Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autobus

07. 02. 2006
8
0
3122
Autor
Renas

Autobus uhana dolu po Cowley road, ktora pripomina viac aziu ako britaniu.

Sledujem arabske napisy na vykladoch zelovocov a indicke latky vo vykladoch a spinu na chodnikoch. Obloha je zamracena a na ulici panuje celkom ruch a ja pozeram z okna pomaly sa vlecuceho autobusu na odhalene nohy kdeakych zien.

 

Dlhe rysave vlasy, a ked som sa otocil v protismere jazdy, taka nadherna bleda tvar. Mala na sebe taky ten betnicky ohoz a strasne jej to seklo. Autobus zastavil na cervenu,  takze som sa na nu mohol divat znova ako prechadzala okolo. Niekam sa velmi ponahlala. Autobus zastavil cestou asi trikrat a ona ma vzdy dobehla. Bol som rad, ze ju vidim znova a znova. Vyzerala uplne inak ako ostatni ludia a urcite aj bola ina. Normalne som sa zamiloval. Priamo z okna autobusu som sa ju snazil silou vole presvedcit, aby mi venovala jeden smutny pohlad. Otocila sa dozadu na autobus. Poskocilo mi srdce. "Funguje to!"

 

Autobus zastavil na zastavke a ona zrazu zastala a nastupila dnu. Preplavala pomedzi ludi v ulicke. Na tvari mala maly usmev a dival som sa ako sa priblizuje. Sadla si priamo za mna a perifernym pohladom som zachytil, ze sedi otocena smerom k protilahlemu oknu. Ked odisla moja spolusediaca, otocil som sa k tomu oknu aj ja, takze to bolo, ako keby sme sedeli vedla seba. Cely ten cas som mal pocit, ze to vie. Sedeli sme tak patnast minut a vedel som, ze ju neoslovim. S mojou anglictinou by som sa urcite strapnil, ale co ak to nebola anglicanka...

 

Obaja sme vystupili na konecnej a rozisli sa opacnymi smermi. Este som sa za nou dival, kym nezmizla v realnom zivote prec.


lukášj
09. 04. 2006
Dát tip
v pohode, čo sa zapáči sa zapáči, čo nie nie

Renas
09. 04. 2006
Dát tip
ked poviedku, tak ja ti odporucim Jablone lebo ja sem hadzem aj brepty. moc si z toho co napisem, nevyberam

lukášj
09. 04. 2006
Dát tip
bol som zvedavý na poviedku po tých básničkách a môže byť atmosféru tam máš vždy silnú a celkovo je to v pohode

obluda
03. 03. 2006
Dát tip
dobry *

Hm, to je smutne... skoda

Rabb
07. 02. 2006
Dát tip
smutné to je.. život není lehký..

Elegán
07. 02. 2006
Dát tip
dám.

Hm, mozno si ona myslela to iste, co ty...

pekylau
07. 02. 2006
Dát tip
Taky si myslim, ze na konci nemusi vzdycky za kazdou cenu nekdo ´umrit´. Libilo se mi. T.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru