Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Heda se chystá za Švadlenkou

30. 12. 2005
4
0
1619
Autor
Diotima

 

   
 Dnes je Hedin velký den. Podepsala smlouvu na balík peněz s TIS, podporovanou  i Ministerstvem korupce. A těch sto tisíc babek dostane, když urovná prekérní situaci s rozzlobenou Švadlenkou, která by mohla svým důkazním materiálem zdecimovat celou státní mašinérii včetně politických špiček.

Heda věřila, že se se Švadlenkou, svou dlouholetou známou od Berounky, rozumně dohodne a získané prachy jí umožní strávit zbytek života mezi milovanými knihami a milenci ve srubu nad bahnitou řekou. Srub si pořídila za fajnovej kšeftík - likvidaci Pepy Bambuly, který nechal  vodprásknout svou hodnou ženušku kvůli své nové milence - husičce Bejb, což se ovšem vůbec nelíbilo tchýni a najala si spolehlivou Hedu. Ta se vloudila do Pepovy luxusní diskotéky převlečená za sexy larvu - v malých večerních s velkým dekoltem od Verlaina, v lodičkách od Bafy, parfémem značky Barell, s atraktivním ksichtem pomalovaným dle časopisu pro ohňupení mladých slípek Cosmoslintal, a to vše pořízeno v saloonu L´Oral. Nemusela ani vytahovat své těžké nymfomanské zbraně, stačilo se zavlnit a vyšpulit kozy pětky a už se béda chytil. Naslibovala mu soft hrátky, v prvním lesíku ho pod záminkou, že potřebuje čurat, vylákala z auta. Pak ho začala v bučině vášnivě líbat na ucho, želízky mu secvakla ruce za kmenem, svlékla do naha, sešvihala bičíkem a zanechala uprostřed lesa, noci a patnástistupňového mrazu svému osudu. Druhý den Bambulu našli ztuhlého do morku kostí, ale jistě měl dost času popřemýšlet o svém zločinu - že zabíjet vlastní manželky se přece jen nevyplácí. Tchýně byla štědrá a Heda svůj srub zvaný Dakota, postavený romantickými trampíky roku 1928, milovala. Tady nacházela klid duše, zde mohla číst a přemýšlet o spletitostech života.

 Teď se ale vraťme k onomu aktuálnímu bussinessu - zpacifikování Švadlenky. Tajní věděli, že Heda má Švadlenčinu důvěru. Tyhle ostré holky se poznaly před pár lety v cukrárně "U žabáka" v Černošicích a hned si padly do oka. Při družném hovoru nad indiánky zjistily, že kvůli komančské perzekuci obě shodou okolností absolvovaly z nouze místo studia filozofie a politologie aspoň techniku v Ově, obor ekonomie a řízení státu, a že mají obě dobrej čuch na výnosný kšefty. Švadlenka, která taky pocházela z Moravy, ji vzápětí pozvala na raut do zlínského hotelu Moskva, aby ji uvedla do své problematiky, protože zde také sídlila mnohá s moravských mafiánských firem napojených na státní struktury. Tady taky Heda poznala svého mazlíčka Aliho. Pro moravské milence měla Heda  slabost - pro jejich vášnivost a srdečnou prostomyslnost, kterou ale kazila jejich povrchní lačnost po majetku, luxusu a pozlátku velkého světa. Morava byla vůbec její oblíbená končina, rozuměj Slovácko, i když vlastenectví s češstvím ani moravanstvím nespojovala, protože jako většina místních byla směskou potomků válečníků, kteří tímto územím táhli. Podle rodokmenu se v ní prala krev Rakušanů, Francouzů a bavorských Židů, a byla taky zdrojem Hediny všestranné náruživosti, divokosti a prchlivosti, a tím i občasných trablů. Zároveň ale podědila smysl pro humor, spravedlnost a osobní čest. Byla toho názoru, že lidé jsou stejní všude, ti dobří i ti kriplové. A takoví teď dostali do matu Švadlenku. Švadlenka sice byla schopná holka, ale jak to bývá, když má člověk hodně, chce ještě víc. Hrála vysokou hru a ve své nenažranosti a troufalosti podcenila fakt, že státní struktury jsou prolezlé hajzly toho nejhrubšího kalibru - bývalými komanči, kde se ještě občas našel nějaký ten pravověrný trouba s ideálem rovnosti, ale taky estébáky, většinou tu ale řádily už jejich dětičky - v genech zaprodanost svých rudých fotříků a s žaludkem hyen, neštítící se žádného podrazu, lační moci a prachů, praví Jagové. A na ně Švadlenka narazila jako Ferda Mravenec na Berušku. Ve své moravské naivitě netušila, že když si je kupuje pro zdar svých kšeftů, že žádné úmluvy nebudou dodržovat, a že se jí budou chtít zbavit, až se jim nebude hodit a bude chtít svoje prachy zpátky. Naštěstí se včas zdekovala na Zanzibar, ale ve svém moravském furianství se chtěla pomstít - což byla zatracená blbost, takže Heda měla být vyslána, aby ji uklidnila a ujistila, že na Zanzibaru lze prožít i s rodinou i finanční podporou státotvůrců krásná léta. Jinak je nasnadě, že ji Mlejn, už kvůli Strassovi a jiným tlučhubům, sešrotuje i s chlupama. Hedě se sice státní praktiky nelíbily, ale věděla, že parchanti jsou všude stejný, a že namastit si kapsy celkem bezpracně a pocestovat by mohlo být fajn.

Švadlenka sice byla obklopená svými ostrostřelkyněmi, mezi kterými vynikala bojovná Alou, která v občasném amoku byla schopná vodprásknout i své nejlepší milence i kámošky, ale Heda věřila ve svoji šťastnou hvězdu. Aby byla nenápadná, rozhodla s sebou vzít jakoby na honeymoon svého právního poradce Fritze, který byl i skvělým střelcem a nakonec i jeho sm sklony byly pikantní a zárukou, že se ve volných chvílích Heda nebude nudit.

Kámoška barokní Xena jí přes hlavouny zajistila letenky do separé pro diplomaty, takže už nic nebránilo skvělému dobrodružství a snad i přátelským pařbám se Švadlenkou, jejími pistolnicemi, Fritzem a urostlými domorodci na Zanziku, a to nejen na Silvestra.

Ein glückliches Neues Jahr! Zum Wohl!  Cheers! Živijó!
´

 


Movsar
04. 01. 2006
Dát tip
supr. tip


Diotima
30. 12. 2005
Dát tip
pokračování příště :-) díky ... ptákovina pro pobavení to více méně je, to ano

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru