Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zničené texty?

26. 03. 2006
0
0
4225
Autor
ch_34

Já se nehodlám nějak déle zabývat formulací problému, jednoduš to řeknu a vás nějak prosím o věcné připomínky či podobné zkušenosti.

Diskuse se jmenuje "zničené texty", což snad trochu přehání, ale vlastně je to docela podstatné. A totiž: s přechodem na Písmák2 byla snad provedena i změna kodování češtiny, což by bylo samozřejmě v pořádku, ale z toho důvodu by musely být překodovány i autorské texty. A je zřejmé, že se to i stalo. Blbé je, že špatně. Protože, pokud jsem si všiml, tak něktéré mé texty jsou rázem plné otazníčků "?". Je to vždy na místech, kde jsem použil nějaký znak typu ">"; "<"; "—"; "–" et caetera. Poslední dva znaky jsou pomlčky, ne minus. A tím mě to víc mrzí, kdybych pouřil místo pomlčky špatně minus, pak by se nic nestalo. Nyní jsou mé texty plné otazníků, a jsou vlastně nesrozumitelné. A tedy by mě zajímalo, máte—li i vy zkušenosti.
Kotelník
03. 04. 2006
Dát tip
Přihazuji na rošt..

Miroslawek
29. 03. 2006
Dát tip
inu, zřejmě nikoli dost v podstatě ;o)

Miroslawek
28. 03. 2006
Dát tip
Vella: Nepoznal. Ačkoliv má poznámka nebyla určena tobě, neboť mi není třeba s tebou rozmlouvat, přeci jen mne mrzí, že máš takový problém porozumět významu mnou napsaného textu, a zkusím to tedy (snad) jednodušeji: neznám takový důvod, který bych ti zavdal, mohu se o něm pouze dohadovat. A protože se náhlá neoblíbenost, jak vidno, neomezila pouze na mou osobu, zřejmě musím být součástí nějakého většího, něčím propojeného celku. Bohužel, mi však o tom není nic známo, ani o příčině, proč tě mé poznámky (které pod tvé příspěvky vlastně nepíšu ani tam, kde jásat dovolíš) tolik děsí, že je potřeba jim předem učinit přítrž. Třeba by mohly být infekční nebo ony případné shluky písmen vyvolávají u citlivějších jedinců mdloby, opravdu nevím... ale nijak zvlášť mi na tom nezáleží. Budu-li chtít něco poznamenat, jakože taková nutkání obvykle necítím, tohle mi v tom zabránit nemůže.

Miroslawek
27. 03. 2006
Dát tip
Vihar: to s těmi neoblíbenými byla nějaká plošná záležitost. Ačkoliv se tady v zásadě již nijak směrem k Velle neprojevuji, jsem tam zničehožnic také. Asi teď v poslední době proběhla nějaká společná akce CIA a starých nacistů, do níž jsem měl být zapleten, akorát byla tak utajená, že o tom nevím. Inu což, třeba tak doktorka Galénová vymýtí bílou nemoc... beze zbytku a ke své spokojenosti. Nechť žije sterilita ;o)

Vihar
27. 03. 2006
Dát tip
KURVA, MI SE STÝSKÁ.................... PROČ?!

Vihar
27. 03. 2006
Dát tip
mě neva to, že něco nefachčí, snad i ty příšerný barvy a vzhled by se daly překousnout... mi vaděj ty alibistický kecy, polopravdy a lži

ch_34
27. 03. 2006
Dát tip
hahaha (upřímně) Máte samozřejmě pravdu...

StvN
27. 03. 2006
Dát tip
Já se popravdě přiznám, že jsem se velmi modlil, ačkoli nejsem modlil, za to, aby se všechna díla při přechodu zničila, ztratila, zmařila...bylo by to to nejlepší, co by nás mohlo potkat.

ch_34
27. 03. 2006
Dát tip
Chtěl bych taské říci, že tato diskuse nebyla zařízena za účelem jenom hloupě nadávat. I když je to vlastně pravda... a to myslím o všech názorech. Myslím, že Vella dělá, co se dá, ač mám také jisté výhrady. Vlastně souhlasím i s Viharem, ale narozdíl od něj nejsem nasranej. (Teda, omlouvám se za¨ten odhad.) Vlastně jsem zjistil, co jsem potřeboval, a to, že se o tom ví. Souhlasím s tím, že Písmák2 neměl být rozběhnut pokud nedošlo k vyřešení všech problémů, a že testování mělo být lepší. Ale... nějak jsem se naučil nevztekat se ze všeho, co mohlo být. Chtěl bych vám poděkovat za zjištění vašeho mínění.

Vihar
27. 03. 2006
Dát tip
Zajímavý Vello - že i v kolonce Povolání na autorské stránce se ořezaly hypertextové odkazy kvůli dvojitým uvozovkám... Problém byl jediný - že Vella šla přes mrtvoly do přechodu na P2, aniž by P1 hrozila byť parciální ztráta funkčnosti... což je podezřelé a příznačné ostatní už jsou jen důsledky.. P.S. - Paní Veroniko, pročpak jste mě šoupla do neoblíbených? To aby mi bylo zabráněno psát na titulní stranu?

Print
27. 03. 2006
Dát tip
Vella: Jsem rád, že se na tom pracuje a že to bude časem v pořádku. Díky za odpověď.

Vihar
27. 03. 2006
Dát tip
Jo. Diletantství spojené s tvrdohlavostí rázem nejenže poničilo desítky tisíc děl - zvláště prozu (Z uvozovek přímé řeči jsou otazníky), avšak zničilo i prakticky všechny hypertextové odkazy v kritikách A paní veronika spolu s jí vyvoleným adminem michalem to museli vědět dopředu a přesto jednali tak, jak se stalo. ONI šli přes mrtvoly NAŠÍ tvorby To o něčem svědčí. napravit se to dá pouze opětovnou konverzí všeho (díla+kritiky) co vznikly před přesunem na P2, což nikdo dělat nebude.

ch_34
26. 03. 2006
Dát tip
NO ano vždyť... :-)

StvN
26. 03. 2006
Dát tip
Trpělivost pane, já to mám taky tak.

Print
26. 03. 2006
Dát tip
Nejen otazníky. Mně se řada básniček slila do jednoho souvislého textu a zatím se to nedá ani opravit. Ale snad to časem půjde.

zelva
26. 03. 2006
Dát tip
já sem si nevšimla že bych měla v textu nějaké otazníky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru