Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žádný redaktor Repulsion nebude

16. 04. 2006
2
0
6382
Autor
Repulsion

Je mi to moc líto, opravdu jsem chtěl být na Písmáku dobrým redaktorem a příspivat svou obětavou prací k jeho slávě a prosperitě, leč není tomu tak souzeno. Když jsem zaznamenal první známky jevů, které považuji za nežádoucí, rozhodl jsem si Písmák tak trošku otestovat. Výsledek testů vyšel jednoznačně:

Písmák a Repulsion nejsou vzájemně kompatibilní.

Aspektů nekompatibility je hned několik. Tak například - já si hrozně potrpím na pičoviny. Jak nemohu tropit pičoviny chřadnu a nic kloudného se mnou není. Tady jak vidno není pro pičoviny dostatečně živná půda.

Pak je tady ještě několik podružných záležiostí. Například to, že si fungování virtuální komunity představuji poněkud jinak než, jak se zdá, bude i nadále fungovat Písmák bez ohledu na to, kdo ho vlastní a spravuje.

Také je tu na můj vkus příliš mnoho pičí. A jak říká staré ugandské přísloví - čím víc pičí, tím víc pičí.

Takže s hlubokým zármutkem v srdci skládám svou redaktorskou funkci.

S Písmáka neodcházím, ale budu zde nadále působit pouze jako řadový, ne příliš aktivní uživatel.

Nadále jste však všichni srdečně zváni poslední týden v červenci do Valmezu k nám na zahradu! A na Hrachovku!

Kdo bude chtít, najde mě na Liteře, kde se vyskytuji prakticky denně.


Nicollette
24. 04. 2006
Dát tip
ty vole a já ještě ani nezačala a tys už skončil :-)))

Repulsion
21. 04. 2006
Dát tip
Sem tam snad jo :o))

Milly
21. 04. 2006
Dát tip
ale kritiky za požádání udělíš někdy i když nejsi redaktor, ne? :-)

Milly
21. 04. 2006
Dát tip
Možná..... aler stejně myslím, že ten, kdo je v redakci, má ke změně docela velký možnosti...

Repulsion
21. 04. 2006
Dát tip
Jak vidíš, přispívat ke změnám tu není snadné, protože veřejně vznesená připomínka je okamžitě chápána jako útok. A já jsem pro veřejné projednávání věcí. Takhle bych jako redaktor spíš spoluvytvářel systém, se kterým nesouhlasím.

Milly
20. 04. 2006
Dát tip
Ale zas na druhou stranu, kdybys dělal redaktora, mohl bys přispět ke změně..., a řekla jsi, že i některý lidi stáli za Tebou... No nic, je to tvoje rozhodnutí. :-)

Milly
20. 04. 2006
Dát tip
Možná máš pravdu..... Mám Vellu ráda, ale taky některý její chování nechápu... Pravda je, že čím víc se bude anarchie potlačovat, tím víc bude bujet, no... Taky mi přijdou některý věci přehnaný. asi budu pokračovat ve čtení Mozkodlaba..., začínáš mně bejt sympatickej..... :-)

Repulsion
20. 04. 2006
Dát tip
Moc regulací, moc pravidel, moc vměšování do toho, co je a co není přijatelné. Strach z kontroverzních názorů. K umění dle mého názoru patří bordel a anarchie. Bourání konvencí a bariér. Jinak to nemá cenu.

Milly
20. 04. 2006
Dát tip
Škoda, moc se mi líbilo Tvé redaktorské představení se- mně dost sympatické...... Prosím, upřesni, jak podle tebe bude fungovat.

Zly
18. 04. 2006
Dát tip
:-)) mejby mi něco ušlo, ale fakt neberu breky krky. No a co se ti vlastně stalo? Bebínko? Fuíí

JiKo
17. 04. 2006
Dát tip
No a pochopitelně - toto není událost, pouze osobní exhibice. Takže měním na ostatní. Chceš-li dej si to jako diskusi,

JiKo
17. 04. 2006
Dát tip
Ach jo Repulsione, zatím tu vidím jen pokus o osobní satisfakci. Tak si stáhni své kalhoty a do brodu raději ani nevstupuj.

wedle_vazy
17. 04. 2006
Dát tip
G: ...amen, a dodávám, autor je pod dílem rsp. nad, podepsán a případné znemožnění padá jenajen na jeho hlavu, nikoli serveru, takže... tasím za více redaktorských individualit a respektu adminů k jejich přesahu.

šeptala
17. 04. 2006
Dát tip
ty´s mi do toho nepříliš povedeného provizorního seznamu redaktorů od začátku neseděl :) teď vypadá daleko homogenněji :)!

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
Noe1 : No vidíš. Takhle ale celé prohrabávání bude dosti pracné. To abychom prohrabávali na směny a usazeni do vozíčků.

Noe1
17. 04. 2006
Dát tip
Garth: jen jedno upřesnění - koš je veřejně přístupný z autorovi stránky - přesvěč se o tom - pohledem do mého koše či koše páně repulsiona - o jiných dílech v koši nevím, a pochybuji, že by tam byla nějaká jiná.

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
Zapomněl jsem napsat, že Repulsionovi uděluji vážnou kritiku za znevažování redaktorského meče šťouráním, tak tak činím nyní. Vážnou kritiku jsem udělil v předchozím příspěvku.

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
Považuji za zásadní rozlišit funkci a význam redakce a administrace. Případ, kdy administrátor vyhodí redaktorovi dílo do koše či mu "násilně" změní kategorii díla (tragičnost případu eskaluje neveřejnost koše), považuji za velmi precedentní. Administrace je servisní jednotkou systému - tedy, krom toho, že by měly být jakékoliv projevy seberealizace frustrovaných eg potírány a usměrňovány šéfadministrátorem, měl by i každý administrátor ctít určitou nadřazenost redaktorů. Práce redaktorů totiž není jen pouhým servisem. Práce redaktorů je zcela přesahová a jako k takové je třeba k ní přistupovat. Čímž se dostávám k poslednímu bodu luzného pojednání - k přístupu neuniformovaného přístupu redaktora Repulsiona, který si bohužel v současné době svým redaktorským mečem místo okázalé redaktorské práce čistí svou Repulsionskou řiť plnou... Ehm, omlouvám se za odbočení. Požadavkem na redakci je koncepčnost práce, ale nikoliv uniformita redaktorů. Různorodost redakčního přístupu je v tomto případě nesporným kladem - Repulsionovu nespoutanou, místy nekontrolovanou, však otevřenou mysl vidím jako klíč k bráně talentů, která by v mnoha případech zůstala smutně zavřená. Nedivím se redaktorovi Repulsionovi, že v takových podmínkách, kdy krom svých povinností, jimž se zavázal v prvním svém příspěvku dostát, nedostal patřičných práv - že v takových podmínkách jeho redaktorský meč vyhasíná a on se jím šťourá toliko v ním s oblibou zmiňované prdeli. Takže nebuďte piče a uvítejte Repulsiona. S dokonalou úctou, noshled a lůza a lúza Garth

StvN
17. 04. 2006
Dát tip
Co se týče umění, je tohle zcela jistě svobodné místo. Bohužel, ty tu předvádíš něco zcela jiného, tak se nediv, že z tebe nepadáme na prdel.

wedle_vazy
17. 04. 2006
Dát tip
nedělej to! dostals meč, tak s ním mávej a nevyškrabuj si shnilé maso ze zubů nebo kaštany mé pravidlo: psychickou výši lze změřit genitálně, i jinak s pozdravem introvert

Repulsion
17. 04. 2006
Dát tip
Jsi trochu mimo mísu, Zly. "Vypískali" mě asi dva nebo tři lidi, další mi zas vyjádřili podporu. V tomto problém není. Přišel jsi pozdě, nevíš, o co šlo. A rozhodně nebrečím. :o) A ještě něco: Nebuď piča, hombre :o))

Noe1
17. 04. 2006
Dát tip
tvá volba redaktore, RIP - nškdy to zapijem

Zly
17. 04. 2006
Dát tip
no sorry, četl jsem tvůj příspěvěk a že bych z tebe byl odvázaný.. to se nestalo.. nicméně ten princip, kde se redaktor představí a nechá se vypískat a nebo ho lidi přijmou, mi přijde dobrý. Že tě vypískali, je prostě o tom, že to cos předved, byla prostě slabota. Běž si brečet na Literru a neotravuj tady S úctou Zlý ps Fuck

pomíjivá
17. 04. 2006
Dát tip
můj brácha by ti dal do řepy moje ségra by ti vykecala díru do hlavy a můj druhej brácha by určitě taky něco udělal Bacha na to, rozházet si něco se mnou, máš za dveřma celou cosa nostru :)

pomíjivá
17. 04. 2006
Dát tip
vzhledem k mé hodnosti nemusíš dělat ni (a ani neděláš, tak se nedělej :))) a co se týče pakobylky, napsala jsem pakobylka, páč je to moje oblíbený slovo, kdybych chtěla napsat, že seš pako, tak napíšu, že seš pako. Howgh. PS: seš pako :))

pomíjivá
17. 04. 2006
Dát tip
já si stejně myslím, že seš hlavně pakobylka :)

pomíjivá
17. 04. 2006
Dát tip
chroust: těší mě, pohůnek. (pukrle)

Rabb
17. 04. 2006
Dát tip
Repulsione, já v tobě viděl možného vůdce revoluce! Nevzdávej boj.. ..bitvu jsme prohráli, ale válka.. válka ještě neskončila. Znám dva lidi, - uznávám, není to moc - kteří by se pro blaho Písmáka mohli roztrhat. Stačí sjednotit síly!! Ať žije monstrózní PIČA!

Garth
17. 04. 2006
Dát tip
:-)

stanislav
17. 04. 2006
Dát tip
člověče, ani jsem nedostal avi a už tu zas jsem. ten koš má každý autor na své stránce, kdo je aspoň trochu IN na písmáku, tak tam má něco, nebo bude mít... ale hodně poseroutků se o to snažit nebude, bejt TRENDY! :o)) jo. jsem mu oddanej. Prorokovi. dokonce jsem mu dnes napsal básničku, ale sem ji strkat nebudu, protože se v ní ošklivě vyjadřuji o písmáku, ale zas ne až tak moc ošklivě... :o) zjistil jsem, že jsem Prorokovi oddanej už dávno, ale takhle veřejně o tom mluvim teprve od nedávna. svým způsobem mám na literární tvoření uplně jiný náhledy než on, ale to mi nebrání v tom, aby mě nefascinoval svou oduševnělostí a charismatem. a taky jako málokdo jiný vidí aury, a to mě taky děsně fascinuje.

Narvah
17. 04. 2006
Dát tip
st: :).. přitahuje tě stanislave? magneticky? seš mu v patách? .) no, to já jsem ani nevěděl, že tu nějakej koš je..

stanislav
17. 04. 2006
Dát tip
Už se těším na Tvou novou knihu, i když jsem ještě neslousk Mozkodlaba, ale mám ho připraveného až na období, kdy mu dorostu, budu tomu muset věnovat nejednu meditaci... bych dozrál. Narvahu, tady to je děsně svobodný, ale málo nachystaný na Evangelium Proroka Repulsiona, on nějaké to házení klacků pod nohy zvládne... a já se přiznám, že sem lezu jen kvůli němu. protože mi kvůli svým aktivitám tady schází na Liteře, ale to neznamená, že nějak jásám, že mu tady jacísi adminové kvůli nevinným ba až laškovným slůvkům jako PIČA a tak podobně hážou dílka do koše. i když to je docela pokrok, protože koš je fajn věc, třeba na totemu je v koši spousta supr věcí, je to mnohem lepší než to vymazat uplně...

Narvah
16. 04. 2006
Dát tip
takže to nejsou virtuální tlaky co po tvém představení se pozměnily tvoje cíle? tedy: vyvolané reakce tě přesvědčily, že z tohohle svobodné prostředí nebude? vše hned tak brzy? (líbí se ti strategie mých otázek?) ; )

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Jejda, ten můj předešlý příspěvek byl určen Narvahovi. Ale samozřejmě i Tobě Stando děkuji.

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
I ty lichotníku :o)) Ustojím já toho dost. Mám dost hroší kůži. Tyhle virtuální tlaky mě vůbec nevadí. Jde spíš o to, že je to všechno čas, práce, energie. Nejsem už moc ochoten vynakládat je na aktivity, které nepřinášejí kýžený výsledek. Mám ženu, děti, svou práci. Rád bych se dal natolik dohromady, abych se mohl vrátit k práci na knížce. Ještě alespoň jednu bych chtěl v životě napsat :o)) Takže musím zvažovat, do čeho se pustím.

stanislav
16. 04. 2006
Dát tip
Repulsione, jsi moudrý muž! a Prorok! je dobře, že své nemalé zásluhy o povznesení amatérské literatury prohloubíš aspoň na serveru Literra... Tví nohsledi jásají, že to tady s tím redaktorováním až tak nepřeháníš...

pekylau
16. 04. 2006
Dát tip
No, nebylo to celé neveselé.... . t.

Narvah
16. 04. 2006
Dát tip
ale ty sem to svobodnější prostředí právě vnášíš.. prostě seš tím prvkem, který tady tu uhlazenou kůži rozdírá do krve.. ale asi to budou velký tlaky, těžko se to ustojí..

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Díky, Narvahu, ale s některými věcmi se prostě nedokážu ztotožnit. Jsem přesvědčen, že umění - byť amatérskému a na diskutabilní úrovni - se může dařit jenom v opravdu svobodném prostředí. Kde je prostor i pro kontroverzní názory a nejrůznější taškařice. Tady to bohužel na takové prostředí nevypadá.

Narvah
16. 04. 2006
Dát tip
no, po to tvém představení jsem čekal, že se tu úroveň zase zvedne a vůbec mě nenapadlo, že to můžeš tak brzo zabalit sakra..

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Ahoj Cannisho. Já se mám dobře, fakt. Velikonoce sice nesvětím, ale to mi nijak nebude bránit si svátku náležitě užívat - budu pracovat jako obvykle :o)) Taky Tě zdravím. Škoda, že už nechodíš na Literru.

pozorovatel
16. 04. 2006
Dát tip
:)))

Fouckault
16. 04. 2006
Dát tip
bohužel sám jsi zesměšnil své místy velmi zajímavé názory svou iracionalitou.. škoda.. asi to vejde do dějin Písmáka jako "Velký Pičí puč" :)

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Inu, neodpouštímě negativní kritiky, viď, fucku?

Fouckault
16. 04. 2006
Dát tip
navrhuji na hlavní stranu Písmáka vyvěsit černý prapor a hodinu ticha bez jakékoli publikace za zneuznaného Pičistu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru