Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trest

11. 09. 2005
1
0
1934
Autor
jufonka

Na horkou tvář mi každou vteřinu dopadá nespočetně ledových kapek, které se během chvilky rozplynou a v mžiku je nahradí jiné. Už nerozeznám hustý déšť od mého bolestného pláče. V hlavě se mi mísí podivné a rozporuplné pocity. Jeden však převládá – lítost. Lítost nad sebe samou. Nenávidím se. Jakoby mé tělo na několik minut ovládnul sám Azazel a použil ho ke svým hříchům. Déšť pomalu smývá rudou krev z mých klepajících se rukou. Nůž, který jsem před chvílí použila k té strašlivé věci – usmrcení člověka – stále leží před mrtvým tělem. Vezmu ho pomalu do rukou a jsem si jistá tím, co v příštích vteřinách udělám. Když kvůli mně musel zemřít jiný, musím i já.

            Kovový a ledový vrchol kudly prorazí mé hrdlo a má krev se začíná mísit s cizí, která se dosud úplně nesmyla a zůstala na potřísněném kovu. Ještě několik krátkých sekund vnímám a poté mé tělo padne na mokrou zem. Mám pocit, jakoby mě něco vymrštilo a já vyletěla nejméně tisíce stop nad zem. Tento pocit přetrvává asi minutu, poté se octnu v podivné bíle mlze, která obklopuje vše kolem mě. Slyším neobvyklé a zvláštní dunění a nedokážu určit, odkud pochází. Je všude kolem mě. Po chvíli se mlha rozplyne a já opět vidím tělo člověka, kterého jsem před chvílí chladnokrevně zabila. Nevidím ho však na zemi, ale v nicotné prázdnotě. Tělo se za okamžik začne podivně měnit. Jakoby by mládlo. Vlasy dostávají jasnější barvu, vousy mizí a z tváře ubíhají vrásky. Ze čtyřicetiletého těla se v mžiku stává dvacetileté, z dvacetiletého desetileté a z desetiletého pouhé mimino. A v tu chvíli, kdy se změní v pouhé dítě mě něco opět odmrští a já se stávám součástí tohoto dítěte, jsem uvnitř něj. Vše se točí a já začínám chápat co se děje. Musím si tento cizí život, který jsem ukončila, odžít. Až do konce, čili do mé vraždy. Můj trest.


Danny
12. 10. 2005
Dát tip
zajímavý nápad...tip

Alojs
12. 09. 2005
Dát tip
Moc dobrá myšlenka, ale velmi uspěchaně vyjádřena. Psát umíš, to je zřejmé na první pohled, jen je to ukvapené.

Havranka5
12. 09. 2005
Dát tip
Asi takhle se cítíš?

Kovi
11. 09. 2005
Dát tip
čekala jsem, že mezi tvými oblíbenými autory najdu Bulgakova a Dostojevského... nebo Moodyho...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru