Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ostrov svobody

26. 01. 2001
0
0
887
Autor
Mazlivec

Jednoaktovka ze žhavé současnosti

OSTROV SVOBODY Autor: Mazlivec Scéna I a poslední ...v luxusní vile v Praze na Ořechovce... Ona: Už jsem vám stokrát říkala, aby jste mi saténové ručníky nevěšela do zlaté koupelny, nýbrž do stříbrné,ale Vy mi zřejmě nerozumíte.. Služebná(třese se po celém těle):Ale madam... Ona(pokračuje neustále se zvyšujícím hlasem):Néé, však Ty mi rozumíš moc dobře Ty důro, ale ty to prostě děláš schválně.Ale já už toho mám po krk!! Ano!! Právě tak dost...jen počkej až se vrátí pán, ten už si to s tebou vyřídí!! ....halou se rozlehne pronikavé zvonění mobilního telefonu... Ona:Ach, konečně!! To bude on!! ...spěchá k telefonu položenému na stolku... Ona(rychle se otočí ke služce):S tebou si to ještě vyřídím..Zmiz mi z očí!! Služka...odchází... Ona(zvedne mobil):Ach miláčku,konečně,,jsi to ty?? On(hlas je velmi vzdálený a zastřený):No jasně že jsem to já,kdo jinej by Ti asi tak volal v jedenáct v noci!! Ona(zmateně):Ale vždyť je sotva poledne... (..pokrčí nosík..) …ach tak ten prokletý časový posun.. On(naštvaně):Hele,nemel,mám málo času!!! ...V pozadí telefonátu se ozývá hlasitý křik a nadávky v jakémsi cizím jazyce,snad španělsky... On:Poslouchej,už musím končit. Vyřiď všem v parlamentu,že přivezu kubánské pomeranče. Ale ještě nevím kdy!!! Ona:Spolehni se,Ivane. OPONA KONEC JEDNÁNÍ
Vio
30. 01. 2001
Dát tip
Mazlivec, pokusů nezanechávej. Neměl by ses vzdávat při prvním neúspěchu. Chce to čas.

Anonym
29. 01. 2001
Dát tip
Jsi pravděpodobně velmi sexuálně prázdný,věnuj se radši fyzické práci např.výkopové ...atd. Tvůj přítel

Vio
29. 01. 2001
Dát tip
:-/ slabé Anonym: opravdu "přítel", ještě, že takové nemám

Mazlivec
29. 01. 2001
Dát tip
Milý Příteli !! Děkuji Ti za upřímnost, máš pravdu, jsem sexuálně velmi prázdný a smutný, to víš tvá kritika mi taky nepřidala, nastal asi čas abych zanechal svých nesmělých literárních pokusů. Škoda, kdyby se našel alespoň někdo komu se mé dílka líbí ozvěte se!!!

Adelan
29. 01. 2001
Dát tip
Má to být politická satira? Ani já asi nedovedu ocenit, ale tím přeci nepadá svět...povznesený úsměv a směle do dalších dílek... :-)))

pauper
26. 01. 2001
Dát tip
Bez napadu a bez pointy..

clovrdik
26. 01. 2001
Dát tip
Dobře jim tak, škoda, že se toho nedožil přítel Che .... :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru