Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyhnání z ráje

04. 09. 2005
1
0
1881
Autor
wišně

Vyhnání z ráje

A Adam byl stvořen. Neznal ten čerstvý, mladý, neposkvrněný svět a tak se začal učit. Poznával květiny. Jejich smyslnou a vábící vůni i odpuzující smrad, či prostou krásu. Životodárnou křišťálovou vodu, prýštící z malých děr v zemi a tekoucí v hlubokou a širokou řeku a spalující oheň, jenž hřál a sálal teplem. Poznával stromy, které vrhají osvěžující stín, když paří slunce a dávají plody, když má hlad. Čím víc poznával svět, tím víc dospíval, až dospěl jednadvaceti let.
Na podzim Adam lehával s rukama za hlavou a stéblem v ústech v napadaném listí pod stromem a přemýšlel. Přemýšlel o podzimu. Je přeci tak plný barev, je tak klidný i když sem tam nastane ničící bouře. Vlažný vítr si tančil na jeho ležícím těle. A Adam se poprvé cítil sám. Proč má každý kůň k sobě klisnu? Proč má každý tvor s kým si povídat a on ne? Proč? Tak ho Adam poprosil, aby mu stvořil družku.
Z jednoho jediného žebra? Ano. Když se ho zeptal jaká má být, Adam odpověděl: „ Musí být krásná. Mít vlasy tmavé a dlouhé, aby se ode mě lišila. Musí mít širší boky a užší ramena než mám já. Musí být menší, mladší ale vyspělá. A povaha a myšlení nechť je jako podzim. Melancholická, krásná, něžná, romantická, ale s velkou skrytou silou ovlivnit. Musí mě milovat a snažit se,abych ji také miloval také.“ A tím si Adam vyřkl ortel. „Budiž.“ řekl ten a za noci v novu stvořil ženu, kterou si Adam přál – Evu. Byla taková, jakou ji Adam chtěl. Díky Evě přestal být obtěžován samotou a na krku měl ji. Jenže s Evou vyrostl i strom. Měl modré květy jenž svítily hříchem (tím, co Adam nikdy nepoznal, protože byl před tím varován). Eva o hříchu nic nevěděla. Neměla nejmenší tušení co to je a zda je to dobré nebo zlé.
Adam Evu miloval a Eva milovala jeho. Jeden pro druhého by udělali cokoli. Když Evu svíraly Adamovi pevné paže a byla přitisknutá na jeho svalnatou hruď, byla v sedmém nebi a její srdce jásalo blahem a vzrušením. V tuhle chvíli ji Adam vždy pohladil po jejích krásných, vlnitých, tmavých vlasech po pás a políbil jí na chvějící se ústa. Když zas Eva otevřela oči, dívala se do jeho modrých nebí a pohled jí sjel i na šesticentimetrový vlas. Zavřela oči podruhé. Jejich rty se znovu setkaly. Ale tentokrát ji už Adam hladil všude kde chtěl a ona mu to dovolila. A protože Evu už bolely nohy, jak stále stála na špičkách, aby na něj dosáhla rty, udělali kompromis. Lehli si do orosené večerní trávy a na jejich mladá svíjející se a milující se těla dohlížel jen měsíc, který po nich kreslil bílými paprsky. To byly ty chvíle, které se jim oběma líbily a nechtěli, aby skončily.
Jednou po takovéhle noci se Eva probudila první a řekla si, že přinese Adamovi na ráno něco dobrého. Vstala a šla. A jak chodila a hledala, co by mohlo Adamovi chutnat, sama se najedla dost. Když však uviděla strom s modrými květy, jako neznalá utrhla jablko a kousla. Byla si naprosto jistá, že Adam spí a tak se strašně vylekala, když jí poklepal na rameno. Bleskurychle se otočila a uviděla jeho uhoněnou a zklamanou tvář. Eva, ve snaze zastavit stále se zhoršující výraz v jeho tváři, nasadila nevinnost a jablko až k jeho ústům. A Adamovi se na chvíli, ale jen opravdu na maličkou i když pro něj zdánlivě dlouhou chvíli zdálo, že je Evě teprve čtrnáct let a byla pro něj tak krásně nevinná a naivní… Když Adama svým pohledem konečně přesvědčila, vzal jablko do své ruky a ukousl. Ach, jak krásně sladký je hřích. Proč ho před ním varoval? Ale Adam věděl, že udělal, co neměl a tak Evu jen políbil na čelo vyčkávajíc na hněv svého stvořitele. Ten se však vůbec nehněval, jen jim ukázal cestu z ráje, kterou po rozloučení, Adam i Eva spolu odešli.

Alojs
06. 09. 2005
Dát tip
já jsem to přečetl, ale nic moc mi to nedalo. Máš čtivý styl, ale tady mi nesedla náplň. Pro mě notoricky známá. uvidíme dále.

Hmmm, trošičku jinak pojaté už tolikrát zpracované téma. Máš pěkný styl psaní, takový čtivý... Líbilo se mi to.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru