Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děti zabíjejte rychle

Výběr: rebecca13
12. 12. 2005
3
0
7101

S dovolením (nebo bez, dyk mě znáte) upozorňuju na to, že mi právě v této chvíli vychází kniha, která se jmenuje DĚTI ZABÍJEJTE RYCHLE a obsahuje několik mých (prej hystericko-pesimistickejch) textů. Vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, máte šanci potrestat své blízké darem. Stojí jen 120,- kaček a pokud ji u vás v městečku nebudou mít, pošlu ji poštou, stačí mi napsat adresu. Takže díky za pozornost a příjemné počtení.

obrazek [http://sweb.cz/PulnocniSlza/obalka3.jpg]

 

Obrázky jsou z dílny mladé slečny na Liteře známé jako jježibaba, vlastním jménem Dana.

 

tady si můžete objednat knížku levněji :-)

 

http://www.rybkapub.cz/Beletrie/Deti-zabijejte-rychle/


nesnášim svoje jméno a matka by mě mohla žalovat:-)))))

Náhodou se tou knihou kochám, už ji mám několik dní doma a musim říct, že když ji má člověk v ruce, vypadá mnohem líp i ta obálka a že se myslim docela povedla i přes těch několik nevychytaných much, který mě zpočátku pekelně sraly :-) Přijde mi, že se nám to povedlo, řikejte si co chcete :-)))))

Smetiprach
19. 12. 2005
Dát tip
ale vždyť jó, nakonec je stejně nejdůležitější, že z toho máš radost, ne? :-)

no a navíc se to i prodává :-)))))

Smetiprach
19. 12. 2005
Dát tip
nad tím bych bejt tebou nejásal, to může znamenat jenom tolik(dle některých místních kritiků), že je to absolutní sračka něco jako Viewegh, Stephen King nebo Robert Fulghum... :-)))))

no já si myslim, že neaspiruju na cenu literát roku :-))))) takže mě tahle jména neurážej :-))))) urazil by mě jedině Troška :-)))))

Smetiprach
19. 12. 2005
Dát tip
no fuj, to už si Trošku přehnala, nemyslíš? :-)))

no já doüfám, že ne až tak moc :-)))))

Smetiprach
19. 12. 2005
Dát tip
no dobrá tedy, mizím, hezký svátky, j.

jojo....z někoho tady závist jen odkapává...sám mám určité výhrady k obálce, ale chápu, že si to třeba nemohla ani ovlivnit...převládá spíš to, že si to dokázala...a to leckdo neskousne... takže gratulace... P.S. nejvíc mě vadí, že si to vydala jako čekanka...to je fakt hrozný, s těma velkejma písmenama...to už by čekanka_učekaná vypadalo líp...a navíc...máš hezký, přímo fotogénický méno...:)

Mabi
16. 12. 2005
Dát tip
Plovárna-no pokud chceš hájit Hůlovou, vždyť já ti to vyvracet nebudu, ale je výhodné přátelit se s nakladatelem, který si náhodou v uvozovkách jako přečte tvůj text a jako náhodou ho vydá a pak náhodou čte jako první všecky další texty, co napíšeš, vím, že náhodou takový osobní guru není špatný. Tím nesnižuju práce Hůlový, nicméně prostě opět další pohádka o tom, jak chudé děvče ke štěstí přišlo ani neví jak, trochu v mých očích splaskla. Jenomže český čtenář má rád pohádky...

Mabi
16. 12. 2005
Dát tip
Plovárna- a ještě se přiznám bez mučení, opravdu nemám ráda pozy, ač Viewegha nečtu, protože se mi to nelíbí, tak na něm uznávám to,že chce psát pro lidi, prodávat a vydělávat, toto vyjádření je dle mého mnohem upřímnější (byť s ním mohu souhlasit, či polemizovat), než takové ty pozy typu - tak jsem šla jako do hospody, no, a prostě náhodou tam byl Karel, a já mu říkala, že jako trochu píšu, nooooo, a von, že to je zajímavý, no a tak jsem mu taky řekla, že mám náhodou sebou rukopis svýho románu, vzal si ho a druhej den mi jako volal, že by mi ho jako vydal, že prostě pohoda nooo... Ale jinak fakt nerada chodim do televize a nerada dávám rozhovory. Tak když si vyslechnu něco podobného, nevěřím tomu člověku slovo... Když už pozy tak jedině dekadentní, ty měli aspon v dávných dobách dandyovskou noblesu...

Mabi
16. 12. 2005
Dát tip
A omlouvám se za hrubku - pózy měly... samozřejmě...

plovárna
16. 12. 2005
Dát tip
Mabi, tvý reakce jsou sice zdravě rozhořčený (tak trochu), ale já jsem jen chtěla stopu, řeklo by se odkaz, kde najdu nějaký ten rozhovor s Hůlovou nebo nějaký povídání o tomhle... Hájit ji nebudu, když o tom nic nevim :o) Vlastně ale, když už jsi to nakousla... není docela pochopitelný, že si nakladatel přečte nějakej text a vydá ho - a spíš si přečte text od někoho, koho zná, než od někoho cizího (a když už něco vydá a má to úspěch, tak je taky dost pochopitelný, že si přečte i tvý další texty)? Stejně tak funguje i to, když se znáš kdekoliv s redaktorama (nejen) kulturních rubrik atd., vždycky to tak bylo... Pravdou je, že prezentace spisovatele jako někoho, kdo jen tak přišel, zazářil a všichni se posadili na zadek, není v takovym případě úplně fér.

děkuju vám všem za návštěvu jedněm za kritiky a jinejm za povzbuzení, obojí je přínosem kritiky pomáhaj zlepšovat, povzbuzení povzbuzuje nebudu už nic vysvětlovat, ani obhajovat sebe a knížku, je na světě a je jaká je a když si ji přečtete, dobře, když ne, vaše chyba :-) protože obsah je skvělej :-)

maartin
16. 12. 2005
Dát tip
Čekanko, něco jsem od Tebe četl a líbilo se mi, něco míň.. každopádně gratuluji, jestli to někde uvidím, rád si přečtu, zvlášť jestli je obsah skvělej. Ale - ten obal je fakt hrozný... mě se třeba taky obal mý knížky nelíbí, ale dělal to nakladatel (jeho náklad) a já jsem ho před vydáním ani neviděl, a co s tím pak naděláš...

Gratuluji. A obálka je docela super. Taková ujetá.

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
Blahopřeji ke knížce, nechť ti dělá radost. Nevyhnu se ovšem určitému překvapení... sama v diskusi říkáš, že si přeješ, aby se kniha dobře prodávala (a kdo by si taky nepřál...). Mé překvapení plyne z toho, že když už si investovala nemalou částku do vydání brožurky, nestálo ti za to, investovat nějakou tu kačku navíc do grafika. Nic ve zlém, ale takovýhle obal včetně té deformované holčičky s cigaretou ve zlomené ruce (té delší, té co jí sahá bůhvíproč někam pod kolena....) tu knížku celkem spolehlivě zabije předem. Alespoň já osobně bych něco takového ani neotevřel, řekl bych si, že stejně jako je odfláknutý obal, bude odfláknutý i obsah... což samozřejmě vůbec nemusí být pravda... škoda, škoda...

solomon: na těch stránkách, který tam inzeruju se koupit dá :-) Mabi: neřešim, co mluví z ostatních, možná i ze závisti někdy lidi řikaj pryvdu :-) a dík :-) Smetiprach: Já do toho neinvestovala, takže jsem to nechala na profesionálech :-)

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
Proboha, Tak to mě vůbec nenapadlo... blbá doba, kdy se lidi živěj něčím co neuměj, místo toho, aby šli dělat něco užitečného. Přinést mi tohle posluchač prvního ročníku, nedostudoval by.... to je teda fakt trapas, mohl bych znát jméno autora té příšernosti a vydavatele? A upřímnou soustrast....

Mabi
15. 12. 2005
Dát tip
Smetiprach-já se obávám, že dneska se psaním uživit nelze, a většina lidí se naopak živí tím, co neumí. Potkávám to na každém kroku, takže pokud věříš tomu,že je důležité něco umět v dnešní době, hrozně se mýlíš, dneska to musíš umět hlavně prodat. Ale tím nemluvím k této knize, neznám ani obsah, ani ¨jednotlivé práce, teď to míním velmi a velmi obecně.

já myslim, že smetiprach myslel grafika, kterej dělal obálku :-)

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
Mabi: viz čekanka hned nade mnou... jinak, psaním se samozřejmě uživit dá, proč by ne? Stejně jako se dá uživit malováním, nebo šitím bot, nebo výrobou rakví... jen by se to mělo umět... ono takové to pořekadlo, že dobré dílo (dobře odvedená práce) se stejně nakonec prosadí je, myslím, pravdivé. Co se týká literárních kvalit anoncované knížky, nemám o nich ani ponětí a tudíž bych si je nedovolil nijak snižovat či kritizovat... knížku jsem nečetl a ani nehodlám... už proto, že když si přečtu, autor patří k "nejčtenějším na literárních serverech" je to pro mě jasné upozornění "tady neztrácej čas". Hezký den, j.

no tak tu ten čas neztrácej

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
cekanka_ucekana: Teď po sobě čtu, co jsem napsal Mabi, tak jenom: neber to s těmi nejčtenějšími autory osobně, myslím to obecně, nejčtenější díla na tzv. literárních serverech nejsou nikdy ta nejlepší, to je přímo fyzikální zákon... bylo by dokonce poměrně snadné vysvětlit, proč tomu tak je, ale to není tady podstatné.

ok tohle já vim, taky jsem pyšná na to, že už nejsem tak populární :-))))) kdysi mě nasral někdo, kdo mi napsal, že jsem jako Troška .-) no, snažim se nebejt, ale někdy to asi nevychází každopádně se nemůžeš zavděčit všem, to prostě nejde a tak se to musí brát ovšem pokud tě odradí slovní spojení na obálce natolik, že zavrhneš šmahem všechno, co je uvnitř, ani já nehodlám ztrácet čas :-)

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
jasně, chápu, jenom na dovysvětlení, já toho času mám opravdu strašně málo a věcí které by člověk měl přečíst je tolik... čili, nějaká selekce je nutná, netvrdím, že spravedlivá, nebo dokonce správná... to je podobné, jako když nečtu, například, životopisy, kupuju je občas, ale nechávám si je na důchod... :-)

Makča
15. 12. 2005
Dát tip
no já čumim - každej ukřivděnej intelektuál si tu musí zchladit žáhu, někdo by jim měl říct, že pláčou na nesprávným hrobě, i když tahle ženská má srdce tak velký, že by nějakýho toho ukřivděnýho debílka ještě snesla:-)zdar čekanko!

zdar, vráno :-))) doufám, že tě brzo uvidim, víš :-))) to čtení mi nevyšlo a moc mě to mrzelo :-) a ta obálka se nelíbí ani mně :-)

Mabi
15. 12. 2005
Dát tip
Smetiprach, přestože zde působíš tak nějak fundovaně, zdá se mi, že asi žiješ v zahraničí a neznáš poměry na českém písečku: 1. o titulu knihy a přebalu – včetně grafiky rozhoduje nakladatelství (zvlášť v případě,že knihu platí ze svého), autor, byť renomovaný na to zrovna vliv nemá 2. dobré zboží, tedy kniha se dobře určitě sama neprodá, v této zemi prostě ne, vždycky potřebuje popostrčit ze strany médií, aneb co by byla Hůlová bez kámoše Stoilova z Torstu,ale jsem ráda, že v nějakých posledních rozhovorech konečně rozkryla karty. A bylo po fenoménu. Na zázraky tady nevěří ani Neználek… 3. v této zemi nikdo nikdy nemá čas, nejen ty, a tak si samozřejmě může vybírat, co bude a nebude číst, to je svobodná volba, přesto si nemyslím, že je nutné tady DEMONSTROVAT, jak to číst nebudeš. Zbytečně škodíš autorce. Já taky neřvu, že beletrii nečtu a usínám zásadně s tlustými životopisy, protože vím,že se důchodu nedočkám…. 4. Mám pokračovat? 5. Takže fangle vyvěšeny,takže teď uklidit,sebrat a hajdy na kutě… No a za ten čas co tu prodebatíš, bys možná část té knihy přečetl.-)

Lidi, hlavně se mi tu nehádejte :-) i když to je pro reklamu děsně dobrý :-) já vás mám ráda a priori všechny :-)))))

jo, ale vyměňovat názory si můžete, to je jasný, to je dokonce užitečný :-)

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
Nevidím důvod si vyměňovat názory, s tebou jsem se domluvil ve zprávách, myslím, že jsme se shodli a žádnou újmu z mé strany necítíš... toť vše, ostatní je irelevantní... Makča: sice nevím, jak souvisí velikost srdce s mizernou grafickou úpravou, ale tomu jistě rozumíš lépe... hezký den.

tak nebuď jedovatej, mám ráda přátelskou atmosféru, víš :-)

Smetiprach
15. 12. 2005
Dát tip
no jó... :-)

nenechávám se :-)

Mabi
15. 12. 2005
Dát tip
Cekanka-tak jsem knihu viděla mezi novinkami v jednom knihkupectví u Anděla, vyjímala se tam docela fajně, rozhodně si ji člověk v tom množství všimne, takže...

ceder_john
15. 12. 2005
Dát tip
makča: nic ve zlým..ale nechceš si sundat ty brejle..mě totiž to co říkáš, nepřijde jako nic jinýho než že sis jen taky chtěla schladit žáhu či co.. já vyčítám a ty zas vyčítáš..a to je všechno a přepočítávat co má větší hodnotu je vo ničem..prostě když se mi něco nezdá můžu se vyjádřit nebo jít dál a ani jeden z těhlech postupů není lepší..

Repulsion
15. 12. 2005
Dát tip
Jak si tak čtu ty reakce... je čím dál víc pičí na Písmáku.

pozorovatel
15. 12. 2005
Dát tip
:)))) a kdyby ceder nenapsal, co napsal, tak to snad taky napíšu:))) a knížka má pěknej název:)) Děti, zabíjejte rychle:)

plovárna
15. 12. 2005
Dát tip
Mabi, můžeš mi prosímtě poslat nějaký stopy k tý Hůlový ? Nic takovýho, jak píšeš, jsem zatim nezaregistrovala, tak nevím kam..., dík :o) Ke knížce gratuluju a když už ji máš, tak se na "akorát nervy" vykašli, můj šálek to sice taky zrovna nebude, ale proč si tím kazit náladu ? :o)

kongo
15. 12. 2005
Dát tip
Hm, tak abych nebyl za intelektuála se zaraženýma prdama, tak jenom konstatuji, že tohle mi přijde trochu smutný. A ještě smutnější ta hromada smajlů pod vlastním textem. (Btw. kvůli "hlavně to prodat" knihám zemřel například takový Kafka bez marky v kapse.) To ovšem neznamená, že nepřeji hodně štěstí...

ulita
14. 12. 2005
Dát tip
no gratuluju :)

synáček
14. 12. 2005
Dát tip
Gratuluju...! ...a přeji krásné (hlavně však pokojné) Vánoce...

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
Čekanka Učekaná patří k nejčtenějším autorkám publikujícím na literárních internetových serverech -> koukám, že dneska už se do představení autora píše cokoliv.. to je mazec..

a co se ti na tom nezdá, chlapče?

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
nic, jenom, že když se někdo nechá takhle prezentovat, tak že mu fakt jako asi o něco de..

a jak by ses nechal prezentovat ty?

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
vyplývá z toho, že určitě né jako ty.. jinak sem nadtím jakože eště nepřemejšlel, spíš mě zajímá co jsem schopen napsat, než jak to budu prezentovat..

no to jsem taky já nepsala tu prezentaci, já bych o sobě nenapsala nic, takže mi je to fuk, hlavně že tam někdo něco dal, přijde mi to docela prdel, hlavně to, že posledních dvacet let žiju a pracuju v Praze, to zní jako bych byla stoletá babička .-))))) ale zajímaj mě názory jinejch, těch chytřejších :-)))))

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
no mě by to vadilo, kdyby o mě někdo něco takovýho napsal..ale jak vidím, tobě de především o to, že máš knihu na pultě..nechť si to tedy užij.. p.s. doporučuju tam připsat eště nějaký smajlíky..(prej čím blbější reklama, tím větší prodej)

tak ti teda děkuju za pár jedovatejch poznámek to víš, že chci, aby se to prodalo

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
jed je dobrej, vypálí rány.. a pokud je tam někde i síla, tak tě neoslabí..

to je možný, ale já radši bez jedu a konstruktivně

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
konstruktivně? si přečti bibli.. nevím co si jako představuješ, sdělil sem ti výhradu, jak ty se k ní postavíš je už na tobě..to je podle mě maximálně konstruktivní..

no jo, když jsem tě k tomu dokopala, první tvoje kritika byla JEN jedovatá a bibli asi číst nebudu, já nečtu nic

ceder_john
14. 12. 2005
Dát tip
podle mě všechny mý příspěvky říkaj to samý, takže buď sou všechny jedovatý nebo konstruktivní..vyber si.. bibili číst nemusíš, já jen, že si chtěla něco konstruktivního a bible má podle mě slušnej konstrukt..

sidonia
14. 12. 2005
Dát tip
gratuluju jaky to je, mit knizku?

děsný, fakt děsný, akorát nervy, nic neni jak chceš a nakonec jedovatý lidi :-)))))

sidonia
14. 12. 2005
Dát tip
ja myslim jako.. pocit?mas dojem, ze to s sebou nese nakou vnitrni zmenu, treba?

myslim že ne pocity.....mám akorát nervy, fakt

solomon
14. 12. 2005
Dát tip
koupim hned jak narazim........fakt

Mabi
14. 12. 2005
Dát tip
Cekanko- Tvé práce neznám, ale gratuluji každopádně a zdá se, že z ostatních některých zde tu mluví prostá závist... Ta dáma na obrázku mi připomíná a nevím čím utahanou Lojzis z Bidýlka.-)

hai_mal
13. 12. 2005
Dát tip
Taky mi má vyjít jedna moje kniha ale není to poezie. Ale ta bude na mé přání podle smlouvy dostupná hlavně v knihovnách a jen nepatrný zlomek snad bude v knihkupectví. Ještě že veškeré náklady hradí vydavatelství spolu s nakladatelstvím, pravděpodobně včetně nějaké té reklamy. Já možná umím psát, ale oni jsou profesionálové zase v něčem jiném... Tak držím palce.

Del: pleteš se, místní komunita nepotřebuje tvrdej hák hai: tohle taky neni poezie

FRYDA
13. 12. 2005
Dát tip
Gratuluju k vydání čekanko, že to koupím neslibuju, ale doufám, že kupců bude hodně.Hezký vánoce a nějakou trvalou radost v příštím roce.

Yfča
13. 12. 2005
Dát tip
Supeeeeeeeeer! :o))

Delahaye
12. 12. 2005
Dát tip
ač mám k černému humoru, ba i k depresi dost blízko, odpudila mě již obálka ... + to, co psal MeTB je taky fakt i z podpisu přezdívkou čiší to, že dílko směruje tvrdým hákem k prodeji hlava nehlava hlavně (místní ?) komunitě takže ani za 60,- nezlob se

MeTB
12. 12. 2005
Dát tip
Mno, nic ve zlem, ale ten vtípek s rádobycigaretovým varováním je už hodně ohraný.

dík, neni to vtip

MeTB
12. 12. 2005
Dát tip
Aha, tak potom bych to raději tajil. :-) Ale vážně, bez něj by obal vypadal zhruba o třídu lépe (můj názor). T.

no to je možný, ale zase znáš lidi, my to chceme hlavně prodat :-)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru