Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TOTEM č. 11 PRÁVĚ VYŠEL

19. 12. 2005
0
0
4852
Autor
drfaust

 

 

Časopis TOTEM č. 11 naleznete zde:  
http://www.totem.cz/endb.php?nm=11&pg=1. 


evalota47
25. 12. 2005
Dát tip
hm

drfaust
22. 12. 2005
Dát tip
nebudete pořádat mezi svátkama nějaké pivo?

Smetiprach
22. 12. 2005
Dát tip
ani náhodou... :-) po mnoha letech budu mezi svátkama užívat sněhu a pohody, vrátíme se až prvního, takže potom... j.

drfaust
21. 12. 2005
Dát tip
proč máš pořád potřebu nám to znovu a znovu připomínát? Řekls to už třikrát. To ti nestačilo? Těmhle potřebám moc nerozumím.

Smetiprach
21. 12. 2005
Dát tip
Házení hráchu na stěnu, že? No nic, pomahej vám pánbůh...

drfaust
21. 12. 2005
Dát tip
žádný házení hrachu na stěnu. jen nevhodné místo pro takovou komunikaci. a taky míra a čas. já si to všechno přečetl a děkuju ti. Ale to je tak všechno, co v tuto chvíli lze.

Smetiprach
21. 12. 2005
Dát tip
o.k. tak to je jiná, chápu, potom to ostatní konstruktivně a soukromě... j.

drfaust
20. 12. 2005
Dát tip
Maxima: A říkám ti snad já něco o špatné volbě obálky?

Smetiprach
20. 12. 2005
Dát tip
Regio je jeden z nejlepších malířů co se dají na totemu najít, mám jeho věci rád, ale typografie obálky je navzdory tomu velice špatná, až se mi nechce věřit, že jí dělal ten samej člověk co ilustraci... stejně tak jako grafická úprava vnitřku čísla... asi by bylo dobré, aby si redaktoři neupravovali jednotlivé stránky podle svého uvážení... myslím, že by se vyplatilo svěřit i tuhle část autorovi obálky a ilustrací... minimálně by se tím zabránilo roztříštěnosti (snažím se tu hrůzu nějak kultivovaně pojmenovat, všímáš si? rejp).... co se týká jazykových korektur, chápu, že nejste schopní to uhlídat, navíc dělat korekturu vlastního textu je, vzhledem k setrvačnosti, často problém. Už jsem ti to myslím dříve psal, snad by nebyl takový problém požádat 5-6 lidí, aby po vás hotové číslo prošli.

Smetiprach
20. 12. 2005
Dát tip
Už jsem četl tvou reakci na totemu... J.

drfaust
20. 12. 2005
Dát tip
dokážeš si představit dohodu s 5-6 lidmi, kteří nejsou na tvé věci vlastně až zas tak zainteresovaní a nebude z toho pro ně žádný zisk? Ale fakt ne. Jen práce a práce. A problémy s tím, aby se shodli na koncepci s dalšími 5-6... pak si zkus představit, že to tihle lidé odevzdají vše v termínu, když to dělají jen na dobré slovo... nene. my to můžeme (a jedině proto to vůbec nějak zvládáme - byť s kolísající kvalitou) dělat v úzkém kruhu několika málo lidí... kteří se po večerech baví tím, že pročítají, staví ap. - místo aby dělali něco jiného.... mám pocit, že máš trochu iluzorní představy. Ale nechme už toho. je tu číslo. Holt má se ti třeba nezdá jeho kvalita. To je legitimní názor. Příště se to pokusíme udělat líp. Abych byl upřímnej: Nejsem zrovna odvázanej, že se tu mluví o "kvalitě". Je to časopsi a ten je určen nejen ke kritizování jeho kvality. Nechme to už plavat. Hezký den. PS: Dnes mne v Dejvicích překvapila Z. Donesla mi obrázek...

Smetiprach
20. 12. 2005
Dát tip
1. dovedu si to představit, samizdat takhle fungoval mnoho let... a v určitých oblastech funguje i dnes. 2. myslel jsem 5-6 lidí mimo redakci, kteří by plnili funkci korektorů, každý by našel něco a bylo by veseleji... 3. to je ono, baví se... pokud je to nebaví, nemusí dělat redaktory, pokud už je dělají, měli by dělat pořádně. 4. o kvalitě mluvíš ty... :-) 5. ano, přiznávám, myslím, že jedenáctka je jedno z nejslabších čísel, ne-li vůbec nejslabší a soudě podle reakcí některých čtenářů, není můj názor zcela ojedinělý... 6. nenapadám vaši snahu a obětavost, pouze konstatuji některé z nejvýraznějších chyb a navrhuji možná řešení. Patrně tak nečiním proto, že by mě časopis totemu jako takový vadil, že? Hezký večer...

drfaust
19. 12. 2005
Dát tip
tak dík, že to víme, příště tě můžem požádat o ztvárnění obálky, jestli chceš. Mohl bys ukázat že umíš i víc, než tohle.

už jsme nakoukli...a můžeme doporučit...

drfaust
19. 12. 2005
Dát tip
stojí snad výše napsáno něco tkaového? by to možná chtělo lepší brýle, ne? :)) nějak ti to zatemňuje mozek:))

drfaust
19. 12. 2005
Dát tip
Maxima:! :))

drfaust
19. 12. 2005
Dát tip
Maxima: Nehas, co tě nepálí. Do jedenáctky jsem chtěl obálku od Regia, protože ilustroval celé číslo.

drfaust
19. 12. 2005
Dát tip
chrjz: však právě

slunicko85
19. 12. 2005
Dát tip
mám prohlédnuto a pročteno a líbí se mi ..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru