Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoční válka

06. 12. 2005
8
0
4737
Autor
JiKo

Příspěvek na téma Santa Klaus Motto: Velká dárková válka

Ve válce vítězí ten, kdo získá materiální nebo územní výhodu. Strategické cíle jsou zejména tam, kde se koncentrují lidé ve větší míře. A tak jako loni i letos již v listopadu snaží se Santa Klaus  proniknout do našich hypermarketů a dalších obchodních center všemožnými způsoby. Spouští se ze střech na deštnících, snaží se obsadit prostory vstupů, mává na nás u pokladen, nenápadně se kreje u sloupoví a nechá se fotit na vánoční papír...
Nic mu to ale platné není, akce byla prozrazena díky špatně zvolenému maskování. Kombinace rudé a bílé je nepřehlédnutelná.  Laskavý Mikuláš co tajně dával dětem dárky za okno vyrazil do ulic, dnes se již nebojí. Odkryl své karty a čeká na protivníka.
Santa Klaus má ale jednu slabinu - nedokonalý průzkum. Santa Klausova zpravodajská služba totiž neodhalila, co ví každý malý Čech. Je moc vidět. Češi mají raději tajemno. A také to, že protivníkova armáda, je armádou jednoho muže. Jednoho neviditelného muže. Duch českých vánoc tu byl daleko dřív, v daleko větší míře a nejen v hypermarketech. Získal už dávno svou strategickou pozici u vánočních stromků přímo v domácnostech.
Santa Klaus zatím stále prohrává. Ačkoliv je všude, každý ví, že dárky nosí zásadně a jenom Ježíšek.
Vaud
11. 12. 2005
Dát tip
Hezký fejeton! *

ssalpy
10. 12. 2005
Dát tip
Santa je vůl

Fajn, fajn. Jenom si skromně myslím, že tak za dvě generace bude Ježíšek poskrovnu přežívat, kdežto Santa "pofrčí". Tip

papouch
06. 12. 2005
Dát tip
hezké, :> Smrt Santovi! :)

StvN
06. 12. 2005
Dát tip
Taky si myslim.

Yeziiinka
06. 12. 2005
Dát tip
Tak. Nebo aspoň tu torturu Santovi... Jikoušovi *** za nezkreslené zprávy z bojiště.

krempi
06. 12. 2005
Dát tip
no, nedalo mi si neprecitat nieco od teba :-) a prve na co som natrafila bol tento fejton... musim uznat, ma to co do seba, fakt je to mile a zda sa byt aj uprimne...

chaImin
06. 12. 2005
Dát tip
fejeton jak má být! (věřím, že nebylo vůbec lehké dát šťávu do tak proždímaného tématu) Jelikož slovo Vánoce mi (ač napínám síly proti tomu) postupně přirůstá ke slovu Nervy, nejvíc mě potěšil optimistický závěr, ***!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru