Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jejich anděl spásy

27. 10. 2005
1
0
1823
Autor
Kodynie

Nová snová miniaturka do série Pohádek pro všední den.

Jejich anděl spásy

 

Byla žila jedna manželata. Nebo to byla nemanželata? Kdo ví?  To už se dneska nikdo nedoví. Jednou si vyjeli na výlet ke krásnému jezeru. Jenže náš páreček byl v jakési neprolomitelné krizi. A tak se jen hádali a hádali. Hádali se pořád, i když si šli zaplavat. Muž už to nemohl vydržet a řekl si, že se radši utopí. Jak si řekl, tak i vykonal dílo své zkázy. Jenže co to?

Byla tam s nimi i jejich kamarádka. Byla to kamarádka jen ženy nebo jich obou? Kdo ví? To už se dneska nikdo nedoví. Kamarádka si řekla, že se na to nemůže dívat a že se ten muž zbláznil. Skočila za ním a vytáhla ho za nohu na břeh. Pak oba manželata nemanželata zavřela v jedné komůrce chaty, kde všichni byli ubytováni. Tam do nich hustila, jak to není hezké, že jsou tak strašlivě rozhádaní.

Muž i žena byli schovaní každý v jednom rohu a nechtěli se na sebe ani dívat. Kamarádka stála u dveří, aby jim blokovala únikovou cestu, dokud jim neřekne vše, co má na srdci k jejich vztahu. Také se na ně nedívala. Plísnila je. Kárala je. Apelovala na chvíle, kdy spolu byli šťastní a kdy jim vše klapalo. Kvůli tomu, že nemohou mít děti, na sebe nemají být zlí a že se mají naučit žít spolu jen ve dvou. Ať jsou rádi, že se navzájem mají, protože některým lidem nebylo dopřáno ani to.

Vodopád slov se řinul z jejích úst a nebyla k zastavení, ani nepostřehla, co se děje za jejími zády. Když se konečně otočila, aby dodala ještě větší váhu slovům přísným pohledem, tak užasle koukala na idylický obrázek, kdy oba už seděli spolu na jedné posteli a vesele si něco špitali. Kamarádka se pro sebe jen usmála a tiše za sebou zavřela dveře.


Kodynie
19. 12. 2005
Dát tip
Jé, to máš ale smůlu, pozvat jí nemůžeš, není živá, je to osůbka z kategorie snových přeludů. :-)

Vihar
19. 12. 2005
Dát tip
Mi hned připadla jako vysněná pláčem nad rozmíškami mezi (nejen) manželaty... škoda přeškoda, až se zhmotní, že jí zvu na návštěvu, najíst, napít co hrdlo ráčí dostane, ( i ňákou tu výslužku... :o) ) Potřebné osůbky jsou tyhle andělušky

Kodynie
19. 12. 2005
Dát tip
Nezhmotnila se na chvíli ve snu z pláče, ona sama už se na to koukat nemohla a tak se sama stala svým andělem spásy aspoň ve snu. Je sama jedna a nemůže se sama jediná rozdělit pro tisíce potřebných. Může ale na ty, co s nima nemůže být osobně, myslet v dobrém a přát jim štěstí. :-)

Vihar
23. 11. 2005
Dát tip
Půjčíš mi tu kamarádku prosím? Zvu jí na návštěvu.. T Vtip i nadhled, a co teprv ty obraty.. manželata :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru