Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neftipník

30. 12. 2005
11
0
5218
Autor
Danny

Pan Neftipník ráno vstal. "Brzo ráno panna vstala, prádlo si na uzel zavázala..." řekl si, jen tak pro radost. Vyčetl budíku jaktože tiká když mu má vykat. Zasmál se svému superftipu a odebral se na snídani. "Sním, že sním snídani..." šeptal si polohlasem a potutelně se u toho usmíval.

Poté pan Neftipník prohledal svou spižírnu a ledničku ("sníhničku", jak často říkal) a zjistil, že nic poživatelného nemá. "Budu snídat prázdnou množinu," řekl si "ta je aspoň ihned hotová."

Čištění zubů se obešlo bez jediného ftipu. "Asi nejsem dneska ve formě," pomyslel si pan Neftipník. "Aby taky ne, vždyť kolem sebe žádnou formu nevidím, ani formičku na bábovičky..." pan Neftipník se šprýmovně dloubl do žeber a jal se oblékat, aby dorazil do práce. "Obléknu si gatě... vlastně ne gatě, ale jenom jeden gať..." asi padesát ftipů podobného ražení prolétlo jeho hlavou při oblékání. Nebudeme je tu všechny uvádět, abychom vás nezahltili. A stejně tu na to nemáme uvaděčku, že?

"Tohle vlastně není výtah - jenom takový malý výtažek," pomyslel si pan Neftipník, když jel dolů do přízemí. Tentokrát ho nenapadl žádný ftip týkající se dveří od domu: "Ta formička na bábovičky prostě schází, no..." povzdechl si.

Na autobusovou zastávku dorazil asi za dvě minuty. "Jestliže je zastávka místem, kde se autobus zastaví, měla by být taky rozjížďka, tedy místo, kde se zase rozjede" - podotknul pan Neftipník: asi se znovu dostával do formy. Vevitř v autobusu odolal pokušení, že sedícího důchodce pustí stoupnout - mnohokrát se snažil své ftipy prezentovat na veřejnosti, ale nesetkal se s přílišným pochopením.

V práci jej konsternovalo příliš dlouhé bootování služebního počítače. "Potřebovali bychom vypočítač: zatímco počítač počítá, vypočítač to vypočítá," brumlal si pod fousy. Vlastně ne - žádné fousy neměl. Vtom se ozvalo zaklepání na dveře. "Blíže!... ehm vlastně Dále!" zvolal.

"Já jsem tu nová a potřebovala bych se u vás zaučit..." ozvalo se ode dveří. Do místnosti vešla hezká slečna "Dobře... sedněte si tady k mému počítači." usmál se pan Neftipník.

"Jmenuji se paní Humorná," ozvala se nová příchozí, "k vypočítači si sednu - nebude nás, doufám, monitorovat monitor?"

Pan Neftipník se usmál a odvětil dalším žertem a v tomto duchu pokračovali celou pracovní dobu. Byla to láska na dvacátý devátý a půltý poslech.




Narvah
13. 01. 2006
Dát tip
ale docela vtipný..

Print
31. 12. 2005
Dát tip
:-))*

To je bomba!!!! :D Super! *

Eva_S
31. 12. 2005
Dát tip
jeee....něco potěšujícího....

Mezon
30. 12. 2005
Dát tip
... moc pěkné ... takové rozomilé ... ***

Loutka
30. 12. 2005
Dát tip
to je tak trapný, že mi to připomělo mě*

houmles
30. 12. 2005
Dát tip
jeee.. to je uplnej rovnak na vohejbak

Detrewi
30. 12. 2005
Dát tip
dobře si hraješ se slovama :-)

:)) vyborny

pekylau
30. 12. 2005
Dát tip
Vynikající, jemný, veselý dezert, po všech těch bombastických předsilvestrovských nakládačkách. Za vylepšení chuti děkuji. Tip

Levi
30. 12. 2005
Dát tip
Jo, líbí se mi to. Ještě bych to trochu okořenil Sarojánem a může to jít do tiskáren :) t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru