Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fakt mi socani pijou kref!

13. 01. 2006
0
0
1975
Autor
MiKee

Nehledejte v tom nic, než výkřik do tmy. Zoufalý!

Tak ONI (socani)
a pán, co ho nemám rááád,
bez jakýchkoli důkazů
obviňují hejtmany krajů,
kterým předtím alibisticky a povýšeně
hodili na krk předlužené nemocnice,

Z ROZKRÁDÁNÍ,

když se snaží transformací na akciové společnosti
alespoň trochu nechat zasahovat tržní mechanismy do odvětví,
ve kterém je to díky NIM téměř nemožné.
Co ještě chtějí?
O co jim jde?

Hanba, hanba,

hanba!


Vasa
18. 01. 2006
Dát tip
No... Podmínkou přijetí na univerzitu je pohovor při kterém je musíš přesvědčit, že jsi to nejlepší co je za celou historii potkalo. To k angličtině. V Británii si potrpí na prestiž, zvláště pak školy, a tak když jim řeknu že jsem byl tady uspěšný a můžu část svých uspěchů přenést i na ně... Snad je to potěší.... :-)

MiKee
17. 01. 2006
Dát tip
ZMOK: Je hezke, jak vzdy na zacatku sveho prispevku jsi celkem smirlivy a clovek by temer mel pocit, ze jses ochoten pristoupit na kompromis nebo se alespon prestat navazet. A pak prijde strih a zacne to. Snuska osloveni typu "synku", uvahy o rozmazlenych parchantech zazobanych rodicu a podobne. To je skoda. Ty se stale stavis do pozice cloveka, ktery je starsi a tudiz ma navrch. A timto se jenom shazujes a (promin, to je jen muj nazor a navic vytvoreny pouze z tvych nazoru v teto diskuzi) ukazujes, ze na tom mozna s tou moudrosti a uhlem pohledu nebudes az tak dobre. Poucovat "ty mlade floutky", to casto pro vlastni "realizaci" delaji stari, jednodussi a zamindrakovani lide. A to mi prijde trochu skoda...

ZMOK
17. 01. 2006
Dát tip
Smířlivý tón smířlivému tónu. Pokud chce ten člověk diskutovat slušně, tak já budu taky. Ale pokud mi chce nějaký zobák nadávat do parazitů systému sociální podpory, tak to se fakt vzteknu. Někde úplně vepředu jsi se ptal, jaký je rozdíl v názerech člověka 16tiletého a 24letého. Podívej se na předchozí diskusi a Václavovy příspěvky. Nakolik byly reálné a vypovídající něco o nenamyšleném nespratku, posuď sám.

Simonides
17. 01. 2006
Dát tip
huh, politickou debatu bych tady věru nečekal :)

Vasa
17. 01. 2006
Dát tip
Tohle asi po dobrém nepůjde.... Vlastně máš pravdu...jsem synek zazobaných rodičů... Proti tomu nic...i když to není hezky řečeno... Víš, kdyby si sám sebe postavil do pozice "zkušeného" staršího člověka, a díval se na mě jako na dítě, ale takovýma těma úsměvnýma očima, tak bys měl to svoje "na vrch". Ale když mě shazuješ, tak tím shazuješ sám sebe. Měl jsi ustoupit a tím získat statut "lepšího" od ostatních. Titulovat se tam sám nebyl moudrý tah. Teď par realitek. Maturuju až za 3 roky. Pak chci,zdůrazňuji CHCI studovat v Británii. Doufám že mě tam dostane moje angličtina a moderní šerm. A když ne, tak se holt budu muset živit rukama... Přijdeš mi zahořklí, což je pro člověka s idealy těžko stravitelné sousto...

ZMOK
17. 01. 2006
Dát tip
Takto mně nenaštveš :-) Klidně si buď synek zazobaných rodičů, to je každého věc....jenom nebuď (tím neříkám že jsi) protekční parchant (a že jsem jich potkal, jak ve škole, tak v práci) Pokud chceš studovat v Británii nebo někde v zahraničí, tak to jde jenom schválit (pokud možno nic humanistického-můj osobní názor)-když tě tam dostane angličtina a schopnosti, proč ne. Vedení kolektivu nebo firmy? To chci taky, zkrz to jsem tu nikdy rozruch nedělal (malá rada- zkus si někdy nějaké těžké, špatně placené manuální práce=jedna z nejlepších investic nového vedoucího) A teď otázka. Jak by ti měl pomoci šerm?

Vasa
16. 01. 2006
Dát tip
Nevěřím ti ani slovo... S vojnou to myslím vážně... Víš...ty nikdy nepovedeš žádnou firmu ani kolektiv.... možná tak dělat mizernou práci a pobírat ty ubohé "socialní" dávky! Až budu chtít vymřít dám ti vědět....

Vasa
16. 01. 2006
Dát tip
A víš co, Přečti si "Těžko říct" z 12.01.06. Když přeskočíš osobní čast...bude se ti to moc líbit...

ZMOK
16. 01. 2006
Dát tip
Za dva roky maturuješ, tak mi potom napiš, jak se ti vede :-)). Uvidíš, že určitě najdeme smířlivější tón. Se samotným gymplem teda díru do světa uděláš hroznou. Když nepůjdeš na výšku, tak velice rád budeš na pracáku a na sociálním o tu podporu žebrat. Nečeká tě to v tom případě, že by jsi byl rozmazlený parchant zazobaných rodičů.... A jenom tak mimochodem, synku, nikdy jsem o nic nežebral, v životě mi nikdy nikdo nic nedal, všechno co mám, jsem si musel tvrdě vydřít. Teď studuju na vysoké škole, finanční podpora od rodičů minimální, tak musím ke studiu ještě docela tvrdě makat a to ve svém oboru. To ty jsi asi nepoznal,co? Jenom tak blbě pindat o vedení firem a kolektivů.......

Vasa
15. 01. 2006
Dát tip
Dík....

ZMOK
15. 01. 2006
Dát tip
No, asi je to tím, že člověk v 16ti je ještě víceméně děcko. Taky jsem měl 16, tak vím jak to chodí. Nemyslím to jako urážku, pouze konstatuju. A k tomu dějepisu, to je něco tak hrozně subjektivního, že vlastní názor má 100krát větší hodnotu než hodnocení odposlechnuté někde ve škole.

Vasa
15. 01. 2006
Dát tip
ZMOK: Ty jseš z Hradiště,viď? Byl jsem tam.....pěkné město! Nemluvil jsem o tom když ti paní učitelka ve školce říká."Tohle je špatné,tohle je dobré..." Měl jsem na mysli trochu gymnazialní vyuky(tedy jestli to tam u vás máte?) . Názory se zakládají na informacích. A ty nemusí být vždycky pravdivé... Názory nemůžou být ani dobré,ani špatné, jsou to jen vývody daných informací...Já mám takový a ty jiný....tady problém není... Můžeme možná zpochybňovat schopnost výběru toho druhého(což jsi už udělal), ale nic moc jiného udělat nemůžeme... A ač je jakkoliv jisté že socialní demokrati přivedou tuto zemi ke krachu, stále existují lidé, kteří jí budou volit....tomu Já říkám "Lidská komedie" ...

ZMOK
15. 01. 2006
Dát tip
Samozřejmě že u nás máme tu trochu gymnaziální výuky, dokonce jsem do sebe tu trochu gymnaziální výuky úspěšně dostal..... Dokonce i vím, jakým stylem se dějepis na školách učí a jak vypadají gymnaziální učebnice dějepisu (to je, co?). A vím taky, jak sám sebe ke vztahu k okolnímu světu vidí průměrný gymnazista (zkus se nad tím zamyslet, všude je to stejné :-) ). A ještě k tomu začátku: jenom proto, že jsi z Prahy nemusíš dělat z mého kraje nějakou pochybnou barbarskou krajinu ( jak jsem si všiml, u lidí z Prahy a okolí docela obvyklé). A ze začátku na konec....ale k tomu už jsem se vlastně vyjadřoval.

Vasa
15. 01. 2006
Dát tip
Gymnazista se na svět okolo díva z "nadprůměru" .....je hrdý( a právem) na schopnosti a statut kterých dosáhl....nebo by aspoň měl být.... No, a jsme u toho....Takoví lidé by měli stát v čele(nemyslím Menzu,ale ty co něco dokázali), dokázali že jsou ochotni pracovat a přinést výsledky.... Cha, jako pan Gross(dobrý vzorek socanů,nemyslíš?), poznal jsem ho osobně. Člověk bez zájmů,jazyka,vůle, důvodů.... Ach jo, proč není třeba k "občanství" splnění vojenské služby....???

ZMOK
15. 01. 2006
Dát tip
Jo, přesně tak, gymnazista se na svět dívá z nadprůměru, z intelektuálních výšin, on je někdo. Taky jsem si toto prožil. Až dostuduješ, tak padneš tvrdě na hubu, neboj já to znám, budeš hovno, a přesně to, hovno, budeš taky umět a znát. Pak se sakra rozmyslíš, kdo má a kdo nemá stát v čele státu, pak teprve zjistíš co to znamená něco dokázat. To, že v čele státu stál první blázen a potom podvodník, to taky neschvaluju a díky bohu už je tato doba za námi a zatím se to zlepšuje. A s tou vojenskou službou to má být jako vtip, jsi ožralý, nebo to fakt myslíš vážně?

Vasa
14. 01. 2006
Dát tip
Ok, "věšení po lampách" beru zpátky, ale to mě jenom irituje jak lidé, o kterých pochybuji,že dokončili základní vzdělání, nebo jsou prostě vychytralé svině, že takoví lidé by my měli vládnout! Není to mých sympatích k pánům jako Gross nebo Paroubek...ODSaci nejsou o nic lepší... Ale pokud se budu mít za jejich vlády mít dobře a tak moje rodina, mé okolí a potažmo i celé Čechy, tak jim zase já dám hlas.... ZMOK: Přečti si Farmu zvířat od Orwella, blázne....

ZMOK
14. 01. 2006
Dát tip
Václave, Václave, 16tiletý Václave. Svoje jsi řekl a já už k tomu asi nemám co dodat. Jo, a neboj se, že farmu zvířat jsem nečetl. :-) PS:dík za toho blázna.

ZMOK
14. 01. 2006
Dát tip
Přesně tak, každý ať se rozhodne jak chce. Od toho jsou svobodné volby. Ani tobě nikdo neříká, že máš volit ODS. A k těm nemocnicím.Jak si třeba představuješ fungování ztrátových, ale přitom velmi užitečných provozů? Jaké místo mají mít v takovém pojetí zdravotní péče "neperspektivní zákazníci", jako jsou například dlouhodobě nemocní staří lidé? A je toho mnohem víc, co mi na tom přijde blbé, nebo to prostě nechápu. Myslím si, že mechanismy volného trhu v každém případě samospasitelné nejsou. Děkuju za odpověď, nemusí být stručná.

ZMOK
14. 01. 2006
Dát tip
A jen tak mimochodem, slyšel jsem názory lidí co v nemocnicích pracují, tedy přímo od zdroje a to mezi nimi bylo i několik primářů. Ti by s tebou nesouhlasili, určitě ne, ještě by ti možná i něco sprostého řekli. :-)

MiKee
14. 01. 2006
Dát tip
Dobrá, dobrá. Já svůj hlas ODS dám, i když mě k tomu nikdo nenutí (to se shodneme) a ačkoli to není volba ideální, je to pro mne v této chvíli nejlepší možný výběr. Že je tento výběr ovlivněn mimo jiné i celkem ubohou "nabídkou", je věc druhá. Ale vážím si toho, že vláda jedné strany zanesená i v ústavě (!) již skončila a rozhodně nedám svůj hlas nikomu, kdo je těmto časům až příliš nakloněn. A k těm nemocnicím: Ani já si nemyslím, že mechanismy volného trhu jsou samospasitelné. Problém je určitě především v systému. A i když jsem všemi deseti pro, aby byla v systému dostatečná míra solidarity vůči potřebným (ani nemrknu a mohu se tím potřebným stát i já a že tomu tak v této chvíli není, za to mohu být jen vděčný). Ale současně bych například rád věděl, kolik z mého zdravotního pojištění bylo použito pro mne a jakou částí jsem přispěl těm potřebným. (A určitě ne kvůli tomu, abych se mohl před zrcadlem plácat do ramenou, jak jsem štědrý.) To pro příklad. Chtěl bych si snadno (!) zvolit jinou zdravotní pojišťovnu, pokud nebudu spokojen se svou stávající a chtěl bych mít možnost si vybírat i podle toho, která mi toho nabídne více. To také pouze pro příklad. A nemocnice? Má otázka zněla, proč stát, který se nejdříve nemocnic "zbavil" teď zasahuje do toho, jak přesně budou fungovat? A to včetně organizační formy. Tak je vláda téže strany neměla před lety převádět na jiné vlastníky. Na vlastníky, kteří by měli být z hlediska správního uspořádání na vládě nezávislí. To je podobné, jako kdyby Ti sousedka, která s Tebou jinak nemá nic společného, přivedla domů své dítě s tím, že se oněj již NECHCE dále starat, proběhlo by zdárně veškeré papírování, po němž by sousedka právně s tím dítětem již neměla nic společného a (taktéž právně) by jsi byl ty jedinou osobou, která má za to dítě zodpovědnost a má povinnost se o něj starat; a ta sousedka by se pak DOŽADOVALA toho, abys mu tak a tak zařídil pokoj, v tolik a tolik ho budil nebo ho dával spát, zkrátka jaký mu uděláš život. To by ti připadalo v pořádku? Všechno další je na dlouhé diskuze a připomínám, že to je problém celého systému! Mě v danou chvíli šlo v mém příspěvku především o tuto principiální "maličkost". A jde mi o ní stále, i když to není to jediné...

zelva
14. 01. 2006
Dát tip
zajímavá diskuse...je v ní hodně pravdy...s převodem na akciovky celkem souhlasím, ale výsledek ukáže až čas jinak já volím ČSSD

Vasa
14. 01. 2006
Dát tip
Nečachruj na mě s věkem... Na to nejsem zvědavý... Jseš sice o 8 let starší, ale nejspíš jsem to já kdo dával větší pozor na hodinách dějepisu...

MiKee
14. 01. 2006
Dát tip
ZMOK & Vasa: Ano, to je přesné, úplně jsem zapomněl ve svém megadlouhém příspěvku toto zmínit. Co je to za argument: "Václave, Václave, 16tiletý Václave."?! V čem je názor šestnáctiletého člověka horší nebo jiný než Tvůj?

Vasa
13. 01. 2006
Dát tip
Podle mě by se za volení socialní demokracie mělo věšet po lampách! Souhlasím s tebou...

ZMOK
13. 01. 2006
Dát tip
K smíchu, jděte někam i s celou ODS. Ode mne ve volbách ČSSD dostane hlas. A pokud jsem urazil některý ultrapravičácký xindl ke kterému Vasa asi patří (protože věšet po lampách jsou jejich metody), tak zato se ani moc neomlouvám.

MiKee
13. 01. 2006
Dát tip
Kéž by nás bylo ve volbách co nejvíc! Ale s tím věšením bych to nepřeháněl - to už tady kdysi bylo a mě osobně z toho při jakékoli zmínce či například shlédnutém dokumentu v televizi běhá mráz nejen po zádech...

MiKee
13. 01. 2006
Dát tip
ZMOK: Kdo mluví o ODS? Nebo hned o ultrapravičácích? Každý ať se rozhodne, jak chce. Od toho jsou to svobodné volby. Ani Tobě nikdo neříká, že máš volit ČSSD. Ale není například škoda, že dávno není řádné konkurenční prostředí mimo jiné například v energiích nebo pevných telefonních linkách? Tam, kde je (kupříkladu mezi mobilními operátory) to pro mne jako zákazníka znamená, že při zachování nebo dokonce zlepšování kvality služeb se služby zatím stále zlevňují. A to je dobře. Proč by tomu tak nemohlo být i jinde? Proč by nemocnice nemohly hospodařit jako akciové společnosti? Komu to vadí? Pořád to bude dobrej kšeft a dobrej kšeft se nenechává ladem... Ale to si každej může promyslet sám. Co je a co není demagogie a propaganda ať už od jakékoli politické strany...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru