Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kde je nejlépe

20. 01. 2006
8
0
4333
Autor
Kandelabr

Seděl za stolem a velmi soustředěně, zprava doleva, od konce do začátku odepisoval z knihy jednotlivá písmena. Kniha se postupně tenčila, odhmotňovala a vracela zpátky, jen do představ, tam, kde byla skvělá a krásná a lidé jí aplaudovali a autora nosili na ramenou a pořádali na jeho počest bankety a čtení a všichni chtěli knihu mít, s podpisem na rozesmáté černobílé fotografii vzadu na obálce.

 

Občas se zasekl, když narazil na obrat nebo větu, která by možná měla přežít, ty ukládal do paměti a lepil z nich velkolepou knižní mozaiku, která se dala číst odkudkoliv, části špatných knih, útržky vět se mísily a proplétaly a rozkvétaly v jediné fantastické knize, povstalé z popela knih, které neměly být napsány vznikala kniha, kterou nikdo nenapíše.

 

Občas se lidem zastesklo po odepsaných knihách, mysleli na ně, mluvili o nich a psali o nich knihy, převypravovali věci, které byly pryč, ale šlo to těžko, zmizelé obraty jako by už neexistovaly, bylo to jako lovit drobné mince z nejhlubší černoty oceánu, při vzpomínání člověka až mrazilo.

 

Pečlivě odepisoval jednotlivá písmena, osvobozoval slova a dával jim druhou šanci.

 

Jednou za čas, když byla venku tma a ticho, zkoušel psát, sám pro sebe. Psával krátké povídky, novely, občas i román, psal a usmíval se a věděl, až dílo dokončí, že ho vrátí tam, odkud ho vzal, slovo od slova, písmeno po písmenu, dá jej zpět, tam kde je mu nejlépe.
Julian
27. 01. 2006
Dát tip
iMpOzAtNe FaKt

Witch
25. 01. 2006
Dát tip
jako lovit drobné mince... je to stejný, jako smrt, taky už je nevylovíš všechny

Eidam
24. 01. 2006
Dát tip
bla bla bla a tak dále *** :))))

Rabb
23. 01. 2006
Dát tip
Skvělá pocitovka s malým zadrhnutím v četbě.. ..T

sjuuu
22. 01. 2006
Dát tip
bingo... smekám pomyslnou hučku, maucta.

StvN
21. 01. 2006
Dát tip
Tohle je dobrý. Líbí.

skvělej nápad i zpracování :) tip

pekylau
20. 01. 2006
Dát tip
Za pocit... . D. Skvělé. T.

fungus2
20. 01. 2006
Dát tip
Je to výborné**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru