Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svoboda

11. 01. 2006
4
0
2233
Autor
Barbar_Cohen

Další trocha polemiky

Není to tak dlouho co jsem za smysl života považoval smrt, říkal jsem si že člověk stejně žije jenom proto aby zemřel, myslím že každý musí uznat že smrt je to jediné co má v životě jisté. ovšem před nedávnem se v mém životě stal zvrat. Nevím čím to bylo způsobeno a myslím že to ani nechci vědět ale došel jsem k názoru, že než člověk zemře může být šťastný, může se radovat, říká se že radost je pomíjivá, ale přesto tu je a ikdyž časem zmizí přesto ve Vás něco zůstane, něco co už Vám nemůže nikdo vzít, ten pocit. Je tu však něco, co člověku sice jiný člověk vzít může, ale je to to nejdůležitější a sice svoboda, bez svobody je člověk ztracenej, tak jako si jiný nedokáže představit ráno bez hrnku kafe, nebo oblíbené cigaretky na zastávce :-), tak já si nedokážu představit život bez svobody, k čemu by jinak byl život, bez toho aniž by si člověk mohl dělat co chce, kde se ale dá svoboda využít? Vždy jsou všude určitá pravidla a přikázání, která dodržujem nebo se je aspoň snažíme plnit.... Proto za svobodu považuji jazz a Boba Dylana, totiž vždy když to podlouchám, připadám si tak svobodný, jako nikde jinde na světě. Svoboda je totiž to nejdůležitější a zároveň to nejvzácnější na světě, svoboda je má radost, proto si jí cením nade vše v životě.....
Veronika11v
09. 02. 2006
Dát tip
hej... aj ja som prišla na to, že sloboda je nadovšetko.. nenechaj sa nikým obmedzovať..... ani tým, kto si hovorí, že je tvoja láska.... pretože existujú kompromisy.... t

človeče, som rada, že som ťa toto videla napísať..po tých všetkých predzchádzajúcich síce skvelých, ale predsalen depkových básňach...no ***;) a inak, ja mám takto Apocalypticu...bolí ma hlava a mám depku...pustím si Apocalypticu a všetci naokolo majú bolesti hlavy a depky...len ja už nie...;P ;D

Teď jsem viděl film, Milion dolar hotel, scénář k němu pomáhal napsat Bono Vox a byl to opravdu dobrej film, hlavně ho režíroval člověk co režíroval nebe nad Berlínem.

zase jeden debil. hurá. hele polib si, nepotřebuju se srát s dalším písmáckym tupcem. z filozofického hlediska.. si polib prdel.

Bored by...: přečti si, co jsem napsal ještě jednou, zkus zapojit své mozkové buňky, které ještě máš, pak si to přečti ještě jednou a teoreticky by ti pak mělo docvaknout, že jsi neměl pravdu. Pokud na to nepřijdeš, napíšeš jen další blitky podobné těm, co jsi vyplodil.

Dmitrybláblá: z filozofického hlediska blá blá blá pokud si při poslouchání boba příjde dobře a svobodně, je to jeho vlastní svoboda bez čehokoli jiného, svoboda v jeho hlavě. rozdíl mezi tvým žvástem v kritice a tím, co napsal barbar je zásadní - jeho text je založen na prožitku, tvůj na nekonečně debilních kecech chlápků s rolákama a fajfkama. co se mě tejče, můžeš se s tím jít zahrabat. Barbar: jinak se mi text nelíbí jako dílo, ale jako akt popisu pocitu, oproštěného od blá blá, je fascinující. a za to tip. jagara: prostuduj si druhou epištolu korintským, třináctou kapitolu ;))

jo a avi kurnik

Z filozofického hlediska je svoboda velice relativní pojem, pokud ji přirovnáš k poslechu jazzu a Boba Dylana, pak spíše mi to připadá jako omezení. Svobodou by bylo tvoření a samotné hraní jazzu... Vím, jakým způsobem to myslíš (ten pocit kdesi uvnitř, když uslyšíš ty lahodné tóny), ale podle mě jsi spletl cit, který jsi popsal - radost, uvolnění, souznění, pochopení aj. Ale svoboda ne.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru