Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

omyté stopy na písčině

Výběr: Print
01. 03. 2001
14
0
4355
Autor
Sala

Pro ten pocit, kterým kdo okusil, se nikdy pachuť nevymyje… v úctě, Ramoně..



"Moře..." má vždy více tvoji vůni..
srdcem bezbřehá...

Vítr do tvých láskyplných plachet…!


OMYTÉ STOPY NA PÍSČINĚ


"Hladí se moře.., oceán" ..ve tvých příbojných očích, v jeho nespoutaných vlasech.. rve na kusy ze svých nesycených útrob, zmocněným nářkem s přílivy větru o prudkost vln vzdorovat každé a znovu se jí kořit.. o každý uzel snažné cesty, (sám v sobě neomezen), kypíce stěnou vrstveného času: „Tady a teď mnou žij!“
Úzkost jí zachvěla.

„Neboj se, pojď! Já jsem to!..“ volní se krok.. po klidné hladině bouřlivák táhle za údery odeznívá, ranám výzev jen odeznělé steny.. zůstatky perel tušeného smíru.. žene.

Temní se.
Nic než prostor.. vlahá jistota a nerušené ticho. Nic než ticho a splynutí.... v každém pohybu po nebi letícího ptáka, „..vida je, rackové..“, halasně žebrotou, za útesy, řičí..

Při ústí věr, odvisle záhybu odložených ramen, rozkrývá se život. Šepotem přestárlého usedal se do podoby horizontu skal, ustavičným výbojům jazyka o vlastní rozeklanost. Čnělé jsou pahýly skal, prohlubní času, když dobýváme bezedné.
A jantar písku zarývá se dosurova,
„podívej slunci..“

jak malí jsme při něm byli, jak velkým se nám zdál...
a naše nohy ještě suché, omyly se písku …




drfaust
17. 03. 2004
Dát tip

Ribi
17. 01. 2002
Dát tip
krajinka ... rána sú najkrajšie ... takto z útesu (poznám miesto neďaleko ancony) ... a racky ... blíži sa búrka

Cavalera
22. 04. 2001
Dát tip
tip

Falka
26. 03. 2001
Dát tip
A jantar písku zarývá se dosurova, „podívej slunci..“ a všechno ostatní... :o) miluju tu vůni v puse, když se zakuckám s nádechem do hlubin, modro žluto, co je nahoře, co dole... a je vůbec nahoře-dole...? Je kolem dokola, prosluněně slaně, skřikem bratříčků racků a touhou v jejich načechraných... zalomeně padají - vlastně možná nahoru... lesk.. pleskání... vln, křídel, rukou... v moři letíš... a vosk se ti v křídlech nerozpustile.. se směješ... směješ se dozlatova a svět je to nejkrásnější místo, kde se dá prožít život... ☼ *

rire
26. 03. 2001
Dát tip
juuu, Falcii, takhle hezky bych to taky chtel umet rict :) a co, po svojemu :) dekujuu :)

rire
26. 03. 2001
Dát tip
a za pripominku.... je to kouzleny, cist si to znova a znova....

Sala
20. 03. 2001
Dát tip
očarená, neviem ako... neboj :) nedělám -slovenštině- návrhy :-)) i když je do budoucna autorsky slibná :-)))......jen se ráda směju a u tebe se úsměvy samy podvolujou chtění...

Anonym
20. 03. 2001
Dát tip
Prohlášení: Tímto dávám na vědomí že Anonym: „Tvé verbální …“ (hodný) :)) Nemá nic společného s Anonymem: „Salo, to ještě nevíš …“ (zlý) :-( Já (hodný) (firma: prásk bonz donáška s.r.o.) totiž pracuju zásadně diskrétně, (na objednávku, a do ouška) Anonym (hodný) :) v. r.

rire
20. 03. 2001
Dát tip
a hele, jeste jednou, juuuu :) taptap prsk prask splouchy :)

Ramona
18. 03. 2001
Dát tip
Anonyme, to není pravda ! Salo, dobrá, jsem někdy Helena a ALOHA, ale ani jsem netvrdila, že nejsem. Lžu úplně jinak ~ ~ ~

Sala
18. 03. 2001
Dát tip
:-))))))))) trojitý dík - ovšemže kritický :-)

Anonym
17. 03. 2001
Dát tip
Salo, to ještě nevíš ? Ramona je půlka nicků v Písmákovi :-))

Sala
16. 03. 2001
Dát tip
tvoje odezva byla dnu perleťové schránky nespatřená perlička :) a dobrého se člověk nemůže urouhat!...krásy teprv :-))) mořská pěničko :-)))))))))) lépe, siréno nám vábná :-)))))))))

Sala
16. 03. 2001
Dát tip
Heli, trochu jsem zabrousila na návštěvu k +ALOHA+ a čekalo mě tam překvápko...nevím, možná jsem postřehem mimo :-) nejsi tu ve třech? Helena-ALOHA-Ramona? připadá mi styl každé (z Vás) jiný a přece vahou stejně oduševnělé krásy... perly na Písmáku..tečou mi z očí...přes tři duše :-) nechci zpovídat, jen mě to tak napadlo...nemusíš, když nechceš odpovídat :-)

Sala
16. 03. 2001
Dát tip
Omluva: sekla jsem se schránkou, mělo to být do zpráv..

Ramona
15. 03. 2001
Dát tip
žasnu, nebo spíš civím, jak se to valí, kdyby nebyl odliv, bez nejmenšího tušení bych tady za pár dnů i vyplavala.. Salo ! proč je odpověď tady ? a jaké nesmysly !kdybych to četla, a tomu věřila, vždyť je to rouhání, víš sama ~ ~ ~

Anonym
14. 03. 2001
Dát tip
Tvé verbální "obžerství" v rúbrice "Vztah k literatuře" (a nejen tam) je originální a zaručeně pravé (jako švábská povidla). Ale Tvé básně, jakož i ostatní dílka jsou krásné. s. :)

Sala
14. 03. 2001
Dát tip
s. :-)))))))))))) Jéééééé, zvedáš mi sledovanost :-) s nedožraně zapřízněným vztahem k dobrému a literatuře Tě zvukomalebně zvu na zaručeně originál domácí povidla - šváby laskavě dodej :-))))..možno i přehodit! p.s.: mákni...zapaluji do intima :)nekuřáckou(: svíčku :-)))))

Sala
12. 03. 2001
Dát tip
:-)))))) "Když kritiky jsou malé perly na dně moře..." škoda je nechat odpočívat, odpovídám sem... :-) --- hledám způsob, jak říct - vosk křídlům taje.. - a zadržet dech, abych se přitom vznesla - ne, to vážně nedokážu Salo, znáš mě ? ~ ~ ~ --- Rami :-) vydej se nám! nebo se alespoň nech vydat…:-) v každém stánku ohlédám za mokrou stopou vstřícné přejícnosti, pokorným díkem po kapsách, že jsem tě tu zúrčkem četla s kapkami dlah svému znevidění, jak jsi i bez toho :) oroseně krásná.... tisíce růží v jeho zahradách na kůži dechu v pultech krámků osiřele vadnou, unyle modří tvojí, že snad i jim jednou.. po vršcích pěny ladně plátkům, ovineš hladkost slov, rozpoznaně krásná...:-) ...o vlnky vánků do moře ticha...:-) jen přehrávám melodii tvého srdce...znám tě? :-) nemyslím....:)

Janis
08. 03. 2001
Dát tip
*!

jester
04. 03. 2001
Dát tip
No comment..)

Janis
03. 03. 2001
Dát tip
**! (nějak bezeslowně..ostatně jsem nemocná a nemůžu si namáhat hlasivky řvaním nadšení:-)))

Sala
03. 03. 2001
Dát tip
*! k uzdravení, orientace v pořádku :-)))

djPes
01. 03. 2001
Dát tip
Uáááááááááááááááááááááááááá....maluješ!!!

kafka
01. 03. 2001
Dát tip
*!

rire
01. 03. 2001
Dát tip
bylo.. kdysi... dnes... i na pláži kopu do ohryzků ale pro vzpomínku a pro Tebe děkuji *

Ramona
01. 03. 2001
Dát tip
mně ? tolik ? ale já nic nemám děkuji, krásné řádky tyto ...prohlubní času, když dobýváme bezedné. A jantar písku zarývá se dosurova, „podívej slunci..“ ~ ~ ~

Pája
01. 03. 2001
Dát tip
Je to krásné! Rozlévá se to jako moře a stopy to omyje, ale nesmaže. *!

tosipish
01. 03. 2001
Dát tip
yes !!!!!

Rivka
01. 03. 2001
Dát tip
*...

Bambulka
01. 03. 2001
Dát tip
ufff... *!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru