Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loreta revue foto+recenze

18. 10. 2005
0
0
2742
Autor
drfaust

Fotky najdete zde.

Loreta revue (nejen Totemu)
v Malostranské Besedě 16. 10. 2005

 

Je neděle 16. 10. cca 18:15. Právě jsem dorazil do Malostranské Besedy, kde má v sedm hodin začít další sezóna našich Loreta revue (komponovaných pořadů hudby, poezie a amatérského divadla). Kromě Martina (a dvou barmanek) tu nikdo není. Zatím je ještě čas – 45 minut před plánovaným začátkem. Martin mi říká, že Zátory (druhý hudební účastník dnešního večera) se tu už zastavovaly – jejich vystoupení je v plánu až od 22h. Přibližně pět minut po mne přichází MPosp – fotoreportér našich akcí. Jsme tu tři, takže začínáme řešit technické otázky (doprovodné letáky, plakáty, šatnu, lístky – tu jsme pro tentokrát neotevřeli – a další).

            O půl sedmé se dostavují první diváci – Petula a Daisy. Nebudeme tu sami! Asi kolem 18:45 začíná být znát nervozita na zvukaři, jelikož kapela Hard (první účinkující večera) stále ještě nedorazila. Proběhne několik telefonátů (zpestřených o zjištění, že ty nejdůležitější mobily, v jejichž paměti se nachází klíčová čísla, jsou vybité). Okolo sedmé začínají přicházet větší skupinky diváků, v nichž se trousí i právě příchozí členové skupiny Hard! Jsme tu skoro všichni účinkující, jen jak je to s tím divadlem? I Nedělní divadlo, které vystupuje v prostředním bloku spojeném s poezií, se do začátku pořadu (ten se posunul o čtyřicet minut – byli jste ovšem někdy na akci, kde vystupují rockové kapely, která začínala přesně?) dostavilo v plné sestavě. Příznačně jako poslední dorazila slečna principálka – ovšem zavčasu!

            Během večera tedy vystoupily dvě kapely: Hard (od 19:40) a Zátory (asi od 22:00). V prostředním bloku diváci shlédli improvizace Nedělního divadla, které byly proloženy poetickými vstupy. Autorsky četli drfaust a bříza, jenž je klávesistou a zpěvákem kapely Zátory (jeho poezii naleznete na www.literra.cz). Naty, v zástupu za slibované autorské čtení egilovo – ten byl bohužel nemocný – přednesla básničky autorky coin. Nemoc nedovolila vystoupit ani zkrveživovi; tady bylo, naštěstí, vystoupení připravené jako dramatický dialog, v němž měla zkrveživovi být partnerkou kalais. Naštěstí proto, jelikož tato forma umožnila, sic v jiné podobě, aby diváci o zkrveživovu poezii nepřišli. Samozřejmě nás, z pozice pořadatele, mrzí, že jsme nemohli divákům nabídnout přesně to, co bylo domluveno. A tak mohu slíbit, že vystoupení zkrveživa a kalais se bude opakovat (v plném obsazení, s kostýmy, hudbou ad.) v prosinci nebo lednu. Takže se můžete těšit. Celý program večera byl ukončen přibližně ve 23:20.

            Těžko se mi odhaduje, kolik bylo diváků – o tom snad lépe vypoví MPospova fotoreportáž. Ani jejich subjektivní dojmy nechci extrapolovat z mých. Mohu jen říct, že jsem žádné projevy nespokojenosti nezaznamenal – spíš naopak. Závěrem chci všem účinkujícím
a především divákům poděkovat. Příští Loreta revue se uskuteční v Malostranské besedě pravděpodobně 4. 12.  A ještě jedna věc, pokud by mezi vámi byl někdo, kdo si myslí, že má zajímavý nápad, který by byl vhodný pro realizaci v našich pořadech, ať se nám určitě ozve, jsme otevření spolupráci, která přispěje k živosti našich (či vašich?) pořadů.

 

 

 

 

 

Za pořadatele drf.

 

 

 

 


drfaust
19. 10. 2005
Dát tip
asi nejsem z nejbystřejších, o co jde?

drfaust
19. 10. 2005
Dát tip
:)

Asi to tam mohlo být příjemný. Fotky moc fajn a i některé lidi bych ráda uslyšela naživo, ale nebudu psát "škoda, že jsem tam nebyla", protože na mě moc lidí, a bylo by to stejně povrchní. Jen jsem se chtěla ozvat; jedna z těch horečnatých klikaček, co si přiřazuje obličeje k přezdívkám.

no...nebylo to špatný, teda to, co jsme viděli, než jsme zmizeli... :o) jen bychom měli trochu výhrady proti té kombinaci divadla a poezie...nám ty přechody z veselých scének k docela vážným básničkám moc nesedí...lepší to bylo každý zvlášť...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru