Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha po něžnostech

29. 09. 2005
1
0
4569
Autor
wišně







V plamenech odcházejícího slunce se topí můj zrak,
ale mnohem radši bych viděla tebe.
Můžeš si mé tělo vzít kdykoliv jen tak,
třeba jen na ozdobu až půjdeš do nebe.

Před oknem proletěl nešťastný pták,
a přistál.
Už se těším na další shledání naše a pak,
budu plakat dál.

Polib mě na tělo a dostaneš na oplátku
také ústa ode mě.
Chtěla bych si přijít pro pár dalších polibků,
ale asi se chovám neskromně.

Piscis
19. 06. 2006
Dát tip
noí myslim ze tohle se ti moc nepovedlo....mas tu lepsi veci....

Mortimer
06. 10. 2005
Dát tip
Sakra, tolik kritik jsem v životě nedostal...a to si ty svoje věci dávám i do klubů 8)) Co se týče kritiky, tak já ti svoje už řekl (teda, že básničky nekritizuju, neb to neumím) ale co se týče ostatních tak bych jim doporučil aby si od tebe přečetli i něco dalšího (což možná i udělali ale já si je nepamatuju...což není nic neobvyklého), když už chtějí za tebou dělat tlustou čáru...koneckonců, žádnej učenej z nebe nespadl a i mistr tesař se utne, že...:)

T_O_M_
02. 10. 2005
Dát tip
nenech se odradit , piš klidně dál :-) je to odpovídající básnička na tvá léta...

komedie
01. 10. 2005
Dát tip
šup s tim do klubu...

Smetiprach
01. 10. 2005
Dát tip
Vynikající dílko, zejména, až frivolní, nevázanost vázaného verše mě dohání takřka k slzám. Co se rytmu týče, rád bych se o něm zmínil, ale nepodařilo se mi ho najít. Originalitu námětu už překonává snad pouze vlastní zpracování... Jedním slovem skvost... Na rozdíl od ostatních předpokládám, že něco podobného nikdo nemůže myslet vážně a uděluji putovní tip za smysl pro humor... P.S: putovní tip se nezobrazuje ve statistice, pořád někde putuje...

Nicollette
01. 10. 2005
Dát tip
a já si pořád říkala co by do tý politovny kuřátek šlo a tohle je napsaný přímo pro klub :-)

komedie
01. 10. 2005
Dát tip
Smetiprach: =mistr ironie? :-P

Smetiprach
01. 10. 2005
Dát tip
komedie: nikoliv, já to myslím zcela vážně, kruci, neviděla si tu někde ten putovní tip? No nic, kouknu se jinde...

komedie
01. 10. 2005
Dát tip
ale noták...:-)

Velkej :-)))) mlack

Eg_Ar_11
30. 09. 2005
Dát tip
tak vidíš, taky seš občas "vyvalenej" ale theme nejni nejhorší

wišně
30. 09. 2005
Dát tip
i za tuhle kritiku,ti děkuji, protože aspoň vím co mám změnit a omlouvám se za ty chyby co se týče čárek, chtěla jsem je opravit, ale zapomněla jsem. ještě jednou díky.

Elyanne
29. 09. 2005
Dát tip
Desuplne.

wišně
29. 09. 2005
Dát tip
díky, to je milý(myšleno ironicky).

Elyanne
29. 09. 2005
Dát tip
Inu, kdyz autor tolik stoji o tu hlubsi kritiku... Tema je skvele, romantika je fajn. Jenze to sladkobolne zpracovani je tak trochu krokem vedle. Autor mi muze oponovat, ze to tak citi. Jiste. O citech tu nikdo nemluvi. Mluvim o slovech, ktera ty city vyjadruji. Uz pomerne dlouho jsem necetla takovou snusku klise a nesmyslu. "V plamenech odchazejiciho slunce se topi muj zrak, ale mnohem radsi bych videla tebe." Kdybych mela pocitat, kolikrat uz jsem v podstate totez cetla, sedela bych tu do rana a ani tehdy bych nebyla u konecneho cisla, spise bych usnula unavou a nudou. "Muzes si me telo vzit kdykoliv jen tak, treba jen na ozdobu az pujdes do nebe." Beru prvni, tam je to jeste vcelku v poradku, ale ten druhy? Co to znamena? Ze se autor povazuje za vlastnika natolik puvabneho tela, ze si mysli, ze by bylo nebi ci nekomu, kdo do nej vchazi, ozdobou? A navic ten rytmus, ach. (Pokud se tedy ono slovo neurazi, ze jej pouzivam zde.) A ano, jiste, rym tebe-nebe je jednim z nejoblibenejsich, tedy jiste i jednim z nejlepsich. "Pred oknem proletel nestastny ptak, a pristal." Odkdy se pred a pise carka? Z textu usuzuji, ze autor je budto venku a sleduje nejake okno, nebo ze je s nim ptak v mistnosti. Dale nerozumim tomu, kde ptak pristal. Ale to zrejme neni dulezite, protoze onen ptak ma v basni beztak ulohu pouze vyplnovaci. Vyplnuje dva prazdne radky, byt ne prave zdarile. Ale vyplnuje, to ano. "Uz se tesim na dalsi shledani nase a pak, budu plakat dal." A opet - co tam dela ta carka? Inverze mi tu pripada zcela nepochopitelna, stejne jako fakt, ze setkani s onim "onim" ci onou "onou" by melo vest k placi namisto k radosti. O rytmu a rymech se ani nezminuji. "Polib me na telo a dostanes na oplatku take usta ode me." Polib me na telo je zhovadilost hodna zakyne ctvrte tridy, ktera uz vi, ze neznosti maji neco spolecneho s telem, ovsem jeste si neni zcela jista, se kterymi jeho castmi. Dlouho jsem se opajela predstavou, kterak si autor vypreparuje usta, aby je mohl predat objektu sve vasne, a kterak tento reaguje. "Chtela bych si prijit pro par dalsich polibku, ale asi se chovam neskromne." Nu, co bych k tomuhle mohla rict. Snad jen, ze je to des a jedno z nejlepsich mist basne. Celkove mi pripada, ze se autor chova neskromne predevsim, kdyz ocekava pozitivni nazor od cloveka, ktery se krome urciteho citu pro jazyk muze pochlubit i vice-mene zdravym rozumem.

El... tleskám, bravurně... si myslím, že není co dodat, jen čestné místo v našem klubu ekzémků.... lépe bych to nerozebrala... tedy myslím, že k tomu, co jsi tu předvedla bych se musela hodně přemáhat....proto doporučuji autorce méně psát, více číst ... a trochu víc se těch hrůz zbavovat... i když, ze začátku sem na tom byla stejně... klub jednoznačně...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru