Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O PIČISMU A PIČOVÁNÍ

16. 04. 2006
2
0
8832
Autor
Repulsion

Abychom předešli zbytečným sporům o kategorii: Jedná se opravdu o důležitou událost. Vlastně události. První událostí je to, že mi bylo bez mého souhlasu hozeno do koše dílko. Ne, že bych na něm nějak zvlášť lpěl. Ale zamrzí to. Díky tomu jsem si však uvědomil velmi závažnou věc - Písmák je ohrožován pičismem! A to je ta druhá událost.

 

Písmákem obchází strašidlo - strašidlo pičismu.

 

Boj proti pičismu je věcí každého z nás. Je to i tvůj problém, když sousedův dům hoří.

 

Pičismus je zákeřná nakažlivá choroba (někdy však může být i dědičná), která napadá převážně lidský mozek, ale může zasáhnout i jiné orgány - třeba oči. Osoba postižená pičismem si často nevidí ani na špičku nosu. Současně však trpí bludem, že všechno ví a všemu rozumí.

 

Riziko napadení organismu pičismem prudce vzrůstá s množstvím obsazených koryt. Není přitom vůbec důležité, o jak významné koryto se jedná. Pocit vlastní důležitosti a moci značně nahlodává imunitní systém jednotlivce.

 

Jednou z procedur léčby pičismu je pičování. Jedná se o v zásadě velmi jednoduchou metodu, kterou si každý může snadno osvojit.

 

Pozorujeme-li u svého bližního příznaky pičismu, snažíme se ho motivovat, aby se s nemocí snažil bojot. Učiníme tak prostým výrokem: Nebuď piča!"

 

Vidíme-li, že první pomoc nepomáhá, pokračujeme podpůrnou terapií, kdy invalidovi tu a tam připomeneme: Chováš se jako piča.“

 

To je v podstatě vše. Je to opravdu velice snadné, přesto se řada lidí staví k pičování nedůvěřivě a odmítá ho používat. Neuvědomují si, že pičování má velmi blahodárný vliv také na pičovatele.

 

  1. V prvé řadě působí jako prevence proti nakažení se pičismem
  2. Prodlužuje život, neboť čistí krev, zlepšuje krevní oběh a snižuje hladinu cholesterolu.
  3. Je velice příjemné a povznášející tu a tam si od srdce zapičovat.

 

Odmítavý postoj k pičování lze vysvětlit také tím, že někteří lidé si pletou slovo píča“ se slovem piča“. Zatímco termín píča“ je vulgarismus označují ženský pohlavní orgán, slovo piča“ není sémanticky jednoznačně definováno. Všichni však tak nějak tušíme, co znamená. Víme také, že jeho význam může být za různých okolností různý. Je třeba velký rozdíl, zda někomu řekneme Pičo!“, Ty pičo!“ nebo Ty pičo jedna!“. Něco úplně jiného je pak Piča mandarinská, což je titul, udělovaný jen výjimečně vybraným jedincům za počin (obvykle literární) splňující náročná kritéria pičoidního mandarinismu.

 

Nebojme se proto tohoto krásného, šťavnatého slova a užívejme jej hojně v zájmu zachování pestrosti českého jazyka, veselosti našich myslí a zdraví těla i ducha.

 

Samozřejmě teď bude mít celá řada lidí mdlého rozumu, neoriginálního myšlení a poruchy osobnosti vynikající“ nápad napsat mi pod tento můj elaborat něco ve smyslu nebuď piča“ či nechovej se jako piča“. Nebyl bych žádný Prorok, kdybych nebyl nadán trochou té jasnozřivosti a přiměřenými telepatickými schopnostmi. Kromě toho vidím vaše aury. Takže si ušetřete námahu. Slibuji vám, že na sobě budu pracovat a dám si velký pozor, abych nebyl piča.

 

Závěrem mi dovolte vyjádřit svou upřímnou víru, že se admini z této práce poučí, budou si rovněž dávat pozor, aby se nechovali jako piče a toto osvětové dílo neskončí v koši.


Zly
18. 04. 2006
Dát tip
Nenabízel jsem ti, že ti vydám knížku. Říkal jsem ti, že tady vzniká redakce a možná vydavatelství, což platí, jen z původní sestavy trošku sešlo, protože hlavním motorem byla paní a kamarádka, která to jednoduše dala k ledu, když se z ní stala reaktorka ve zpravodajství. Nicméně plán s redakcí a vydáváním trvá a můj zájem byl řekněme v rovině setkat se se všemi myslitelnými lidmi, kteří něco vyzařují a teprve poté něco dělat. A to co píšeš o zablokování/ nezablokování.. To je furt to samé. O tohle přece nejde. Písmič je relevantní platýzforma pro poezii a masírka tady bude pořád. Nějaké umrtvování taky, stejně jako je tomu v běžným redakcích, vydavatelstvích, agoškách, redakcích a všude jinde, kde sedí lidi, co píšou.. Mě spíš zajímal plán jak vést lidi k psaní a k produkci knížek a tos nenabídl.. přesto, že máš zkušenosti. A to je špatně. Zklamals, hombre, čekal sem víc. Jinak neřeším, vím, že jsi v klidu.

Repulsion
18. 04. 2006
Dát tip
Najednou je moje tvorba neduživá. A nebyl jsi to náhodou Ty, kdo mi svého času nabízel, že mi vydá knížku? :o) Jinak - tahle "práce" je čirou provokací, ke které mě inspiroval Vaud, když mi napsal, že "piča" se správně píše "píča" :o)) A znova Ti musím připomenout - nesleduješ záležitost od začátku, tak nevíš, že jsem nejprve vložil zcela neagresivní příspěvek, zamýšlející se v obecné rovině nad tím, zda je nutné někoho "blokovat", mazat příspěvky apod. Admini se rozdělili na dva tábory - na ty, kteří zachovávali striktní mlčení a na ty, kteří to okamžitě pochopili jako "útok na veřejného činitele" a podle toho se vyjadřovali. Takže jsem si začal hrát, abych viděl, jak budou dál reagovat - reagovali přesně jak jsem očekával. Bohužel. K tomu egu - co ti na to mám napsat? Že nemám velké ego? :o) Ne, napíšu Ti tohle - o post redaktora jsem nijak zvlášť nestál. Když jsem byl požádán, abych se stal členem redakce, přijímal jsem to se smíšenými pocity. Jsem zvyklý dělat věci buď pořádně nebo vůbec. Takže mi bylo jasné, že když to vezmu, bude mě to stát nějaký ten čas a energii. Přičemž výsledek celého snažení bude dost nejistý. Ale řekl jsem si - zkusím to. Jenže pak přišla tahle aféra se zablokováním Vihara, kde jsem vůbec neřešil, zda ho bylo nutné a správné zablokovat či nikoliv - o tom jsem nic nevěděl, tudíž jsem se k tomu nevyjadřoval. Zdál se mi však pochybný způsob, jakým to bylo provedeno. Tak jsem se v tom začal šťourat a výsledek znáš. To máš tak - jako řadový uživatel se s tím, jak to tady funguje, srovnat dokážu. Prostě to tak je a já tu můžu nebo nemusím být. Něco jiného však když, když śe po mně chce, abych systém, se kterým nesouhlasím, nějakým způsobem spoluvytvářel a tím pádem přímo podporoval. To ne. Do něčeho takového já nejdu.

Zly
18. 04. 2006
Dát tip
Aha, no tak sem se nesplet.. Jsi fakt v zahrádce krtek a z pohledu travního hodnotíš dojivost sousedovy kozy... Tady, kde žiju je například "pičo" vcelku normálka, anébrž místní fotbalový klubík redefinoval kategorii slova "pičo", tj. vulgarismu, do všeobecně uznaného lokálně patriotického synonymu pro nepříliš vágně vyjádřené meze vztahu. Hovořím o sousloví "Baník pičo". Baník pičo zde může být pozdravem, potkávacím a iniciačním algoritmem hovoru, společným referenčním znamením příslušnosti ke kmeni, kraji a lidem. Takže, přes nechutnost, se kterou se toto sousloví asociuje, došlo k obecnému přijetí.. nejpíš proto, že jej rychle pochopilo a uznalo zhruba půl miliónu lidí.. tolik k tvorbě vlastního výrazu a obecně přijímaného jazykového novotvaru. Ty se zde pokoušíš o něco podobného a je to bohužel stejně neduživé jako ty a jako i tvá tvorba. Sory Nedory, ale venku je tma. Jestli hovoříš o vážných nedostatcích práce adminů Písmáku, tam o nich mluv otevřeně, co se kde stalo, jak se to stalo a proč se podle tebe tomu tak stalo. Jestli je situace taková, že Vella nebo kdo jiný zasahuje do tvé práce a soudružkolyrykovským způsobem soustruží na tvé svobodné tvorbě kolečka, neli kruhy, tak o tom napiš a pak.. ji "vypičuj", neumíš-li to jinak. JInak v poho, jen mi z těch tvých ketsů zde vytryskává ego jako hrom a to se mi chce vždycky rychle jinam, anébrž se mi kolem otvůrku zjevuje řídká kašička..

Rabb
17. 04. 2006
Dát tip
Třikrát hurá!!

pozorovatel
17. 04. 2006
Dát tip
je to sice trochu jiná filosofie, ale myslim, že se do klubu hodí nabývá tak pro nás nových rozměrů, řekl bych až!

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
A vůbec, nechovej se jako piča. Uděluji Ti vážnou kritiku.

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
:-) Písmák je plný pičismu. Ivánku, Ty vole, mrdky mediální! Zlatá literra, zlatý wopi.

stanislav
16. 04. 2006
Dát tip
Proroku, nejeden admin je zde nakažen pičismem, je vidět, že jsi zde zanedbal výchovu literárních nadšenců, chudáci trošku možná tápou. ale my, Tví věrní, oddaní nohsledi, nasáváme Tvá slova jak blahodárný nektar. Kolik jen velkých věcí pro věc literatury jsi už učinil! A ještě učiníš! Neumdlévej! Ale zas se nám moc nepřepracuj. Za každým Tvým slovem v duchu říkám AMEN, TAK PRAVIL... jsem děsně rád, že jsem současníkem Největšího Proroka na literárním nebi! bohužel asi až po Tvé smrti se Tvůj kult rozjede naplno, to holt jsou ty paradoxy!

Narvah
16. 04. 2006
Dát tip
:)

sk8ergirl
16. 04. 2006
Dát tip
změna kategorie

sk8ergirl
16. 04. 2006
Dát tip
k dílu nechci a nebudu se vyjadřovat, každopádně bych Tě poprosila o změnu kategorie, protože za událost to nepovažuji a nevidím důvod, proč by to mělo viset na hlavní stránce

pekylau
16. 04. 2006
Dát tip
?????????

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Skvělý postřeh, PRINTE!

Print
16. 04. 2006
Dát tip
Redaktor REPULSION se představuje.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru