do čajovny, budem zobat oříšky a nekouřit. Je mi ale strašně líto, že si nedokážou spolu popovídat Mahonek a Sadáfík :-(( (přehnaně řečeno) A přitom je mám oba opravdu rád. Čovek má zkusit všechno já dokonce ochutnal včera mlíko .. po 42 letech .. nebylo to zas až tak špatný ... :-)) Jsme lidé každá jiné .. snažme se o toleranci a porozumění... A pokud si _OPRAVDU_ dva nerozumíme, usmějme se na sebe a míjejme se ...to je asi tak vše, co si papoušek myslí o téhle podle něj příliš vyšroubované diskusi

Falka
11. 01. 2001
Dát tip
PAPOUCHU???? TY JSI PIL MLÍÍÍKOOO???? To je to, co mě zaujalo ze všeho nejvíc na vaší zajímavé diskuzi.... :o))) Pap, upřímně doufám, že za to nemůžu, neëmám ověřeno, co mlíko dokáže udělat s jedincem jako jsi ty... papouchu, jsi tu?? Papoušku, radši se co nejdříve ozvi, ať vím ,že se ti z toho nic nestalo... A jinak, moje názory znáte a nemám už sílu vést tuhle debatu na třech místech najednou... BTW: Už jste dneska byli na procházce...? A nebo aspoň včera... Posílám všem sluníčko... Lidičkové,

477
11. 01. 2001
Dát tip
..tak já se tady snažím usmířit dvě antagonistický strany a ji položí, že jsem si cuc mlíka ! :-))))))) efekt pražádný, má hluboká slova vyšuměla do vesmíru... čouek má zkusit všechno néé, Falčí, nic mi to neudělalo :-))) ( to bude asi tím že papám sejra, tvarůh, či jogurtík a pribináček normálně? :-)) Jo. Jako Ghándí jsem se obětoval (mlíkem), abyste se přestali prát! :-)))))

477
11. 01. 2001
Dát tip
... aha proflákl jsem si schýzu ... ale to už je stejně profláklý dlouho :-) papouš :-)

Sadaf
11. 01. 2001
Dát tip
Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, brachu milý:-)))) Já jsem to neveděl-)))

Prokletí
11. 01. 2001
Dát tip
Břízkovi: 1- já jsem v životě viděl mnoho čajoven, jak ve městě čajovna, kterou jsem neviděl, letím ji navštívit 3- nechápu... 6- hele, navrhuju nerozvádět debatu maso/nemaso... je to něco jako debata křesťani/protikřesťani... já nejsem proti nikomu a ať si každej papká, co chce... a co, třeba za mě bude ten největší velikán,,, masožrout.... chichi.... mimochodem, rejpnu si... von i AH byl vegetarián... promiň ve zlém jsem myslel jako své kritiky m. 8c)))) P.S.: tak jako tak Tě máme rádo... a od Ovy ještě více

JiKo
11. 01. 2001
Dát tip
Já oceňuji ty podtržítka:-))))

zolli
10. 01. 2001
Dát tip
Prominte to jsem psala ja....zapomela jsem se zanickovat.

Merle
10. 01. 2001
Dát tip
Mahony: zkus si uvědomit význam slova přirozenost, a třeba ti dojde, jak jsem to myslel... ale řekl bych že to víš a jen zase "diskutuješ"... no nic :-(

JiKo
10. 01. 2001
Dát tip
Myslel sem, že cenzura je jen v Bobovizi...

Vio
10. 01. 2001
Dát tip
Mahoney: 1. vadí mi, že podceňuješ mou představivost 2. "filosofická" témata nejsou podmíněna čajovnou, ale lidmi. Proč si myslíš, že jsou v čajovnách častější? To mě uráží, ač chodím do čajovny taky a líbí se mi tam. Ale stejně tak chodím do hospody a bavím se tam o stejných tématech.

Mahoney
10. 01. 2001
Dát tip
Merle: opravdu nevím - mě přijdou čajovny se svým prostředím naprosto přirozené... jsou nepřirozené stejným způsobem jako celá naše civilizace, ale to sem snad nepatří...? JiKo: nikdo tě necenzuruje, zollinka jenom trochu prudila :-)) Vio: promiň, byla to reakce v podstatě na Racku, což jsem si uvědomil až po odeslání - a napravil jsem to dovětkem (poslední reakce ze série těch tří) bohužel, jou věci, které si nelze správně představit, dokud je nepoznáš... filosofická témata jsou podmíněna především lidmi, druhotně prostředím, ve kterém se tito lidé nacházejí - a trvám na tom, že klidné prostředí čajovny je pro filosofickou debatu příhodnější než hlučná hospoda (a teď pozor - viz má debata se Sadafem, existují skvělé hospůdky, ale dnes jsou takové podniky spíše vyjímečné...)

Vio
10. 01. 2001
Dát tip
Mahoney, stejně jako jsou výjimečné dobré čajovny...

Merle
10. 01. 2001
Dát tip
mahony: mluvil jsem o přirozenosti lidskýho chování... čím víc musíš dávat pozor na hluk, na chování, atd. tím míň jsi přirozený... už chápeš? to že je tvá přirozenost od přírody jaksi nepřirozená je už cosi mimo...

Vojtek
10. 01. 2001
Dát tip
Souhlas s Břízou... k bodu 6) Nevím jestli je zdravé jíst pouze rostlinou stravu, stejně jako nevím jestli je zdravé jíst pouze nerostlinou... Člověk je prostě zvíře všežravé a proto by měl jíst všechno. A né pořád hledat extrémy. To co rostliná strava na jedné staraně přidá, tak na druhé ubere (alespoň podle mě)... bod 7) Nikotin: Věc pro život nezdravá a proto nedůležitá (a ještě nepřirozená). Život bez nikotinu je stejný jako s nikotinem, akorát s tí rozdílem, že nikomu nesmrdíme a dožijeme se delšího věku. :-) Alkohol: Střídmé pití kvalitního alkoholu, jako třeba dobrého vína, má na organismus dokonce pozitivní účinky. Negativní účinky rozebírat nebudu, ty zná každý ze své zkušenosti. Maso: viz. odpověď na bod 6 Poklona Vojtek :-)

Prokletí
10. 01. 2001
Dát tip
1-česká čajovna nemá obdoby kdekoli jinde... přesto nejsem historik 2-jsem nesmírný příznivce čaje, leč odpůrce čajoven-jsou perverzní 3-z čajoven se stala móda, ve většine případů(aspoň z toho, co jsem potkal) už nejde o čaj, ale o styl, postava čaje ustupuje do pozadí navíc se tam všichni tváří tak nechutně tajemně, porientálně.... ale hlavně uměle, čajovny jsou popraviště ducha čaje 4-vůbec nerozumím otázce 5-to je záležitost osobní: odpověď zamne: já ne, nechodím do nich, jen když kupuji čaj pro domácí spotřebu a to mi slouží jen jako obchod, nikoli divadelní scéna 6-není: je vědecky dokázáno, že vegetariáni jsou náchylní k impotenci a demenci.... enstojím ani o jedno ... prost maso ano, stídmě, ale ano 7-nekouřím, piju střídmě a maso jím.... myslím, že věci jako nikotin, chlast, cigarety nedokážou ovlivnit člověka nějak hlouběji, neb jsou to věci povrchní 8-nevím, ale takové nebude do mé smrti... a dál to nechám dál 9-¨hauk či jak se to píše m. 8o)

zolli
10. 01. 2001
Dát tip
JiKousi neber to osobne. To nebyl utok jen popichnuti ;o), promin! VIO ano ja jsem dukazem pravdivosti tve teorie, ze zalezi na lidech, protoze se mnou teda v cajovne nepofilosofujes ;o) /coz vi i Mahonek/

Mahoney
10. 01. 2001
Dát tip
a přesto rád kdykoli se zollinkou do čajovny zajdu :-)) asi bych se měl nad sebou zamyslet :-)) Vio: dobrých čajoven je dost - jen těch výborných je poskrovnu prokletí: impotenci u sebe nepozoruji, o demenci nechť rozhodnou druzí :-)) btw, mám dojem že ses nechal ovlivnit "vědeckou zprávou" lékařů placených nějakým masokombinátem - tohle jsou totiž přesně ty argumenty, které se používají, když chceš zmanipulovat dav :-)) a jak už jsem psal výš: záleží hodně na tom, JAK se vegetariánství "provozuje" - a pro čecha je příliš snadné jíst špatnou vegetariánskou stravu, takovou, ve které chybí některé důležité prvky...

JiKo
10. 01. 2001
Dát tip
zolli stalo se :)))

Sadaf
10. 01. 2001
Dát tip
Tak, k bodu 4 a tudíž Břízovi a Prokletí,koho jsem náhodou nejmenoval k tomuto bodu,nechť laskavě omluví stařeckou demenci. Troufnu si přátelé říci,že básně a vůbec tvorba lidí nekouřících,abstinujících a jinak se vymykajících je trošku více mimo realismus,promiňte mi,ale některé básně opravdu nechápu a jak tak nějak už pár lidí znám a vím jaký způsob života je jejich srdci bližší tak si troufám tvrdit,že i z děl autorů , které nemám možnost poznat osobně, odhadnu jestli by šli raději se mnou (a několika dalšími) na pivo, či by dali přednost, spolu ostatními , čajovně. Aby jste mě správně pochopili,nejde mi o to někoho přesvědčovat jak má psát, ale chtěl jsem jenom znát názor ostatních na otázku, jež jsem ve svém auditku nazval č.4. Vojtku,správně říkáš,že nikotin je nezdravý,vím to i já, ač kuřák,ale s klidným svědomím Ti můžu říci,že kouřit nepřestanu:-))) Apropo, a nikotin nesmrdí,nevím sice přesně co na cigaretě smrdí,ale nikotin to určitě není:-)))) Mahonku, Tys správně pochopil,že nejde vůbec o čaj, ale o národní sebeurčení a já,jako ortodoxní čech prostě smutním nad tím, jak se česká tradice (ať už čehokoliv) vztrácí ve všech těch colách,hambáčích,pseudobarech a promiň, i v těch čajovnách. Souhlasím se všemi,kteří zde napsali, že je jedno , kde se lidé sejdou, že je podstatné aby se sešli a dobře pomněli. Může zde i někdo namítnout, že hlasováním se dá spravedlivě a demokraticky rozhodnout,kam že kročeje srazivších se směřovati budou... No,zde bych rozhodně nesouhlasil,neb každé hlasování je nespravedlivé a neobjektivní. Jak asi dopadne hlasování v rodině, čítající otce,matku a dvě dospívající dcery,kam se půjde v neděli??? Do divadla nebo na fotbal.Sami určitě cítíte,že zde jakékoli hlasování je celkem zbytečné, že zde asi bude muset nastoupit ke slovu kompromis či gentlemanská dohoda. A právě dohoda se mi zdá na celém problému nejdůležitější, protože "čajovníci" nás "hospůdkáře" vždycky - demokraticky - přehlasují. Jenom na závěr ke stravě ať už takové nebo makové, nechť si každý jí to, o čem je přesvědčen, že mu dělá dobře. U mě jsou to bifteky a bůčky, a na to, jakým způsobem pracují fabriky na maso prostě nepřemýšlím.(Úúúú´, už vidím těch kamenů na mé hlavě...) Prostě jsme to my lidé takto zařídili a odsouzení nesazlouží ten,kdo maso jí.Ten za nic nemůže,protože maso jí člověk co pamatuji a to už je hodně dlouho... Prokletí: Howgh se píše:-)))) Tak, a s chutí do mě:-)))) Bez rozdílu všem přeji krásný den:-)))

JiKo
10. 01. 2001
Dát tip
btw jsou i teorie zda třeba nám středoevropanům vyhovuje jižní ovoce!!! Mahoney zde neuvedl, že vegetariánství není o tom jíst zeleninu, ale především o duchovní složce toho. Tj nedopustit aby kvůli mě bylo zabito zvíře, což sebounese důsledek co budu jíst? Zbývají rostliny. Je to prostě o náhledu na život. Už jsem kdesi psal že zvířatům ublížit vegetarián nechce, ale co rostliny? Je to menší zlo pokácet strom než zabít slepici?

racek
10. 01. 2001
Dát tip
Bylo by méně kruté, kdybychom ta zvířata jedli živá? Často si utrhnu stéblo trávy, teď myslím opravdovou trácu, a dám si ho do pusy. Líp se mi přemýšlí, i o básních. Mám mít pokaždé výčitku, že jsem tu trávu zabila...?

Mahoney
09. 01. 2001
Dát tip
prosím... já mam za sebou cca 5 let života bez alkoholu, nikotinu, kofeinu, masa... prakticky bez drog, ani čaj jsem nepil... nedokážete si ani představit, jaké to je - co všechno to člověku dá (nebo spíš nevezme?), a... jak moc ho to dělí od zbytku společnosti... nekomentujte téma, o kterém si můžete jen domýšlet, ale ve skutečnosti... vůbec nemáte představu

Mahoney
09. 01. 2001
Dát tip
čajovna je místo, kde se dá v klidu popovídat - a nemusim překřikovat šílenej rambajs, aby mě bylo slyšet... je to místo, kde se scházejí lidé, kteří nejsou pod vlivem alkoholu - a podle toho taky vypadají témata hovoru... bývají vážnější, filosofičtější (záleží samozřejmě na počtu a "typu" lidí, kteří spolu u čaje posedí...) pokud jde o národní tradici: hlučné nonstop bary - což je dnes mnohem běžnější než klasická hospůdka, nepovažuji zrovna za národní tradici... tedy nemyslím, že bychom čajovnami něco ztráceli, tím spíše, že jejich návštěvnost v porovnání s výše zmíněnými bary je zanedbatelná jak už jsem se výše zmínil, jsem vegetarián... nevím, jestli je to zdravé či ne, asi hodně záleží na každém jedinci a jeho metabolismu... je nutné podotknout, že vegetariánská strava není nic jednoduchého: tělo musí dostávat určité látky, a ta která tradiční národní strava je zajišťuje... tedy nelze přejít na vegetariánství tím způsobem, že člověk jen vyhodí z talíře maso, je třeba přejít na úplně jiný stravovací systém - jiné potraviny a tak... já osobně jsem přestal jíst maso cca v patnácti letech, do té doby jsem pravidelně půlku zimy proležel s chřipkou, pro srovnání za posledních pět let jsem byl u doktora asi... desetkrát, z toho pětkrát pro razítko na přihlášku na školu :-)) ...až mě mrzelo, že musim furt chodit do školy a nemůžu se doma flákat jako jiní :-)) ...do jisté míry lze tvrdit, že tělo si samo řekne o to, co potřebuje - prostřednictvím "mám chuť na ...", nicméně je třeba počítat s tím, že dnes běžná strava je plná extrémů (hodně slané, hodně sladké...), což se tělo snaží vykompezovat - zprůměrovat, a asi je zřejmé že v takovém případě je "chuť" ze zdravotního hlediska zcela zcestná... už jen poslední poznámka: neexistuje zdravá strava - jen si můžeme vybrat takovou stravu, která je nejméně škodlivá, čili která nejméně zatěžuje organismus...

Mahoney
09. 01. 2001
Dát tip
ehm, ještě k té žluté... chtěl jsem říct: nekomentujte příliš lehkomyslně...

Sadaf
09. 01. 2001
Dát tip
Mahoney:-)) přeji Ti hezký nebo hezké právě to co je , když čteš tyto řádky. Jsem rád, že jsi odpověděl na moje auditko právě Ty, člověk , kterého si vážím nejen jako autora,kritika ale hlavně jako svého přítele a kamaráda. Nechci a nebudu tady teď rozebírat výše napsané,ale až Ty jsi svojí odpovědí dokázal přesněji zformulovat to, co mi vadí a nejen probíraném námětu. Ještě jsem Ti nikde nenapsal a nikdy neřekl, co Ti v tom dobrém slova smyslu závidím, tak tedy s chutí do toho. Obdivuji Tě, že nepiješ alkohol.Nebudu rozebírat proč, alkohol mi toho hodně vzal,ale také trochu dal.Co mi dal je v tuto chvíli nepodstatné. Ale co mě konkrétně na Tobě nejvíce fascinuje je to, že svými názory,postoji,svým abstinenstvím a vegetariánstvím nikoho a nikdy neobtěžuješ a nikoho nepřesvědčuješ o té jediné a správné cestě. A tady je myslím jádro pudla (promiň, problému:-))),protože přesvědčování o tom, co jediné je správné nikdy nikam nevedlo, o čemž nás ještě před pár lety přesvědčovali jiní a jinak. Je to také o tom, jak se vlastně takové věci dají podat. Já kupříkladu také nejím zvířatka, já jím maso. Možná namítneš, že to není žádný rozdíl. Já si myslím, že je. Souhlasím z Cavalerou, že dnešní "fabriky" na maso mají pramálo společného z chovem, z úctou k životu jako takovému, ale řekni, kdo za to vlastně všechno může??? Máš pravdu, je to člověk... Od člověka se všechno odvíjí ať je to cokoliv a problém, že někdo maso jí a někdo ne tady ustupuje do pozadí. A souhlasím i s tím, že klasických, českých hospůdek valem ubývá, a můžu Ti říci (a nejen Tobě), že to mě mrzí ze všeho nejvíce, neboť i pokrmy podávané v takovéto typické hospůdce, byly takové abych řekl čistčí,ať už šlo o maso nebo zeleninu. Věřím, že víš o čem hovořím. A to je vlastně ta moje otázka národní hrdosti, protože jsme s prominutím lezli někomu někam dlouhou dobu a díky nabyté svobodě lezeme sice nyní jiným směrem ale do téhož místa. Proč všechny ty hlučné bary,proč McDonaldy,proč nesmyslné reklamy atd... Je mi smutno, když můj syn dá přednost obědu v Mekáči, před klasickou českou,a třeba i nezdravou stravou. Vše se vyvíjí a nese s sebou všechny důsledky jak pozitivní tak i ty negativní.Ano, to je pravda a nemá asi cenu se moc bránit, nicméně moje přání je, aby jsme zůstaly čechy , protože si jako národ určitě zasloužíme mít svoje srdce ,svou duši a svůj rozum. No, tak jsem se nějak rozepsal a doufám, že jsem neutekl příliš daleko od tématu, prostě jsem chtěl jenom říci co mě tak nějak rozesmutňuje.... Všem přeji nej,nej,nej.... :-))))))

JiKo
09. 01. 2001
Dát tip
Takže k bodu 9/Hrajete mariáš? ........:-)) sory ale mě to nedalo :-)) K mahoneymu ve žlutém... chlape jedna proč mi tvé příspěvky znějí tak nějak povýšeně? ps: já to zažil i když nesouběžně a zřejmě v kratším období ... můj závěr je že mi to nevadilo ale ani mi to nic nedalo

Merle
09. 01. 2001
Dát tip
Jsem zastáncem teorie rovnováhy, a tedy umírněnosti všeho. Proto piju alkohol (učit se ho pít bylo fuj brrrr) ikdyž jsem nikdy nebyl opilý. Jím maso, ale spíš málo. Jen s omamnýma látkama nelihovitého původu nechci mít nic společnýho, ty by se mohly ukázat nad moje síly. Čajovny? K tomu už jsem se vyjadřoval. V podstatě je mi to jedno. Jde mi o to s kým, ne kam. Co mi ale na nich vadí... špatné sezení pro má záda a převažující filosofická nálada, celkově je to prostředí podporující nepřirozené, klidné, a umírněné chování. To naštěstí není případ písmáků, kteří se v čajovně chovají jak v hospodě :-))))) Čajovna je prostě styl. Styl se všim všudy... s rituály s pravidly, s imagem. A zrovna styl, který se dostává do kurzu. Nemám styly rád, ale nikdy neodmítám jejich části, které mi vyhovují...

Bříza
09. 01. 2001
Dát tip
1) .... tradice pití čaje? Celá Asie včetně Ruska, druhotně koloniální Evropa. U nás se pití čaje odehrávalo dosud většinou při snídaních, či ze známých zelených várnic hromadného stravování... Nicméně i v dobách otce vlasti určitě Češi brumlali nad velkopanskými móresy "vinařů" s naprosto stejným argumentem o tradici .... tehdy ještě také medoviny a piva. :c) 2) - čaj má klady nesporné. Příznivě ovlivňuje trávicí ústrojí i centrální nervstvo. Snižuje cholesterol a zlepšuje odolnost. Ve velkém množství a koncentraci může vést k předrážděnosti. Rovněž pivo a víno mají při mírném užívání své výhody. Člověk by měl poznat sám sebe a zjistit, co mu nejlépe vyhovuje (gnothi se-autón tvrdili staří Řekové... v tomto smyslu - jsme-li součástí Evropské civilizace, je fenomen čajoven zcela v pořádku. Je to (mimo jiné) reakce právě na ty negativa, který se na nás valí. Osobně jsem po něčem podobném toužil už mnoho let předtím, než čajování začalo být módou - a naprosto chápu ty kluky z "dobré čajovny", kteří jeli do Indie a začali to "čajování" propagovat. Tím nesnižuju nikterak hodnotu a význam tradiční český hospody. Ale je dobrý mít víc možností volby - ne? :c) 3) - mohu se spíš domýšlet... "snobsky intošské" prostředí, vodní dýmky - častou afinitu osazenstva k lehkým drogám, neúcta k tradici předků a nezájem ji zachovávat, individualismus střízlivých v kontrastu ke kolektivnímu bratrství v alkoholu ... rád se dozvím víc :c) 4) - podle toho, v čem ten rozdíl vidíš. Sám si myslím, že žádný podstatný ...:c) 5) - i zbouráním Stálina na Letné jsme ztratili kus národní tradice. Neboj se!! Hospody v Čechách přežijou - a jsem přesvědčenej, že i módní éru Mc Donaldizace...:c) 6) Vegeťáci se obvykle dožívají průměrně vyššího věku - takže asi ano. Jako při všem - závisí asi na tom, jak se to dělá... :c) 7)- O radosti, o Lásce, o čistotě, o dělání neskutečný srandy a blbostí, o práci ... o všem, o čem je život s alkoholem, nikotinem a masem :c) 8) hypotetická otázka z neskutečna... (naštěstí) :c) 9) Každej jak myslí. Mě docela zaujalo, že na začátku se většina utvrzuje v tom, jak nemáte rádi, když Vás někdo přetahuje na vegetariánství, přestože to nikdo neudělal. Mahoney napsal(jinými slovy), že posoudit by jste celou věc mohli jen tehdy, pokud by jste měli zkušenost s tím, jaké je být vegetariánem - což má logiku. Nevím, proč JiKovi ten příspěvek připadá povýšený ... nad tím by stálo zato se zamyslet... :c)

Rozervanec
09. 01. 2001
Dát tip
Sady, miluju čaj. Chodím ráda do čajoven, doma mám přehršle druhů nejrůznějších čajů a v květináči pravý čínský čajovník. Maso nejím už řadu let, přesto se nepovažuji za vegetariána a ani mi nevadí některé negativní reakce mého okolí. Chci si žít to co chci já, a ne to, co se líbí mému okolí. Takže všem: je jedno co jste, co jíte, pijete, nejíte nebo nepijete. Nic z toho vás nedělá menšími nebo většími. :c))

Mahoney
09. 01. 2001
Dát tip
sadí, dík :-)), jen... samozřejmě že taky agituju - jen možné poněkud nenápadněji :-)) a jak tak na to koukam... to auditko jsi asi chtěl mít spíš o národním sebeurčení než o čaji :-)) je moc dobře, že tu tohle téma zanělo, díky JiKo: proč? prostě vnímáš slova jinak než já... neříkam lépe nebo hůře, jen - jinak... má výše psaná slova mají hluboký emocionální náboj, ale charakterizoval bych ho spíše jako "smutně, unaveně" Merle: mě bolí záda po deseti minutách normálního sezení na židli :-)) a, ehm, nepochopil jsem "celkově je to prostředí podporující nepřirozené, klidné, a umírněné chování." - klidné a umírněné, to ano, ale co je tam nepřirozeného? Bří: *!

Dave_Zw
09. 01. 2001
Dát tip
Zítra jdu s holkou do čajovny,tak snad potom něco napíšu, jaké to bylo, jo?

racek
08. 01. 2001
Dát tip
Život bez alkoholu, nikotinu, masa a vůbec většiny neřestí by byl dost nudný a především-bez inspirace./Jen k věci: nikotin nemusím, piju málo a příležitostně, maso jím, k mužům a erotice, jakož i radovánkám všeho druhu mám vřelý vztah/.Racek

Kouř
08. 01. 2001
Dát tip
Čajovnou jsem vždy akorát proběhl, vlastně teprve nedávno jsem viděl co to vůbec čajovna je. Už se těším až nějakou holku pozvu na posezení do čajovny,ale to je také jediný přípd kdy mne to tam táhne jinak radši třeba do kavárny. Od přírody je nám souzeno být všeřravci a tak si myslím, že vegetariánství je čistá blbost. Život je plný sraček, ale myslím, že je to tak dobře, protože jen v tom případě si umíme vážet těch vzácných chvil kdy je vše OK.

PeerGynt
08. 01. 2001
Dát tip
Já teda nedám na maso dopustit (řízek je řízek) ale poslední dobou jsem ochutnal jídla jako je třeba soja nebo brokolice a musím uznat, že to taky neni špatný. Nesnáším vegetariány, kteří se snaží všechny kolem nutit, aby nejedli ta nebohá zvířátka. Ale ještě víc nesnáším lidi, který nadávaj vegetariánům, že jsou to žrouti zrní a tak podobně. Můj názor je, ať si každej jí co mu chutná a co mu dělá dobře. Kouřovi ale musím oponovat !!! Není nám od přírody dáno abychom byli všežravci !!! Naši (hodně vzdálení) předkové se živili listím, maximálně baštili brouky. Nicméně mě to od mojeho řízečku neodradí :-) Nechci vypadat jako abtinent (což v žádném případě nejsem. spíš Absinthent :-) ale život bez alkoholu by byl mnohem hodnotnější. Sadafe - řekni kdy ti naposledy alkohol něco skutečně dal. A jako že nejsem žádnej puritán tak Ti můžu poradit místo alkoholu třeba Marihuanu (jestli potřebuješ k inspiraci omamné látky) je mnohem čistější. Nebudeš se motat, nebudeš blejt po ulicích a ráno tě nebude bolet hlava. A myslím si, že marihuana se ke stylu čajoven hodí daleko víc než kamkoli jinam. Já čajovny navštěvuju rád. Je to většinou příjemné místo, kde si můžu popovídat s přáteli a kde mě neruší hluk opilců a zvratky na záchodě, nicméně klasickou českou hospodu navštívím v měsíci tak třikrát častěji.

Sadaf
08. 01. 2001
Dát tip
PeerGynte, trávu já rád a co se alkoholu týče, pravdu máš v tom, že člověka neobohacuje, mě například vzal rodinu, neboť pro moji ženu byly moje alkoholická opojení již neúnosná,ale to je jiný příběh... Víš, pro mě jsou čajovny tak trošku nudné, prostě v nich ten život tak nečpí tou pravou člověčinou, jako třeba v té hospůdce. Také nemám rád opilce a zaneřáděné toalety, ale přece jenom, nedokážu si představit vzít v čajovně kytaru do ruky a spustit syrové, životní blues. Ještě se vrátím k tomu alkoholu, dneska již dlouho nepiji tak jako jsem píval, ale pár piveček , kus řeči, utopenec a písnička - pro někoho nepochopitelné, pro jiné denní program a já si myslím, že není až tak důležité, kdo kam chodí a co pije, jako spíše jak dokáže časový prostor svého volna využít. Aby jsem nevypadal jenom jako zapřisáhlý anti-čajník, i já rád zajdu na šálek dobrého čaje,ale přiznám se, pokud se mi zachce života, zajdu s přáteli na pivo... Ani já nikomu nechci a nikdy nebudu vyvracet jeho názory co se stravy týče, ale souhlasím s Tebou, že také nemusím aby rostlinkáři obraceli na svou víru za každých okolností a pořád... A na závěr - já vím, že je život jednou smutný, jindy veselý,prostě mnohobarevný,ale ruku na srdce, není to trávě tato pestrost, se všemi klady a zápory , co život dělá životem???? Zatím děkuji za názory a přeji všem krásný den:-))))

Cavalera
08. 01. 2001
Dát tip
Já o čaji nic nevím, tak se nemůžu moc vyjádřit. Piju ho k snídani. Občas během dne, někdy si ho dám i v té hospodě a někdy si koupím domů nějaký vzácný druh za kilo, abych zjistil, že obyčejný zelený čaj za 15 Kč je nejdobřejší:-) Co se týká alkoholu. Nelze ho odsoudit, ani mu dát zlatou medaily. Hodně lidí je díky němu schopna dělat věci, které by bez něj nedokázali, a nemyslím tím ty negativní. Ano, pak je sousta lidí, kteří po něm taktéž dělají věci, které by normálně nedokázali, tentokrát již v tom negativním smyslu. Když se ohlédnu za sebe mám na alkohol jen ty nejkrásnější vzpomínky, nikdy jsem neblil po ulicích, nebyl agresivní apod. Prostě jsem se bavil a bavil jsem se skvěle a hlava bolí jen chvíli. No abych byl upřímnej zapoměl jsem ještě dodat, že jsem díky chlastu přišel o svou druhou polovičku. Prostě alkohol bere a dává. Jako jiné drogy, jako auta, jako cokoli co člověk užívá. A co se týká masa zabít zvíře pro obživu je něco naprosto přirozené. Ponekud nepřirozené už je, jak to člověk dělá a ještě nepřirozenější je, že dnes se člověk cpe masem jako nikdy předtím a aby stačila produkce, vznikají velkokoncentráky na maso. Né na chov zvířat, ale na maso. V dnešní době jsou asi nejaktuálnější drůbežárny. Dále nebudu radši už nic psát, protože bych použil přirovnání, která sem již, alespoň prozatím nepatří. Nedívejte se druhému do talíře. Koukejte se pořádně do toho svýho! S pozdravem, Cavalera Cavaleričovič!:-)

PeerGynt
08. 01. 2001
Dát tip
Sadaf, Cavalera : to s těma Vašima polovičkama mě fakt mrzí. Na druhou stranu, já se se svojí žínkou snů seznámil díky (DÍKY) lahvi Balantinky. Ještě ke konzumaci masa: Cavalera: to je asi ten nejzdravější názor.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru