Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

poslední tah

18. 01. 2006
18
1
7382

vracím...

a bolest neskryje
ani sukně pod kotníky

oči ji prozradí
jak západ slunce

červánky s příchutí trpkosti

i křivd bylo napácháno víc
než by na svém jazyku dokázala přenést
 
přesto je kůrou ebenového dřeva
a hlavu pokládá do dlaní
skrytě

smutek si pro sebe nepřipouští
schovaná důvěra na dně košíku
- - -
naposledy se učí v sobě číst
pak se raději otočí
v sobě
a
nastaví tvář  

 

posledním tahem
šach - mat


1 názor

díky Ti šňupálku... pocta na mé straně :-))

nevím, proč bych Ti měla děkovat, nechápu Tvou větu...:-))) ano, povyšuji se do stavu žena století :-))) umím i víc, ale když zajda se k Tobě náramně hodí prďolko :-)) ale mi nejni jedno jestli někde budu či nikoliv, víme :-)))

šňupálek
22. 07. 2006
Dát tip
ou. síla. a tip

Fil
22. 07. 2006
Dát tip
měla bys mi děkovat, že si ji nechávám pro sebe!:-) sama jsi napsala, že se povyšuješ!Tak hezky si zas edni na zadek!:-)zajdooo umíš i něco víc, či Ti dochází dech?.-)) To je mi jedno zaco tam budeš:-))

jenom sem tam? :-)))) se nepovyšuju, rostuuu :-))) a nejsu malinká, zajdooo :-)) já na přední straně blesku? nee....možná jako zrůdička :-)))

Fil
21. 07. 2006
Dát tip
nu tak to možná bude sedět tu a tam u mě:-) nepovyšuj se malinká:-) zajímavé bude až Tvé foto budu na přední traně blesku:-))

všechny věci jsou zábavné, což o to... nenávidím nudu a ona to ví a vyhýbá se mi:-)) heeej, si s tím začal, tak drž.... sem se povýšila :-)) proslavíš si ho sám?! :-)) hmmm, velmi zajímavé

Fil
20. 07. 2006
Dát tip
ale intimní záležitosti jsou jen ty zábavné, snad ne i iné věci jsou zábavné.Třeba jojo:-))) Ne, ne necachtej se i tak jsem ti zalichotil:-) neudělám, proslavím:-))

výpadky mám jistojistě jenom jako nudné... :-)) žena roku :-)) si mě pobavil, ale proč být tak přízemní... proč ne žena století? :-)) sám si to uděláš? :-))

Fil
20. 07. 2006
Dát tip
Nu Tebe, jako ženu roku:-)) Výpadek je to od toho, že nevíme co činíme, takže, co ty víš, když vlastně nevíš:-) No nic proslavím se sám:-)

jistěže vystihující, co bys taky chtěl? :-)) nikdy nedělám nic intimního ve výpadcích, ale toto mi nějak uniklo... se stane.. ty trojčátko :-)) já Tě proslavííím? JÁÁÁÁÁ?!!!! NIKDYYYY:-)) howgh

Fil
19. 07. 2006
Dát tip
to je vystihující ?:-))) Tak to doufej, že po výpadku nebudeš čekat trojčátka:-)))Já maluju a fotím a ty mě proslavíš, ale napřed natrénuju, jednu oběť už mám;-)a nemám nic:-)

nooo, ale to je malý a je to dívatelný a navíc mě vystihující, tak co, že :-)) eee, sem zjistila, že mám asi 15ti minutový výpadek ze soboty....grrr...nooo, to by šlo ten paiting, ale jenom pro soukromé účely :-)) MÉÉÉ:-))ha a máš to :-)

Fil
19. 07. 2006
Dát tip
saaakra a já Tě chtěl zlanařit, že si na Tobě otestuju bodypainting a vyfotíme to, tak to asi nepůjde co, nebo jen pro vlastní potřebu?.-))Mažeš mažeš a na icq seš, tak kde to jsme?.-)

to nejni pravda, už je to dobrýýý.... a nic mě nekonzumuje a já taky nee :-)) já se nefotím v choulostivých situacích, bych si nedovolila náhodou! :-)) já jenom, že jak se mi dostane do ruky foťák, kde su, tak mažu a mažu a mažu :-))

Fil
18. 07. 2006
Dát tip
takže kytka, co vypadá, jak ten co jí konzumuje chi chi chi:-))Nemáš se fotit v choulostivých situacích, já Ti to říkal, když už jsi odjela, co srdce nevidí, to jej nebolí:-)

skoro zdravá znamená, že mám senou rýmu jak prase a oči jak angorák! A klíště sem neměla ani jedno, mám pocit, že jediný klíšťata ví, proč se do mě nemaj zakousávat :-))))) eee....safra, vidíš, to sem zapomněla... tak fotek bude hodně poskrovnu...možná žádná... páč jinak su takovej malej zmizík...:-))

Fil
17. 07. 2006
Dát tip
doskekl a co to Tvoje "skoro" zdravá?:-)že by klíště na zadku?:-)se těším na montáže, ne že si dáš dětskou tvářičku, to já poznám a ty chlapy v pozadí stejně nevymažeš!.-)

už si dosekl bo eště ne?! ale vzhledem k tomu, že su celá, zdravá - skoro, tak eee... :-)) raf :-)) slovy se to nedá popsat, bylo to prostě úžasné, spousta fotek, pak napíšu esej a pošlu nějaký fotomontáže :-))

Fil
16. 07. 2006
Dát tip
už už:-) nu však to mi řekneš ještě ak bylo, se těším

koho zase? :-)) už uzrálo? :-)) bys neprohloupil drahý:-)a jinak zdravím.... bylo to prostě skvělýýý :-))

Fil
30. 06. 2006
Dát tip
Jdu síct:-)

abys věděl, jaký to je :-))

Fil
28. 06. 2006
Dát tip
proč?Já se ptám proč?:-)

jistěže... musíš usušit trávu... a to seno pak si zapálit.. Tě prožene :-))

Fil
28. 06. 2006
Dát tip
tráva se kouří?Já drogy neberu, já nevím co to je? Jen se učím a sbírám bylinky, pomáhám dětem a vše co mám rozdám, nevím o čem mluvíte slečno:-))

nemáš furt kouřit tu trávu... btw heslo letošního léta: po trávě se nechodí, po trávě se směje :-))

Fil
28. 06. 2006
Dát tip
ale jo, sem cool zajíc:-)

ale houbelec, přece nebudeš žrát každý zelí, co se namane! :-))

Fil
28. 06. 2006
Dát tip
Není blbej, všecko zelí je dobrý! To jen matka zaječice myslí, že ne.:-)

tak to bejt nemůže, páč neví, který zelí je dobrý a kerý ne! :-)

Fil
27. 06. 2006
Dát tip
Nezávid mi:-) I zajíc může být chytřejší než stará matka zaječice:-)

tutovka s odděláním pindíka? :-)) ses nepochlapil :-))) jak můžeš vědět, že mám krev, co? zajdooo... a poučovat Tě budu, páč seš zajíc :-)))))

Fil
27. 06. 2006
Dát tip
Ty mě chceš poučovat, to si nechej na doma!:-))Tak i/y říkáš jo? Jen abych Ti nezačala motat hlavu s "a" na konci a neoddělala si pindíka!:-) Nebudu se radit je to tutovka!:-) Kytky možná, ale ty jo!.-)

to byla věta tázací, nikoliv oznamovacííí, se vrať do pátý vobecný :-))) a jaký i/y se píše ve slově p-skoviště? co? ..-)) No, to nevím, jestli budeš muž roku, buď budeš, nebo už nebudeš :-)) eště máš přítele na telefonu, nechceš se poradit? :-)) kytky nemaj krev, bys je vysával! :-)

Fil
22. 06. 2006
Dát tip
ne e uznala a tečka:-)) Vneděli budu "muž roku":-) vím jak se k nim chovat:_)

sem se ptala, neuznávala :-)) kašpareee :-)) jo, v neděli se uvidí, jak jsi na tom bledě :-) lekci v chování se ke kytičkám :-))

Fil
22. 06. 2006
Dát tip
sama už uznáváš, že jsem jasnovidec a neděli se uvidí nejvíc:-) Lekci jak se neumt chvat?:-) Ne tu si nechte, my jsme slušníííí:-)) houbičky, lysoně-ty zdrogovaná kytko!!:-))

ukaž mi jedinou větu, kterou jsem Ti dávala za pravdu, he! :-) jo, dám Vám pořádnou lekci :-) helee, takže vlastně víš houby... :-)

Fil
22. 06. 2006
Dát tip
Výborně tak nakonec jsi mi dala za pravdu,to jsem rád:-) A ještě nám chcete něco dávat, paráááda:-)) Vidím co sci co nesci nevidím,a dělám že nevidím nic, abych viděl víc:-))

jinak nedám :-)) nevidíš do měěě.... si jenom myslíš :-))

Fil
22. 06. 2006
Dát tip
Nu když jinak nedáte, ano jsem to já,Váš vodafone Live:-) Vidím do Tebe, prorostlá neřestí až ke kosti:-)

takovej malej jasnovidec, ne? :-)) Ty mi snad čteš myšlenky, co?! :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
Nu ano, nemám rád nejasnosti:)) A ještě Makro zapnu, ne?.-) a tisíc těch fotek a na net, do Tv a Tobě do obýváku:-)

a Tobě je zase myslím, všechno jasné, ne? :-)) v tunelu klíďo můžeš, ale plným světel a pro jistotu s bleskem :-))

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
je mi to jasné:-) v tunelu bez blesku:-)

ouplně je mi to jasné.. proč myslíš, že to dělám? :-)) super, a fotky nezapomeŇ! :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
Nejsem a jestli mi tak budeš říkat nebudu se s Tebou bavit, rozčiluje mě to:-) ok tak já se pomaluju:-)

SI ZAJDA! S tím nic nenaděláš... :-)) máš to už zapsané :-)) aspoň něco je spravedlivé :-)) dřív nebo později :-) já se nedivím, já to očekávám :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
NEJSEM ZAJDA!!!! vrrrrrrrrrrrr:-) čekáme všihni a všichni se dočkáme:-) Ok ale pak se nediv až na Tebeskčí lítá zvěř:-)

já mluvím, jak 15ti letá?! :-)) tsche, taková neví, co může čekat, kdežto já už čekám jenom na jistotu /smrt/ :-))) a zajda si! :-) já to vědělaaa.... :-)) jo, chtěla, sem s tím a nůdle si nechej do polívky :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
zajdo jo? To mi říkáš ty co mluví jak 15letá holka:-)) Néééééééééééééééé ...no možná malinko:-)) To víš že jo mě nahatého s rysem, to bys chtěla co?-) tůůůdle!:-)

grrrr... nejsu žádnej trpaslík, zajdo! :-)) že Ty bys rád mě nabančil a dělalo by Ti to radost, co?! sadistooo:-)) tak to pak nafoť, ju? :-)) chci to vidět :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
sám nejvyšší z trpaslíků:-) nasekat petrželku na Tvým zadku třeba do polívky:-) bodypainting tak tak:-)

sám nejvyšší jsem... nasekat petrželku do polívky? :-))) budeš kreslit nějakej návrh s rysem? :-))

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
tak to jsi asi lucifer:-) ty jsi dítě pekel a ne |Marsu zase bys potřebovala nasekat:-)) jo jo rys:-)

tak to máš pravdu.... tak stůj pevně, páč až přeletím, tak se bude chvět i peklo :-)) jo, su dítě Marsu :-)) zrak máš, ale z rysa to nebude :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
Já stojím kopytama v pekle:-) Ale ty jsi děvče někde mimo tuto planet:-)) Mám zrak rysí:-)

no právě, zase seš někde u oblak, že nepřečteš pícmena, jo? :-))

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
Si přečti co tu píše nějaká kytka?:-)

jak se to pozná? :-)

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
domýšlivá jsi až hrůza:-)

jistěže potřebuješ :-))a proč to už si zodpověz sám :-)) já nic nepřevracím, tedy někdy prádlo, když ho chci oprat, třeba rifle, že by tam nebyly fleky :-))

Fil
21. 06. 2006
Dát tip
a potřebuju já se vůbec zavděčovat Tobě?.-)) Myslím si o tom svoje, převracíš, převracíš a převracíš slova a věty na ruby:-)

zavděčíš, ale musíš vědět čím... hele... ale říkat Ti to nebudu, páč bys to pak zneužil a já bych musela držet puseno a to by mě děsně štvalo :-)) jak spoujuju nespojitelné?! drobné jsou jasné a hážou se do automatu na telefonování... tak jak nespojitelné? :-))

Fil
20. 06. 2006
Dát tip
No co už, vidím, že se nezavděčím:-)tak teď už tomu rozumím, spojuješ nespojitelné:-))

ale to není ono, páč si stejně myslíš, že si vyhrál, ale si grand, bys připustil pro mě, že sem vyhrála já a to mě vůbec netěšíí.... hýč, hýýč....malá, malá, ňuf... :-)) a pusinku na čelíčko dítě :-)) si psal, že bys prominul drobné a ty sou dobré na telefonní automat :-))))

Fil
20. 06. 2006
Dát tip
Vidíš máš radost, že jsi "vyhrála" , když jsem uznal prohru a já zase, že máš radost:-)) Ty mě budeš hýčkat, tak to já budu prohrávat rád a pořád:-)) Ne , ne nechápu to s tím voláním, tohle:bych si potřebovala zavolat, co Ty na to, samaritánče :-))

na níži.. já su náhodou na výši.... :-)) uznal prohruuuu... huráááá, si zarámujuuu... :-))) nebudu Tě bičovat, Tě budu hýčkat ... ale jenom chvíli, ju? :-) by sis moc nezvykl :-) kde sem psala a do měěě? :-)

Fil
19. 06. 2006
Dát tip
žádný navrch, je to dialog dvou lidí intelektuálně na níži:-)) A důkaz? Tím je pro mě ONA:-)-takže Ty, takže vyhrála jsi tuhle slovní při-uznávám, padám k nohám a bičuj má záda, něhou prosím:-))) Aby ti to nebylo líto, vůbec nechápu to s tím voláním a do měééééé:-))

hloupá kytka, no jooo... si zvykám... zas budeš mít navrch, cooo :-))) jak to, že jsi to neřekl, řekl, je to důkaz :-))místo slibů :-)) jaké excesy zasee... já nic nemám a drobné taky ne.. bych si potřebovala zavolat, co Ty na to, samaritánče :-))

Fil
19. 06. 2006
Dát tip
No já to neřekl:-)) j.C.- Jára Cimrman, bylo to v jedné hře, nebo podobně nepamatuju si všechny dialogy přesně:-) Hlavně to nevzdat!Jinak si vedeš dobře pominu-li drobné excesy.-)

počkej, jak jediné, tím chceš říct, že i když s Tebou budu diskutovat, spořit se s Váma, tak je mi to stejně houby platné!! :-)) J.C.??? Bojujuuu... .-))

Fil
19. 06. 2006
Dát tip
ááá je to tady, verbálně slabší se uchyluje k fyzickému nátlaku, ne ne nic takového. Bojuj!:-))Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vés spory, ale to je tak jediné co s tím můžeme dělat....J.C :-)))

já s tím nesouhlasím! ohrazuji se a využívám právo Tě zbít! :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
nic nic nic, koukej si vymyslet vlatní prodejnu, nás prodávám já:-))

těch 3149 jsem získala poctivě a seriózně, takže napůl vo další, páč je půlka taky tak trochu moje :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
pokud vím tak ty už tu toho máš za 3149, tak jaký na půl:-)

správně! zbiju Vás! :-) třeba se nějakej blázen najde, co Tě onotuje :-)) co přijdou... na stah? Ty prodáváš stah, náš? :-)) tak pak na půl, jo? :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
nevděčníci, bijte je!!:-) Jestli mi nějakou poem někdo onotuje, tak skládám :-)) přijdou, koupěj a přijdou zas a nebudou:-)

k čemuže bych Ti měla jako gratulovat....že já se vůbec pochvalně zmínila.... někomu podáš prst a von Tě sežere celou.... phá...písničku neumím....neskládám Ty jo? :-))) jak nebudou,šák to nejni nedostatkový zboží :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
a písničku mi nepošleš? Taková slabá gratulace, na to, že máš nožiška a ručišky:-))máme , máme, ale je možný, že nebudou!!:-)

kytka vidí, bejlí je totiž čarovné a si přičarovala zrak a ručičky a nožičky, jen kvítko místo hlavy jí ňák zůstalo, mno:-)) taky mi nemáš co upírat... se i protahuju když na věc příjde :-)) si zatím vyjmenoval všechno co sem gratuluji :))) jj tukanový nádherný stah :-))) máme....:-))

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
Nevíme a se uvidí, jestli kytka někdy uvidí:-) Vidí-li vůbec kytky, zvlášť když jsou bejlí:-)) vzathovačná jsi dost na kytku, to Ti neupírám:-) ale, ale snad se nám nebudeš čertit, tokový pěkný vztah máme:-)) P.S. tokový je od slova tokat.-)))

no na to holení bych se dívat tam mohla, sem to ještě na živo holení všady neviděla, víme? :-)) ha, takže Tě unavuji nebo to bylo všeobecné...by sis jako nemyslel, že na sebe všechno vztahuju, nevztahuju, neunavuju... i když někdy...by se dalo říct že joo... :-)) hele ironisto....neštvi mě! :-)) si připadám teď jak malá holka a to se mi sakra nelíbí! :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
Nudapláž je moje nejoblíbenější, neb jinak by to byla nuda! Můžeš se i koukat je-li to tak zajímavé pro Tebe?:-) Nestáhl - unavují mě lidé, co si myslí, že umí strašit, těm straší leda tak ve věži:-) a to směšné aocha cha , tuze směšné aocha cha:-)

tak proto,že se holíš, nemusíš být ještě čistotný, no ne?! :-)) a opravdu všude? i třeba na nudapláži se holíš? Ty si psal, že mám strašit někoho jinýho... to znamená, že si stáhl půlky a couváš z vrat :-)) A smát se klidně můžeš, avšak platí zlaté přísloví že kdo naposled, ten nejlíp.... :-)) nuže..se uvidí člověče :-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
holím se všude, jsem čistotný, ano:-) kdo zde hovořil o strachu?Nerad bych se ti smál- tomu se říká takt, takové odpovědi, optat se maminky prosím, ona snad vědět bude:-))

jo, to bude tím... :-) tak se tady neprs....holobrádku.....už ti sklaplo, coo :-) jo, to by se Ti líbilo, místo toho, bys je nechal volně růst...pche! :-) děsím všechny a vždycky a všichni se bojí :-)) mám radooost

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
sakra! nevyplnil, to bude tím!:-)) A jak již jsem někde psal-co se dělá s kytkama - seřezat, svázat a hodit do vody-jsem romantik:-)) A děs si někoho jinýho!.-)

hele,ruku budu potřebovat, na co bys potřeboval mou ruku?! pche, máš svoje... a vyplnil jsi žádost 3x žlutooranžovou tužkou? :-)) zvlášť od Tebe mě to překvapuje.... co bys jako se mnou dělal? sem děsivě neskutečná:-)

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
skara to bylo u minulé, ne?:-) žádost o ruku nechodí denně:-)Zvláště ode mě!:-))

nic nebude, si pohrdl, tak mě nechej hezky na polici :-))

Fil
18. 06. 2006
Dát tip
Tak jo, tak já si tě teda vezmu:-))

přesně jak píšeš... :-))

i o tom život je....já to myslela,tak, že ne vždy je všechno hezké, proto jak jsi psala, je důležité se radovat i z maličkostí :-))

veď z maličkostí sa skladá svet...;)

smíšku, i o tom život je :-)) kuji

heh, počkaj, čítal si moje básne...ja netvrdím, že život je len o radosti...keď si prečítaš moje veci...tak pochopíš, že ja to vybíjam tiež v mojich výtvoroch...a potom som schopná sa usmievať a radovať sa a rozdávať to okolo seba...;D

krásne a smutná...*

Janinko.... to nevadí, děkuji za zastavení a tip :-))

synáček
14. 02. 2006
Dát tip
Moc... T****

Petře, děkuji, chyběl jsi....

vesuvanka
14. 02. 2006
Dát tip
zřejmě jsem přehlédla avízo... je krásná a smutná... TIP

Háber
20. 01. 2006
Dát tip
hmmmmmmm, tak smutné.............., ale pekné................t

Ječmínku děkuji :-)) Háber.....děkuji

Print
19. 01. 2006
Dát tip
Tak tady ještě jednu ode mě!:-) *!

K_Anče
18. 01. 2006
Dát tip
Kytííííí, ta je teda...* jo a.. Pat a Mat, fakt šikovný hoši:)

wedle_vazy
18. 01. 2006
Dát tip
**

Eidam
18. 01. 2006
Dát tip
je taková půměrná oproti tvým ostatním řekl bych, ale tohle a bolest neskryje ani sukně pod kotníky oči ji prozradí jak západ slunce za tohle tip jak horkovzdušnej balón.

oleandr
18. 01. 2006
Dát tip
líbí.....t

Kanče :-)))) ach od Tebe potěší... jo, šikovní... náhodou vždycky šecko vyřeší :-))) vazy: hvězdičky, ty fakt můžu ve všech podobách :-)) díky Eidam: je starší.. a tak nějak jsem měla potřebu.... to víš, není nad potřeby :-)) oleandr to su ráda :-))

wedle_vazy
18. 01. 2006
Dát tip
ještě jednu do plnejch, abys nezáviděla* :)

komu bych nezáviděla? :-)) nezávidím... náhodou su vděčná za každou hvězdnici :-)))

wedle_vazy
18. 01. 2006
Dát tip
vtip to byl

kliiid.... já taky vtipkuju.... náhodou... písmena to ale asi neumí tak zachytit... mno :-))

wedle_vazy
18. 01. 2006
Dát tip
já nerozčílen :)

budiž... už jsem se lekla, že budu muset konejšit.... brrr... :-)))

Lotoska
18. 01. 2006
Dát tip
*

Jokh
18. 01. 2006
Dát tip
neco takoveho uz jsem tu cetla, je to mozne?

díky

proto je tu, že vracím.... :-)) ano, je to určitě možné, ale tak před rokem... někdy

Zbora
18. 01. 2006
Dát tip
Parádní, kytko.

Noe1
18. 01. 2006
Dát tip
*t

pozorovatel
18. 01. 2006
Dát tip
*

Pokusák
18. 01. 2006
Dát tip
*T

Robinia
18. 01. 2006
Dát tip
Moc hezké tip

hvězdiček nejni nikdy dost.... kuji pěkně... :-)) Zborouši, nepřeháněj, ju? :-)) ale i tak....pohladí... s díky :-)) Robinia: kuji pěkně :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru