Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vydařená fyzika

31. 10. 2005
3
0
1084
Autor
Alive

taková obyčejná hodina fyziky...

A opět přišla na řadu hodina nejnudnější ze všech nudných hodin-fyzika… Zazvonilo. Stejně jako každou hodinu jsem si líně podepřela bradu, připravená vytrpět nevyhnutelné. Profesor zapsal do třídnice a začal vykládat cosi úžasně zajímavého o gravitaci. Že prý díky ní, nelétáme ve vzduchu, ale stojíme pevně nohama na zemi a že mimo zemi gravitace nefunguje a něco o tom že gravitační zrychlení se rovná… Ve chvíli kdy začíná jít o vzorce se mi pravidelně klíží oči. Upadám do příjemného dřímotu, ale najednou mě cosi donutí oči znovu otevřít… „Nyní si provedeme pokus, abyste lépe pochopili, jak by bylo těžké, obejít se bez gravitace,“ říká profesor, zatímco bere do ruky kalkulačku. Cosi do ní mačká. Začínám cítit zvláštní pocit beztíže a najednou vidím jak se vzdaluji od svého stolu i spolužáci a všechny věci jsou rozptýlené po celé učebně. Vládne naprostý chaos, čímž se dobře bavíme. Zvlášť když se v letu rozevře fyzikářův notes a všude kolem se rozletí zadání písemky, kterou máme psát příští hodinu. Najednou ale zazvoní, všichni se sneseme zpátky k zem a já poprvé lituji, že už fyzika skončila.


Lassie
02. 11. 2005
Dát tip
Melo by se to navrhnout ve skole.. Jak nam ted povidai v didaktice..moderni nazor,stary uz nekolik sotleti, je, ze deti se nejlepe nauci pomoci vlastnich smyslu..

Hakim
01. 11. 2005
Dát tip
No, zajímavé trávení nezáživné hodiny... předpokládám;-)

Alive
31. 10. 2005
Dát tip
dík...taková blbina, no...:)

:))))) Začátek mi něco připomíná :)))) Teda spíš to přesně odpovídá nejnudnější ze všech nudných hodin :))) Docela jsem se bavila :)) Je to takový odpočinkový - což teda.. je hodně potřeba :) - proto tipnu.

Alive
31. 10. 2005
Dát tip
Ď...;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru