Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LachtanMan 4 - Mrakodrap

16. 08. 2005
0
0
3971
Autor
Danny

Prozaický remake mého comixového seriálu z doby, kdy mi bylo 13. Prvních několik dílů je úvod do LachtanManova světa, později se kvalita obsahu zlepšuje. Snažím se zachovat původní obsah za podmínky zábavnosti pro současného čtenáře.

Oblastní šéf klubu Šefců chodil nervózně sem a tam. LachtanMan odrazil první útok - dobrovolník z minulého dobrodružství trávil už druhý týden v psychiatrickém sanatoriu a snažil se vzpamatovat z psychického otřesu vzniklého účinkem LachtanManových fórků. Nyní bude nuté poslat na něj nějakého tvrdého, odolného jedince. Boss stisknul tlačítko šefcovského interkomu a zavelel "Pošleme na něj další svoje lidi. Třeba toho drsňáka ze skupiny C2."

LachtanMan právě vycházel z restaurace. Dal si výbornou kachničku s knedlíkem a zelím a teď se těšil domů. Proti němu se však již začala rýsovat postava drsného Šefce. Chvíli se honili po ulici, pak LachtanMan doběhl na konec cesty, kde stál vysoký mrakodrap. "Vomlátím tě tady vo ten mrakodrap!" hrozil Šefc.

LachtanMan se chvíli cítil ztracený. Pozvedl oči k jasné modré obloze, jako by tam hledal radu. Jasná modrá obloha. Ani mráček. Vtom dostal nápad. Obrátil se přímo k mrakodrapu a prohlásil: "Mrakodrape, vždyť tam žádnej mrak není!"

Jak se dalo očekávat z LachtanManových realitu-drtících schopností, začal se mrakodrap zmenšovat, až se vlezl LachtanManovi do kapsy. Cesta vpřed byla volná.

LachtanMan chvíli běžel dál a potom narazil na další slepou uličku. Když se na něj začal Šefc sápat, všiml si na obzoru mráčku, který se rychle blížil. Lachtan rychle sáhl do kapsy a vyhodil na Šefce zmenšený mrakodrap. Ten se rychle začal drápat k výše zmíněnému mráčku, takže pod svými základy pohřbil Šefce-drsňáka. Ze zmasakrovaného těla čouhala pouze ruka držící přenosný šefcovský interkom.

LachtanMan začal odposlouchávat komunikaci svých nepřátel.

"Šéfe, ten mrakodrap..."

"Něco musíme vymyslet..."

Dlouho se dohadovali a LachtanMan mezi tím směřoval k domovu. Cítil však v blízkosti auru nenávisti, čili dalšího Šefce. Zavolal proto změněným hlasem do interkomu: "Já vám poradím: ať jsou místo mrakodrapů sluncodrapy!"

Na lince bylo chvíli ticho. Poté Šefc promluvil: "Ještě nevím - musím přemíšlet" (poznámka: tato pravopisná chyba je záměrná: Šefci pro svou nižší inteligenci nedokážou opravdu přemÝšlet, ale používají pouze parodii na tento proces: přemíšlení.)

Další Šefc se opravdu objevil a pronásledoval LachtanMana směrem k dalšímu mrakodrapu. Lachtan byl nucen na budovu vylézt, ale Šefc lezl hned za ním. Díky vypracovaným svalům lezl rychleji. Lachtan se po chvíli usadil na vrcholu budovy a očekával střetnutí. Poté se v interkomu ozvalo: "Už jsem dopřemíšlel. Ano, sluncodrapy!"

Slunce je dále než mraky. Sluncodrap se začal drápat hodně nahoru a to poskytlo LachtanManovi sedícímu na vrcholu spoustu času, než Šefc došplhá. Sluncodrap se drápal do stratosféry, ale rychlost jeho růstu stále nestačila: Šefc byl hodně rychlý. "Snad se ke mně nedostane do tmy!" pomyslel si mistr fórků.

Do tmy? Hned uvidíme proč. Šefc již skoro dorazil nahoru, když tu se setmělo. Potom co nadejde noc je slunce na opačné straně Země než když je den. Sluncodrap se proto začal drápat dolů. Prosmekl proto Šefcovi mezi prsty - smršťování bylo nemilosrdné. Mrtvá placka spadlého Švícka na chodníku znamenala další výhru našeho hrdiny, který se klidně odebral k domovu.

(pokračování příště)
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru