Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LachtanMan 3 - Šefci

27. 07. 2005
0
0
3931
Autor
Danny

Klubovna byla zaplivaná, zatuchlá a plná kouře. Bylo slyšet výkřiky hádek a rvaček. Nacházíme se v jednom ze shromaždišť celosvětové organizace Šefců. Jedná se o bandu jedinců mužského pohlaví, drsného vzhledu, neslušného vystupování, se zálibou v násilí a v posměvačném druhu humoru. Na paralelní Zemi tato organizace, pojmenovaná podle svého zakladatele, sloužila k rozšiřování bezpráví a nepořádku ve společnosti. Vyznačovala se čistě stádním, davovým způsobem chování, velebením sportu a síly - samotný Šefc nic neznamenal, pouze když jich bylo víc, byli tak nějak "sami sebou".

Trnou v oku tohoto hnutí byly práce scifisty Davida Starotného, protože podněcovaly k individualitě a duchovním hodnotám. Všechny zprávy týkající se tohoto nepřítele šefcovskosti byly proto bedlivě sledovány - jak ihned uvidíme.

Do místnosti se přiřítil poslíček s výtiskem novin v ruce. Ty ihned předal služebně starším Šefcům a po pokynutí ruky (které znamenalo "vypadni") se ihned ztratil.

Šefc přeslabikoval první stranu bulvárního plátku "Ty vole! David Starotný zmutoval v LachtanMana!". "Hehe. To ho pude líp zničit!" glosoval druhý Šefc. "Tak di na to, ty chytrej!" prohodil třetí. "Vem si k tomu tadyhle dobrovolníka!" ukázal na kolemjdoucí Švícko. Dobrovolník nebyl příliš rád. Nikdy ještě s žádným mutantem nebojoval. Snažil se zvrátit rozhodnutí svých šéfů: "Dobře, dostanem ho, ale mutací mohl získat zvláštní schopnosti!"

Šéfšefc pokrčil rameny. Poplácal svého podřízeného po zádech: "Prosimtě, nebuď srab! Bude to jednoduchý! Tak zlomte vaz!"

Tak, vážení přátelé. Historicky první střetnutí LachtanMana s Šefci právě nastává. Takových střetnutí bude v tomto vyprávění hodně: prakticky nebude jediné epizody, kdy by LachtanMan s Šefci nebojoval. Tak - navnadili jsme vás a mezi tím už naši dva Šefci vypátrali LachtanMana a zadrželi ho v temné uličce.

"Tak tady je ten Lachtoš!" "Ahoj, Šefče!" LachtanMan nasadil přátelský úsměv, červený plášť mu vesele vlál - klasický comixový kladný hrdina v "akci".

Šefcovský "dobrovolník" udělal pár kroků s pistolí v ruce. LachtanMan už věděl jak na něj - použije samozřejmě svoji zvláštní schopnost. Usmál se a pravil hlubokým hlasem: "Prosimtě nebuď chcab! Bude to dvojduchý!"

Šefc se začal třást po celém těle. Vtip mu připadal trapný - tak se trápil. Stále byl však na nohou, i když se už začal trochu potácet. Jeho výkřik se rozlehl temnou uličkou: "To je trapný!! A jaktože víš, co jsme si se Šéfšefcem říkali?!"

LachtanMan se slabě bezelstně usmál a pravil: "To je jasný. Když jsem alter ego - tedy druhé já, chápeš - autora tohoto seriálu, tak to musím vědět ne?!"

Metanarážka na samou podstatu literátrního díla, v němž se nacházel! To bylo na šefcovský mozek "dobrovolníka" s pistolí moc. "Trapnýýýý!" zakřičel ještě a pak se svalil na zem. Byl spolehlivě ochromen na dobu několika dní.

Druhý Šefc, starší a zkušenější, souboj celou dobu pozoroval. Byl malinko utrápený z vtipů, ale ne zas tak moc: netýkaly se přímo jeho. "Lachtane - cha cha!" řekl zle. Než mohl LachtanMan cokoliv říct, vrazil mu Šefc facku.

Co se nyní dělo v LachtanManově mozku, nedokáže nikdo popsat. Jsme nyní omezeni slovy, konvencemi, realitou. Ve hněvu zmutované bytosti však není žádné konvenční myšlení, žádný "reálný" pohled na věc, žádné filtry zobrazující výsek Multiverza. LachtanMan prostě udělal dohodu sám se sebou, že bude jednat v mezích daných lidskou společností a její kultury . Pokud se ovšem poruší status quo -daný přijatelnými podmínkami - dohoda se ruší a je zde jen naštvané vědomí bez jakýchkoli příkras, letící dopředu jako ohnivý šíp.

Na zběsilý útok hlava nehlava nebyl Šefc připraven. Rány padaly ze všech stran úhlů a rozměrů. LachtanManův bojový pokřik "Kamikaze!" a "Hají-jááá!" jen dokresloval zběsilou atmosféru této chvíle.

Šefc utekl v autě a LachtanMan, potěšen že nalezl novou schopnost "Záchvat Kamikaze", se odebral ke svým knížkám. Status quo byl ubráněn.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru